Krémová feniklová polievka: Rýchly recept do každej domácnosti

Krémová feniklová polievka: Rýchly recept do každej domácnosti

Nepatrí k tým ingredienciám, ktoré by sme si bežne kupovali a konzumovali každý jeden deň. Skôr by sme povedali, že sa v našich domácnostiach nachádza striedmo, ak teda vôbec. Nie každý totižto dokáže oceniť jeho prenikavú chuť a vôňu. No ak feniklu dáte príležitosť, na tanier si naservírujete polievku plnú vitamínov a ďalších látok potrebných pre naše telo.

Fenikel je často označovaný ako prírodný zázrak nakoľko pozitívne vplýva na tráviacu sústavu (zmierňuje plynatosť, kŕče i bolesti brucha), prečisťuje obličky, podporuje metabolizmus a posilňuje imunitný systém, znižuje krvný tlak, redukuje akné (najmä pri použití esenciálneho oleja), udržuje zdravé ďasná a pod.

Môžete si ho dopriať vo forme čaju, ktorý sa najčastejšie pripravuje zo semienok. Pri ošetrení pokožky sa môžete obrátiť na feniklové tonikum a pre podporu vnútorného zdravia vyskúšajte túto krémovú feniklovú polievku.

Odporúčame: Šampiňónová krémová polievka bez nutnosti zahusťovania múkou

krémová feniklová polievka

Zdroj: Shutterstock®

Na feniklovú polievku potrebujeme:

  • 2 – 3 fenikle
  • 2 – 3 väčšie zemiaky
  • 1 cibuľu
  • vodu alebo vývar
  • 200 ml smotany na varenie
  • olej
  • soľ, biele korenie a podľa chuti chilli

Začnite tým, že si všetko pripravíte. Očistíme si cibuľu a nakrájame ju nadrobno. Rovnako postupujeme aj so zemiakmi, ktoré po očistení nakrájame na menšie kocky. Taktiež si nakrájame aj fenikel.

Do hrnca nalejeme trochu olivového oleja, necháme ho rozpáliť a orestujeme si cibuľu do sklovitá. K cibuli pridáme zemiaky a fenikel. Chvíľku opečieme a zalejeme vodou alebo vývarom (tak, aby boli fenikel aj zemiaky ponorené).

Varíme do zmäknutia. Ak je to potrebné, priebežne dolievame vodu. Po dovarení do polievky pridáme smotanu, soľ a biele korenie. Polievku odstavíme a rozmixujeme ponorným mixérom. Hotovú polievku servírujeme posypanú troškou chilli a feniklovou vňaťou. Prajeme dobrú chuť! 


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

Daniela Bieliková 13.06.22 19:50

DB
karma
117.00

Zaujímavá polievka, rada by som ju vyskúšala

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 14.06.22 07:28

ĽŠ
karma
100.00

Rýchla a chutná.

  • 0
Odpovedať

Iveta Moravčíková 14.06.22 14:09

IM
karma
100.00

Vyskušam

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 12:16

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 12:16

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní