Zdravý recept: Špaldová bublanina

Zdravý recept: Špaldová bublanina
  • 15.04.2015
  • Janka Pačeková

Suroviny na prípravu:

• 240 g múka hladká špaldová celozrnná
• 140 g múka hrubá špaldová celozrnná
•   130 g cukor trstinový
•   1 ks prášok do pečiva bez fosfátov
•   70 ml kokosový olej
•   325 ml rastlinné mlieko
•   2 ks prezreté banány (menšie)


Množstvo: 1 menší plech
Doba prípravy: 15 minút príprava
Doba pečenia:  20 - 25 min. na 180 °C
 

Postup prípravy Špaldovej bublaniny: 

1. V mise si zmiešame hladkú a hrubú špaldovú múku, pridáme trstinový cukor, prášok do pečiva a všetko spolu premiešame.

2. K sypkej zmesi pridáme kokosový olej a premiešame.

3. Banány spolu s mliekom si rozmixujeme do hladka a takto pridáme do cesta.

Odporúčame vyskúšať:  Zdravé recepty - Brownies z červenej repy

recept na špaldovú bublaninu

Zdroj: Janka Pačeková

4. Plech na pečenie si vymažeme olejom (ja som použila kokosový) a vysypeme kokosom.

5. Som zvyknutá pouźívať na vysypanie plechu kokos, môžete použiť to, na čo ste zvyknutý alebo vysteľte plech papierom na pečenie.

6. Cesto vylejeme na plech na pečenie a na vrch cesta poukladáme rovnomerne čerešne .

Koláč pečieme približne 20 až 25 minút pri teplote 180 stupňov.

Odporúčame vyskúšať:  Polievka z maslovej tekvice

recept na špaldovú bublaninu

Zdroj: Janka Pačeková

 

Prajeme dobrú chuť laugh

Zdroj: dontbefakebakesomecake.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Kristína Sekeráková 04.10.21 13:30

KS
karma
133.00

Podľa mňa niet nad klasickú bublaninu ako od babičky :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní