RECEPT: Rýchle a chutné bryndzové koláčiky z lístkového cesta

RECEPT: Rýchle a chutné bryndzové koláčiky z lístkového cesta

  • 155
  • 4

Ktorá gazdinka nemiluje prípravu rozličných dobrôt z lístkového cesta? Lístkové cesto sa predsa rozhodne oplatí mať vždy doma v mrazničke. Práca s ním je rýchla a jednoduchá a za pár chvíľ dokáže človek vykúzliť najrozličnejšie slané aj sladké chuťovky, ktoré sú ideálne ako pohostenie na oslavy, pre návštevu aj večer pred televízor. Pri pečení s lístkovým cestom platí dvojnásobne, že fantázii sa medze nekladú. Než už ho nakrájate na akékoľvek tvary či naplníte najrozličnejšími ingredienciami, vždy vznikne niečo chutné.

Aj my sme vám už priniesli množstvo inšpirácií na chutné slané aj sladké koláčiky z lístkového cesta. Nájdete u nás recept na jablkovo-škoricové rožteky, slaninovo-kukuricové slimáky, broskyňové taštičky, pikantné slaninové paličky či mini hotdogy. Pri každom recepte vám pritom stačí len lístkové cesto a zopár ďalších ingrediencií. A akú chuťovku si pripravíme tentokrát? Dnes to budú bryndzové koláčiky z lístkového cesta, ktorým neodolá žiaden milovník bryndze.

Pozri aj: Dalgona káva: Najväčší hit internetu, ktorý musíš vyskúšať!

bryndzové chuťovky

Zdroj: Redakcia KAMzaKRÁSOU.sk

Budeme potrebovať:

  • 1 lístkové cesto
  • 125 g bryndze
  • 1 menší zemiak
  • 1 menšiu cibuľku
  • 1 žĺtok na potretie
  • sezamové semienka na posypanie
     
slané koláčiky

Zdroj: Redakcia KAMzaKRÁSOU.sk

Postup prípravy:

  • Ako prvé si necháme menší zemiak uvariť v šupke. Zmäknutý a ochladnutý zemiak ošúpeme a v miske ho roztlačíme vidličkou.
  • Následne k nemu pridáme bryndzu a nadrobno nakrájanú cibuľku. Poriadne vymiešame. Podľa chuti môžeme dochutiť soľou, korenín či bylinkami.
  • Keď máme plnku hotovú, rozvaľkáme si natenko lístkové cesto a rozkrájame ho na rovnako veľké štvorčeky, asi 5x5 centimetrov veľké.
  • Na polovicu štvorčekov poukladáme plnku. Postačí jedna malá lyžička bryndzovej plnky.
  • Do druhej polovice štvorčekov urobíme zárezy a postupne nimi začneme prikrývať štvorčeky s plnkou.
  • Okraje poriadne zatlačíme. Pripravené koláčiky poukladáme na plech s papierom na pečenie.
  • Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamovými semienkami.
  • Bryndzové koláčiky pečieme pri teplote 180 °C dozlatista asi 15 až 18 minút.
  • Po miernom ochladnutí môžeme podávať. Dobrú chuť!
- Bryndzové koláčiky
1 z 8
RECEPT: Rýchle a chutné bryndzové koláčiky z lístkového cesta - KAMzaKRASOU.sk
RECEPT: Rýchle a chutné bryndzové koláčiky z lístkového cesta - KAMzaKRASOU.sk
RECEPT: Rýchle a chutné bryndzové koláčiky z lístkového cesta - KAMzaKRASOU.sk
RECEPT: Rýchle a chutné bryndzové koláčiky z lístkového cesta - KAMzaKRASOU.sk
RECEPT: Rýchle a chutné bryndzové koláčiky z lístkového cesta - KAMzaKRASOU.sk
RECEPT: Rýchle a chutné bryndzové koláčiky z lístkového cesta - KAMzaKRASOU.sk
RECEPT: Rýchle a chutné bryndzové koláčiky z lístkového cesta - KAMzaKRASOU.sk
RECEPT: Rýchle a chutné bryndzové koláčiky z lístkového cesta - KAMzaKRASOU.sk

Zdroj: Redakcia KAMzaKRÁSOU.sk


  • 155
  • 4
Návrat hore
Autor článku

4 komentáre

Ľubica Šťastná 09.05.20 06:37

ĽŠ
karma
106.00

Naozaj rýchle a chutné!

  • 0
Odpovedať

Elena Švachová 12.05.20 22:28

karma
133.00

SUPER, v obchode je práve májová bryndza.

  • 0
Odpovedať

Táňa Slahučková 01.06.20 23:41

TS
karma
106.00

Tak toto by u nás zmizlo rýchlosťou blesku :)

  • 0
Odpovedať

Mária Chromíková 06.10.20 09:17

MC
karma
118.00

skutočná mňamka ,musím vyskúšať.

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Inšpirácie

TOP ingrediencie šéfkuchárov: Je TOTO tajný recept na dokonalé jedlo?

  • 65
  • 4
  • 19.09.2020
Voľný čas

Ako využiť voľný čas počas leta? Odporúčame workshop Feng Šuej

  • 80
  • 2
  • 02.08.2020
Inšpirácie pre sebarozvoj

Každodenné rituály šťastných ľudí: Toto robte každý deň a prekvapí vás náhla zmena

  • 89
  • 3
  • 17.08.2020
TOPlist