Netradičná praženica s paradajkami

Netradičná praženica s paradajkami
  • 11.07.2016
  • Lucia Hausknechtová

    • Zdieľaj:
  • 38
  • 5

Jedno z najznámejších jedál, ktoré si väčšina z nás dopraje na raňajky sú miešané vajíčka, inak povedané praženica. Aj keď obsahuje iba základné suroviny, dokáže zasýtiť na niekoľko hodín a dodať telu množstvo plnohodnotných bielkovín.

Ak vás omrzela jej tradičná verzia, pripravte si ju trochu inak. S chutnými párkami, čerstvými paradajkami a rukolou sa toto jedlo môže stať aj skvelým tipom na obed. 

Ingrediencie (2 porcie):

  • 6 ks Cisárskych párkov Mecom
  • 5 stredne veľkých vajec
  • 100 g cherry paradajok
  • 1 jarná cibuľka
  • čerstvá rukola
  • 50 ml smotany na šľahanie
  • olej
  • čierne korenie
  • soľ

Odporúčame prečítať: Vajíčka plnené avokádovým krémom

Netradičná praženica s paradajkami

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Sladko-kyslá fazuľová polievka

Netradičná praženica s paradajkami

Zdroj: Shutterstock®

Príprava:

Párky nakrájame na menšie, približne 2 cm kúsky. Na rozpálenom oleji ich opražíme z každej strany. Potom do panvice pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a rozpolené cherry paradajky. Všetko spolu opekáme niekoľko minút, pridáme lístky čerstvej rukoly a dobre premiešame.

Vajcia v miske rozšľaháme so štipkou soli, korením a smotanou na šľahanie, aby boli nadýchanejšie. Potom túto vaječnú hmotu vlejeme do panvice k ostatným surovinám. Niekoľko sekúnd necháme opekať a potom všetko premiešame. Praženica je hotová do niekoľkých minút. Dôležité je, aby nebola na ohni príliš dlho a mala vláčnu konzistenciu. Podávať ju môžeme s čerstvou bagetou.  

Dobrú chuť!

Netradičná praženica s paradajkami

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Zemiakové guľky pre návštevu

Netradičná praženica s paradajkami

Zdroj: Shutterstock®

Autorka foto: web www.luci.sk / facebook Fotografka Luci Hausknechtová


    • Zdieľaj:
  • 38
  • 5
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

Soňa Krátka 11.07.16 09:40

SK
karma
113.00

trosku vylepsena prazenica, my si robievame hribikovu s cibulkou a petrzlenovou vnatou, tiez je vyborna

  • 0
Odpovedať

Mária Zámečníková 15.07.16 22:16

MZ
karma
-1.00

Ja mám averziu voči párkom.. ale tá rukola sa mi tam páči :)

  • 0
Odpovedať

Ivana Trochanová 17.07.16 20:04

IT
karma
-1.00

jednoduche a chutne :)

  • 0
Odpovedať

Adriána Jakubová 31.08.16 09:07

AJ
karma
-1.00

rýchle a chutne raňajky

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 06.09.16 20:10

JK
karma
108.00

Robievam často no dávam cibuľku,slaninku, dubáky , petržlenová vňať mňamkýýýý

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Mramorová bábovka so salkom: Jej chuť ťa dostane do kolien
Dezerty

Mramorová bábovka so salkom: Jej chuť ťa dostane do kolien

  • 439
  • 10
  • 06.02.2021
Krémová polievka zo špargle: Famózna je z bielej, ale aj zo zelenej!
Polievky

Krémová polievka zo špargle: Famózna je z bielej, ale aj zo zelenej!

  • 80
  • 8
  • 20.04.2021
Sladký piatok či víkend? Vyskúšaj tento šťavnatý tvarožník!
Dezerty

Sladký piatok či víkend? Vyskúšaj tento šťavnatý tvarožník!

  • 136
  • 7
  • 05.03.2021
TOPlist