Recept na nepečené čokoládové bonbóniky truffles

Recept na nepečené čokoládové bonbóniky truffles
  • 15.05.2017
  • Barbora Vizváryová

  • 30
  • 12

Nie vždy máme čas na zdĺhavé pripravovanie dezertu a niekedy sa nám piecť vôbec nechce. Predsa len po varení, upratovaní a práci v záhrade sa tomu nikto nemôže čudovať. Lenže chuť na sladké, prekvapivo, nezmizla. Vyskúšajte čokoládové bonbóniky truffles. Jednoduchý a rýchly recept, ktorý spočíva len v zmiešaní pár surovín.

Tento nepečený dezert poteší vaše chuťové bunky. Je špecifický najmä v tom, že neobsahuje žiaden pridaný cukor. Niekomu teda chuť na sladké možno nezaženie. Pokojne si však doň môžete pridať cukor alebo zvoliť takú posýpku či polevu, ktorá bude sladká.

Odporúčame prečítať: Fit dobrota: to sú avokádovo – tvarohové guľky

Budeme potrebovať:

  • 300 g kvalitnej horkej čokolády
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 30 g masla
  • likér (čokoládový, karamelový –aký máte radi a hodí sa tam)
  • kakao na posypanie 

Postup:

1. Čokoládu nalámeme na malé kúsky. Čím budú menšie, tým sa ľahšie roztopí. Smotanu dáme do hrnca, privedieme ju k varu a hneď ňou zalejeme polámanú čokoládu. Necháme . minútku postáť, a potom pomaly premiešavame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí.

Odporúčame prečítať: Zdravé recepty: Domáce raw tyčinky


2. Do zmesi pridáme maslo, tiež pokrájané na menšie kúsky a necháme rozpustiť aj to. Potom prichádza na rad to najlepšie – likér! Samozrejme tento krok je dobrovoľný, pokiaľ chystáte bonbóniky aj pre deti, určite ho vynechajte. Ak to však bude len dezert pre dospelákov, štamperlík likéru to len vylepší.

čokoládové truffles

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: Pinterest.com

3. Takúto tekutú zmes prelejeme do plytšej nádoby a necháme v chladničke minimálne hodinu, lepšie aj viac. Po stuhnutí budeme zo zmesi formovať guľôčky. Lyžičkou naberieme kúsok čokoládovej hmoty, vyformujeme guľôčku a obalíme v kakaovom prášku.

Odporúčame prečítať: Recept: Nadýchaná čokoládová pena

Príprava tohto dezertu je skutočne veľmi jednoduchá a rýchla. Jediná nevýhoda je, že musíme čakať na stuhnutie čokolády. Nezabúdajte, že toto je úplne základný recept, ktorý sa dá rôzne obmieňať. Môžete vyskúšať bielu čokoládu – i keď musíte počítať s tým, že tá vám po zmiešaní so smotanou už tak nestuhne. Truffles tiež nemusíte obaľovať v čistom kakaovom prášku, pokiaľ vám je príliš horký. Existuje aj osladené kakao alebo vyskúšajte polevu v čírej čokoláde. Hor sa do experimentovania! 


  • 30
  • 12
Návrat hore
Autor článku

12 komentárov

Lucia Valková 15.05.17 06:04

LV
karma
129.00

Vyzerajú úžasne,tento recept určite vyskúšam,je fakt jednoduchý.

  • 0
Odpovedať

Soňa Kelemenová 15.05.17 07:16

SK
karma
86.00

robievam si takéto podobné RAW guličky....

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 15.05.17 10:39

SK
karma
119.00

malé - sladké...

  • 0
Odpovedať

Mária Frnová 15.05.17 10:41

MF
karma
106.00

jednoduché býva často najlepšie :-)

  • 0
Odpovedať

Pavlína Vaksmundská 15.05.17 15:41

PV
karma
91.00

Robím guľky rumové ,orechové , kokosové vždy na Vianoce.. Tento recept chcem skúsiť ,lebo vyzerajú famozne tie truffles.

  • 0
Odpovedať

Natália Homolová 15.05.17 16:56

NH
karma
91.00

Mnaaam tak teraz ste mi spravili chute ,tiez taketo podobne robievam vacsinou vsak z viacerych surovin tieto vyzeraju velmi dobre a jednoducho, skusim

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 15.05.17 17:56

MM
karma
126.00

truffles mám rada, určite vyskúšam

  • 0
Odpovedať

Daniela Bieliková 15.05.17 18:27

DB
karma
132.00

ach jaj, čo nám to sem dávate :-), ale vyzerajú skvele ...

  • 0
Odpovedať

Anna Kralovičová 16.05.17 17:19

AK
karma
64.00

Veľmi ľahký receptík na dobrotu, ktorú máme všetci radi. Vyskúšam :)

  • 0
Odpovedať

Katarína Konečná 16.05.17 19:38

KK
karma
109.00

neviem, či by moji chlapi vydržali, kým čokoláda stuhne, musela by som zamknúť chladničku :)

  • 0
Odpovedať

Zuzana Šefčovičová 11.12.17 09:28

karma
-1.00

taktiež zvyknem robiť raw guličky ale ešte v zdravšej verzii :) a naposledy som robila raw rafaelo guličky iba z kokosu, kokosového oleja medu a mandli.

  • 0
Odpovedať

Ingrid Štefanová 06.01.18 10:31

karma
93.00

poznam v inej verzii a vhodny aj pre diabetikov ak sa prida horka cokolada z min 80% obsahom kakaa

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Pleťová kozmetika

TEST: Hydratačné tonikum a čistiaci hyaluronový olej Natura Siberica

  • 54
  • 0
  • 24.07.2020
Telová kozmetika

TEST: Toaletná voda Bvlgari Omnia Golden Citrine

  • 71
  • 2
  • 05.09.2020
Telová kozmetika

EQUILIBRIA mlieko na opaľovanie a po opaľovaní pre citlivú pokožku

  • 51
  • 4
  • 03.09.2020
TOPlist