Recept: Rýchla tekvicová štrúdľa - zdravá a chutná zároveň

Recept: Rýchla tekvicová štrúdľa - zdravá a chutná zároveň
  • 22.03.2019
  • Medové Motúzy.sk

    • Zdieľaj:
  • 3
  • 6

Máte chuť na niečo chutné, zdravé a hlavne jednoduché na prípravu? Ak máte v chladničke štrúdľové cesto a muškátovú tekvicu, o zákusok máte postarané. 

Potrebujeme:

  • 1 muškátovú tekvicu
  • 100 g slnečnicového medu Medové motúzy
  • 2 lyžičky mletej škorice
  • 80 g rozpusteného masla
  • 100 g najemno nastrúhaných piškót
  • práškový cukor na posypanie
  • 1 balenie štrúdľového cesta

Vyskúšaj: Pavlovovej torta s mascarpone: Napeč ako ozajstná cukrárka!

tekvicová štrúdľa

Zdroj: Shutterstock®

Postup:

  1. Muškátovú tekvicu ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na kocky. Budeme potrebovať asi 1 kg nakrájanej tekvicovej dužiny.
  2. Rúru vyhrejeme na 180 ˚.
  3. Štrúdľové cesto rozdelíme na dve časti, cesto potrieme rozpusteným maslom a posypeme postrúhanou tekvicou. Tekvicu posypeme pomletými piškótami, škoricou a polejeme medom.
  4. Zrolujeme dve štrúdle, potrieme zvyšným maslom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 ˚C asi 45 minút.

Príprava receptu, foodstyling, dekorstyling, text a foto: Jana Štrbková, až 160 mojich ďalších najlepších receptov nájdete na mojej stránke www.medovemotuzy.sk.

medovemotuzy.sk

Zdroj: Shutterstock®


    • Zdieľaj:
  • 3
  • 6
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

Lucia Valková 22.03.19 05:53

LV
karma
109.00

Tak tekvicovú štrúdlu som ešte nerobila,určite stojí za vyskúšanie.

  • 0
Odpovedať

Martina Zahoranová 22.03.19 08:19

MZ
karma
92.00

rada skúšam nové recepty a táto štrúdľa by mohla byť chutná... rada ju vyskúšam

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 22.03.19 10:53

MM
karma
108.00

tento recept je určite viac vhodný na jeseň, teraz sa hodia skôr jedlá z jarnej zeleninky, reďkovky, šalátu, žihľavy... či medvedieho cesnaku

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 22.03.19 22:43

JK
karma
105.00

Zaujímavý recept

  • 0
Odpovedať

Elena Švachová 25.03.19 00:46

karma
105.00

Tekvicu mám rada v akejkoľvek podobe.V štrúdle tiež nemusí byť zlá.

  • 0
Odpovedať

Marika Michálková 10.04.19 14:51

MM
karma
123.00

Zaujímavá kombinácia , vyzerá dobre

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Video: Philips OneBlade – skutočne najlepší holiaci strojček?!
LIFESTYLE

Video: Philips OneBlade – skutočne najlepší holiaci strojček?!

  • 4
  • 7
  • 07.03.2021
História značky Maybelline: Čím sa začal písať jej príbeh?
Líčenie

História značky Maybelline: Čím sa začal písať jej príbeh?

  • 50
  • 1
  • 17.02.2021
Veľký NIVEA sprievodca vlasovým stylingom
Vlasy

Veľký NIVEA sprievodca vlasovým stylingom

  • 7
  • 4
  • 19.03.2021
TOPlist