Suché a zničené vlasy z čiapky a chladu? Pomôž im!

Suché a zničené vlasy z čiapky a chladu? Pomôž im!

Faktormi, ktoré sa naozaj nekamarátia so zdravo pôsobiacou hrivou, sú okrem chladného vzduchu a čiapok aj vykurované miestnosti. Keďže väčšina tepla nám z tela odchádza práve hlavou, je rozumné a nevyhnutné chrániť sa pred chladom čiapkami, čelenkami či klobúkmi. Na jednej strane tým síce zabránime ochladzovaniu tela, na druhej si, chtiac-nechtiac, ničíme našu korunu krásy. Je preto len logické, že tak, ako v horúcom slnečnom lete, aj počas chladnej zimy si vlasy vyžadujú mimoriadnu pozornosť. Máme pre vás preto niekoľko tipov, ako ochrániť svoje vlasy počas zimného obdobia.

Kvalitný vlasový prípravok nad zlato

Ak aj počas roka nezvyknete používať špeciálne masky, oleje a kondicionéry, v zime po nich rozhodne siahnite. Vlasy sú v tomto období extrémne zaťažené vykúreným vzduchom, preto ich už netrápte častým fénovaním. A ak už sa bez sušiča vlasov predsa len nezaobídete, nastavte si teplotu maximálne na stredný stupeň. Nemali by ste však zabúdať ani na vysušenú pokožku hlavy. Existuje celý rad špeciálnych prípravkov, ako balzam či vyživujúce tonikum, za ktoré sa vám určite odvďačia oživené korienky vlasov.

Odporúčame: Máš bolestivé kŕče v nohách? Vieme prečo a aj to, ako ich zmierniš

vlasy v zime

Zdroj: Shutterstock®

Čo so „spľasnutým“ účesom pod čiapkou?

Nuž, s týmto problémom sa stretáva väčšina z nás. Prídeme do práce, reštaurácie alebo do obchodného centra, dáme si dole čiapku a naše prvé kroky smerujú na toaletu – upraviť si účes. Nehovoriac už o vašich elektrizujúcich vlasoch, ktoré zrazu zaplavia celú miestnosť, ako aj o potení sa pod čiapkou a zvýšenom mastení vlasov. Ak sa tomu chcete aspoň čiastočne vyhnúť (a povedzme si pravdu, kto by nechcel), pred nasadením čiapky použite vlasový sprej tesne pri korienkoch. Ak je to možné, pri aplikovaní tohto prípravku si prehoďte vlasy dolu hlavou. Dopomôžete tak väčšiemu objemu a čiapka vám nezaľahne účes až do takej miery.

Pozri aj: Miluješ behanie? Poradíme ti, ktoré jedlá sú pre bežcov najlepšie

Ako vyhrať nad elektrizujúcimi vlasmi?

Ak nosievate čiapky a klobúky pravidelne, vždy, keď to bude možné, prehoďte si vlasy dolu hlavou a pomasírujte ich korienky. Následne na ne aplikujte špeciálny vosk alebo vlasový sprej, ktorý by mal byť súčasťou každej kabelky počas celého zimného obdobia. Takzvané elektrizovanie vlasov podporujú aj plastové a kovové kefy a hrebene, preto by ste sa mali vzdať ich používania aspoň v zime. Nahradiť ich môžete hrebeňmi z prírodných materiálov – ideálne z dreva. Užitočným pomocníkom vie byť aj suchý šampón. 

pomoc pre vlasy v zime

Zdroj: Shutterstock®

Ak sú vaše vlasy v zime napriek všetkej snahe vysušené a zničené, skúste zmeniť typ čiapky. Na vlasovú pokožku tlačia práve švíky na čiapkach, hoci si to nemusíme ani uvedomovať. Siahnite preto po čiapke bez švíkov. Pomoc a úľavu vašim vlasom v zime dodá aj jojobový alebo kokosový olej. V prípade, že nosíte ofinu, pred nasadením čiapky si ju vyčešte dohora alebo do strany, aby vám nezostala „prilepená" na čele. Čiapka na hlave rozhodne nemusí byť pre vás a vaše vlasy strašiakom. Stačí len správna starostlivosť a môžete mať bez starostí hlavu v teple a krásne vlasy zároveň.

Mohlo by ťa zaujať: Máš problémy s obličkami? Tieto signály môžu naznačovať, že áno!

- Anketa

STARÁTE SA V ZIME O VLASY VIAC NEŽ BEŽNE?

Odpovedalo 6 ľudí  

Áno, používam špeciálne prípravky a masky
0%
Nie, starám sa o ne rovnako po celý rok
100%
Nie, ale mal/a by som im dopriať lepšiu starostlivosť
0%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

Soňa Krátka 27.01.18 07:26

SK
karma
114.00

rada si doprajem občas na vlasy masku, balzam používam vždy po každom umytí, pri záverečnej úprave vlasov použijem na končeky vlasov aj kvapku arganového oleja

  • 1
Odpovedať

Marianna Rajniaková 27.01.18 08:34

MR
karma
109.00

práve uvažujem nad jednoduchou záchranou: maska z vajíčka s olivovým olejom

  • 1
Odpovedať

Mária Maxianová 27.01.18 16:47

MM
karma
100.00

ja nosím čiapku len minimálne, mám rada bundy a kabáty s kapucňou, alebo používam čelenku

  • 1
Odpovedať

Elena Švachová 27.01.18 20:47

karma
109.00

ked sú vonku mínusové teploty,tak mi vlasy elektrizujú...čiapky nenosím práve preto,že mám potom spľasnutý účes.Ked treba,radšej použijem kapucňu.

  • 0
Odpovedať

Soňa Kelemenová 29.01.18 11:04

SK
karma
86.00

stačí používať kvalitné vlasové prípravky.....

  • 0
Odpovedať

Zuzana Martinkovie 30.04.18 23:45

ZM
karma
-1.00

ja som teraz na argánovom oleji saloos z notina a v zime pridávam vyživujúce šampóny

  • 1
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní