Terapia ľadom: Prečo je dôležitý ľadový obklad tváre?

Terapia ľadom: Prečo je dôležitý ľadový obklad tváre?

Prírodné zdroje nám poskytujú neobmedzené možnosti na boj s akné, škvrnami či inými nedokonalosťami. Najnovšia liečba akné však vie byť oveľa jednoduchšia. Odborníci nám začali predstavovať výhody použitia ľadu na redukciu farebných nedokonalostí a dokonca vyhlasujú, že sa vďaka ľadu zbavíte akné do troch minút!

Väčšina z nich sa zhoduje v tom, že ľad môže byť naozaj užitočný pri liečbe akné, vyrážok a rôznych iných problémov s našou pleťou. Práve začervenanie je spôsobené zápalom. Namiesto vytláčania sa ich preto pokúste eliminovať napríklad použitím ľadu. Ten zníži opuch, začervenanie, upokojí zápal, a tým sa zníži aj riziko zjazvenia a pozápalovej zmeny farby na koži.

Odporúčame: Čo spôsobuje tvorbu pigmentových škvŕn a ako ich odstrániť?

kryoterapia

Zdroj: Shutterstock®

Ako na to?

Je to super jednoduché:

  1. Vložte kocku ľadu do čistej tenkej handričky.
  2. Priložte si to na vyrážku či nedokonalosť aspoň na tri minúty.
  3. Ľad odstráňte, nechajte svoju pleť odpočívať a následne ho opäť priložte po piatich minútach.

Ľad funguje na zníženie opuchu, čo zároveň zmenší veľkosť vašej vyrážky. Po aplikovaní ľadových kociek si naneste kvalitný hydratačný krém. Odporúčame používať rukavice, aby vás ľadový obklad príliš nechladil a jeho aplikácia bola maximálne komfortná.

MALÝ TIP: Ak chcete dosiahnuť nielen účinok zmenšenia opuchu a zníženie zápalu, ale aj efekt trvalejšieho odstránenia nedokonalostí, namočte tkaninu do zriedeného oleja z čajovníka. Čajovník má totiž množstvo výhod v boji s akné. Prípadne si vyrobte ľadové kocky zo zeleného alebo harmančekového čaju.

ľadové obklady

Zdroj: Shutterstock®

Využitie ľadu je však omnoho väčšie, ako si myslíte. Použitie ľadových obkladov či chladu je stále populárnejšie. V estetickej medicíne získala táto terapia chladom názov kryoterapia. Domovom zázračnej procedúry je Kórea, kde sa používa ako jedno z tajomstiev bezchybnej pleti a večnej mladosti. Účinok je okamžitý a vidíte ho už na prvý pohľad.

Napríklad viete ľadové kocky použiť ako prostriedok proti kruhom pod očami. Ak sa ráno zobudíte unavení, vaše oči sú opuchnuté a zdobia ich nepríjemné kruhy, vytiahnite z mrazničky dve kocky ľadu a jemnými krúživými pohybmi si chvíľku prechádzajte po neželaných kruhoch pod očami. Tie následne zmiznú a vaša pleť bude opäť svieža, jemnejšia, zdravšia a pevnejšia. Ľad našu pokožku automaticky vypína a vyhladzuje, sťahuje póry a eliminuje tvorbu kožného mazu. 

Pozor, extrémny chlad dokáže poškodiť drobné cievky, preto by sme ľad nemali na pokožke nechávať príliš dlho. Ak si nie ste istí citlivosťou vašej pokožky, informujte sa o tejto terapii u svojho lekára.

Pozri aj: Ako na správne odlíčenie pleti? Tohto by si sa mala vyvarovať!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Lucia Šeptáková 09.06.18 10:05

karma
107.00

Zvyknem ráno praktizovať...

  • 0
Odpovedať

Zuzana Szocsova 23.11.18 22:23

ZS
karma
100.00

mala by som si asi prichystat nejake kocky ladu v mraznicke

  • 0
Odpovedať

Anna Kristova 01.12.18 21:09

AK
karma
100.00

liečba ľadom môže byť príjemná najmä v lete

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní