TEST: Pleťová kozmetika APIVITA – odličovač očí, čistiaci gél a čistiace mlieko

TEST: Pleťová kozmetika APIVITA – odličovač očí, čistiaci gél a čistiace mlieko

Koľkokrát sa vám stalo, že ste si ľahli do postele unavené bez toho, aby ste sa odlíčili? Raz, dvakrát, trikrát alebo viackrát? Nebudeme si klamať, každá z nás si aspoň raz ľahla do postele s make-upom, a to už z akéhokoľvek dôvodu. Avšak, nemalo by to byť pravidlom.

Odličovanie a čistenie pleti by malo byť základom starostlivosti o pleť. V podstate je jedno, koľko krokovú starostlivosť o pleť preferujete. Pri každej je dôležité v prvom rade pleť odlíčiť a vyčistiť, aby mohli ďalšie prípravky a aktívne látky preniknúť do hlbších vrstiev pleti.

Ja som tentokrát mala možnosť otestovať prípravky značky APIVITA, ktorú najnovšie nájdete v ponuke lekárni Dr.Max. Ide o prírodnú kozmetiku, ktorá okrem iného obsahuje zložky ako je med, propolis či včelia materská kašička.

Pozri aj: Bezpečné opaľovanie?! Objav prípravky Apivita pre dokonalú ochranu pokožky

APIVITA Eye Make-up Remover

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

APIVITA Eye Make-up Remover (Jemné odličovacie mlieko na oči)

  • Jemný a zároveň efektívny.
  • Vhodný aj pre citlivé oči.
  • Odličuje aj vodeodolný make-up.
  • Hydratuje a upokojuje.

V jeho zložení nájdete prírodné zložky, ako je:

  • ORGANICKÝ OLIVOVÝ A MANDĽOVÝ OLEJ účinne rozpúšťajú make-up bez nutnosti prílišného trenia odlíči. Navyše zanechávajú očné okolie hydratované a vyživené.
  • RASTLINNÉ EXTRAKTY chránia očné okolie pred podráždením a upokojujú ho.
  • MED a PANTENOL zanechávajú očné okolie jemné a hydratované. Taktiež pomáhajú vyživovať riasy a chrániť ich pred lámaním.
  • VÝLUH ZO ŠÍPKY poskytuje pleti ochranu pred vonkajšími agresormi a podporuje funkciu kožnej bariéry.

Ak by som si z tejto trojice produktov mala vybrať jeden, ktorý som si obľúbila najviac, tak bol by to práve tento odličovač očí. Má príjemnú krémovo-olejovú konzistenciu, ktorá sa na pokožke úplne rozplýva. Stačí ho naniesť na tampón, ten priložiť na oči a chvíľku podržať. Odličovač rozpustí očný make-up a očné okolie krásne odlíči. Nie je potrebné oči trieť (samozrejme, to by sa ani nemalo).

Zo všetkého najviac oceňujem, že dokáže rozpustiť aj vodoodolnú riasenku, ktorú počas leta používam najčastejšie. Keďže som trošičku rebel, hlavne čo sa testovania produktov týka, rada skúšam aj iné spôsoby využitia. V tomto prípade som ním skúsila odlíčiť aj pleť a veru, poradil si aj s make-upom.

Bez zaváhania a akéhokoľvek problému tento odličovač očí si poradil aj s make-upom na tvári. Avšak, bol to len test – keďže ide o pomerne malé balenie odličovača (100 ml) bola by škoda ním takto „plytvať“. No v prípade núdze dokáže zachrániť a nahradiť aj odličovač make-upu.

Potešujúce je, že má príjemnú, nevtieravú vôňu, oči nijako nedráždi a navyše zanecháva hydratované nielen očné okolie, ale aj samotné mihalnice. Rozhodne je toto produkt, ktorý sa v kúpeľni nestratí a nezapadne prachom.

Zaujme ťa aj: Kaviár v kozmetike – prečo ho bude milovať i vaša pleť a kde ho nájsť?

APIVITA 3 in 1 Cleansing Milk with Chamomile and Honey

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

APIVITA 3 in 1 Cleansing Milk with Chamomile and Honey

Čistiace mlieko na oči a tvár s harmančekom a medom je produktom 3 v 1, ktorý pleť odličuje, čistí a zároveň aj tonizuje. Pleť vyživuje a upokojuje, navyše – je vhodný pre oči i tvár. V jeho zložení sa nachádza:

  • OLIVOVÝ A MANDĽOVÝ OLEJ bohatý na vitamíny a antioxidanty. Pomáhajú pri odličovaní make-upu a odstraňovaní nečistôt z pleti a očí.
  • EXTRAKT Z MEDU, LEVANDULE A HARMAČEKA chránia pleť pred podráždením, hydratujú ju a upokojujú.
  • VÝLUH ZO ŠÍPKY poskytuje pleti ochranu pred vonkajšími agresormi a podporuje funkciu kožnej bariéry.

Čistiaci prípravok by mal byť základom kozmetickej výbavy každej ženy. Je to totižto presne ten produkt, ktorý pleť krásne vyčistí a pripraví na aplikáciu ďalších pleťových produktov, ako je pleťové sérum, esencia či krém.

Toto čistiace mlieko od značky Apivita má krásnu vôňu – ja v nej cítim predovšetkým levanduľu, ktorá pôsobí upokojujúco, čo je takým menším bonusom naviac tohto odličovacieho mlieka. Výhodou pri odličovacom mlieku je spôsob jeho použitia. Stačí ho len naniesť na pleť, krúživými pohybmi ho jemne do pleti vmasírovať a na záver pleť len utrieť tampónmi. Nepotrebujete teda na čistenie pleti aj vodu.

Nemôžem povedať, že pleť by toto čistiace mlieko nevyčistilo, to nie. Vyčistí ju krásne, ale odporučila by som ho skôr na suchú pleť. Ak ste majiteľkami mastnej alebo zmiešanej pleti, tak si určite zamilujete nasledujúci prípravok – čistiaci gél.

Neprehliadni: Nespavosť a jej príčiny – čo ju spôsobuje a hlavne, ako sa jej zbaviť?

APIVITA Cleansing Gel with Lime and Propolis

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

APIVITA Cleansing Gel with Lime and Propolis

Čistiaci gél pre zmiešanú a mastnú pleť s limetkou a propolisom efektívne odstraňuje nečistoty a nadbytočný maz, pomáha regulovať tvorbu kožného mazu, prechádza tvorbe akné a pleť nevysúša. V jeho zložení nájdete účinné prírodné zložky, ako:

  • SAPONARIA A JEMNÉ ČISTIACE ZLOŽKY pleť efektívne čistia a zároveň ju nevysúšajú. Rešpektujú prirodzené pH pleti a nedráždia ju.
  • PROPOLISOVÝ EXTRAKT pomáha udržiavať prirodzenú flóru pleti a pôsobí antisepticky.
  • LIMETKOVÝ EXTRAKT A 3 ESENCIÁLNE OLEJE (citrón, Juniper a Čajovník) pomáhajú regulovať tvorbu mazu a pôsobia antimikrobiálne.
  • VÝLUH ZO ŠÍPKY poskytuje pleti ochranu pred vonkajšími agresormi a podporuje funkciu kožnej bariéry.

Zloženie čistiaceho gélu je podľa môjho názoru skvelo namiešané. Obsahuje všetko, čo mastnej pleti so sklonom k akné len a len prospeje. Predovšetkým čajovník, ktorý má antimikrobiálne účinky a ten v prípravku cítiť najviac. Príjemná prírodná, bylinková vôňa zaujme čuchové bunky a prípravok zase poteší samotnú pleť.

Čistiaci gél je penivý, hlavne v kombinácii s vodou pri jeho odstraňovaní z pleti. Skvelo si rozumie s rôznymi čistiacimi prístrojmi, po ktorých pri čistení pleti siaham pomerne často. Pleť krásne vyčistí a stiahne rozšírené póry, čo mastná pleť rozhodne ocení.

Ja tiež oceňujem, že pleť nevysúša (ako mnohé iné prípravky určené pre tento typ pleti), a to aj napriek tomu, že obsahuje zložky regulujúce tvorbu kožného mazu. Pleť je po vyčistení matná, ale nie vysušená. Ak stále hľadáte účinný čistiaci prípravok pre mastnú a zmiešanú pleť, ktorý funguje a je za rozumnú cenu, tak určite vyskúšajte tento prírodný čistiaci gél. Vaše pleť po jeho použití bude jasať blahom – bude krásne vyčistená a príjemná na dotyk.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Soňa Horáčková 19.12.23 10:10

SH
karma
123.00

používam odličovač očí a som spokojná

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní