Tradičné vianočné stromčeky

Tradičné vianočné stromčeky

Vianočný stromček je bezpochyby tým najkrajším symbolom Vianoc, ktorý dokáže rozžiariť aj tie najmenšie očká. Krásne svetielka, ktoré každoročne s úsilím rozmotávame, ozdôbkam zapadnutým prachom opäť dodávame život a spievame si vianočné koledy. Ó áno, teraz už môžu začať Vianoce.

Premýšľali ste už aj nad vianočným stromčekom? Ak dávate prednosť živým, tak asi už je najvyšší čas, si nejaký zaobstarať. Ak u vás ozdobujete umelý stromček, asi by ste ho mali skontrolovať, či si počas roka na ňom nepochutnali myšky v pivnici. Tak či onak, každý vianočný stromček sa snažíme nejako ozdobiť a ladiť do jednej alebo dvoch farieb. 

Módne trendy nájdete aj pri zdobení stromčeka. Ako to bolo aj v móde – návrat k retro štýlu, tak tento rok je hitom zdobiť stromčeky v retro dizajne. Jednoducho zamierte k starým rodičom na povalu, a povyberajte tie najstaršie ozdôbky, aké tam nájdete. Rôzne dekorácie pokryté jemnou patinou, ozdôbky v zemitých odtieňoch – tento rok budú hrať prím. 

Odporúčame prečítať: Recepty na zdravé varianty vianočného pečiva, z ktorého nehrozia tukové faldíky

Tradičné vianočné stromčeky

Zdroj: Shutterstock®

Aktuálnym trendom je prírodný štýl, využívanie prírodných materiálov, ale aj ozdôbky s motívom zvierat. Tento trend nahráva do kariet práve domácim kutilom a šikovným ručičkám, pretože takéto ozdôbky si dokážete vytvoriť sami. Na dekoráciu sa hodia aj staré plyšové hračky, drevené kukučkové hodiny či hojdací koník.

V rámci prírodného štýlu si svoje miesto na stromčeku nájdu najrôznejšie drevené dekorácie. Podobne by svoje miesto mali mať aj šišky a ozdoby z vrecoviny, ktorá je akýmsi synonymom práve pre prírodný štýl.  

Odporúčame prečítať: Rannému zápachu z úst zrejme nikto neujde – prečo?

Tradičné vianočné stromčeky

Zdroj: Shutterstock®

Ako som písala vyššie, tak k tradične vyzdobenému vianočnému stromčeku patria aj zvieratá. Tie by ste si mali pustiť do domu v podobe sovy, ktorá je kráľovnou všetkých dekorácií – v akej veľkosti a podobe, to už je len na vás a na vašom štýle.

Okrem tohto múdreho zvieraťa by ste miesto na stromčeku mali nájsť aj sobom, jeleňom, medveďom, či líškam. Všetky tieto majestátne zvieratá vo vašej domácnosti vyvolajú pocit rozprávkovej krajiny. Tieto zvieratá určite nájdete v obchodoch v najrôznejších prevedeniach, no môžete si ich napríklad vystrúhať z dreva. 

Odporúčame prečítať: Aké otázky vám aktuálne môžu klásť na pohovore?

Tradičné vianočné stromčeky

Zdroj: Shutterstock®

Ak máte šikovné ruky, a háčkovanie vám celkom ide, tak si vytvorte anjelikov, hviezdičky a podobne. Jednoducho ich uháčkujte a ponorte do vody so škrobom. Vytvarujte ich a nechajte vyschnúť. Ozdôbky si udržia tvar a môžete ich už len zavesiť.

Ďalším skvelým tipom je nafúknuť balónik (na požadovaný tvar) a obviazať ho šnúrkou. Následne svoj výtvor nastriekajte vodným sklom, ponorte do vody so škrobom alebo pretrite lepidlom. Nechajte vyschnúť, balón prepichnite a užívajte si radosť zo svojho výtvoru. 

Ak sa rozhodnete, že si tento rok vyrobíte ozdôbky sami, tak je to skvelé. Vďaka tomu bude každá vaša ozdôbka jedinečná a vy budete mať z toho skvelý pocit, keď sa pozriete na vianočný stromček. Okrem toho si zabezpečíte, že vás stromček bude originálny, pretože nik iný také ozdôbky mať nebude. 

Odporúčame prečítať: Vianoce bez stresu? Aj vy ich môžete mať

Zdroj foto: pinterest.com

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

simona vician 19.12.16 13:32

SV
karma
100.00

zive stromceky su velmi pekne, doma vsak mame umely, dakujem za tipy na vyrobu ozdob mozno s detmi vyrobime :)

  • 1
Odpovedať

Libuše Šumná 19.12.16 14:54

karma
113.00

taky už máme umělý stromek, děti jsou z domu a nám s manželem to vyhovuje

  • 0
Odpovedať

Martina Zahoranová 19.12.16 16:59

MZ
karma
92.00

krásne stromčeky

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 19.12.16 22:54

SK
karma
114.00

pre šikovné ručičky

  • 0
Odpovedať

Mária Zámečníková 20.12.16 23:57

MZ
karma
-1.00

Krásne :).. My sme tento rok vsadili do červeno-bielej kombinácie.. a salónky sme nahradili kvetmi a anjelskými krídlami :)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní