VIDEO: Citlivá pleť – ako sa prejavuje a ako sa o ňu starať?

VIDEO: Citlivá pleť – ako sa prejavuje a ako sa o ňu starať?

Vedeli ste o tom, že citlivá pleť vás môže trápiť bez ohľadu na to, či je vaša pleť suchá, mastná alebo zmiešaná? O to vyššie je riziko jej výskytu, ak ste majiteľkou svetlých vlasov a veľmi svetlej a jemnej pokožky. Život s citlivou pleťou skutočne nie je ľahký. Takáto pleť je totižto veľmi háklivá na všetky okolité vonkajšie, ale i vnútorné podnety a reaguje na ne rýchlo, intenzívne a, takpovediac, prehnane. K rizikovým faktorom, ktoré môžu podnecovať rozvoj typických prejavov citlivej pleti, radíme napríklad aj nadmerný stres, nezdravý spôsob stravovania, hormonálne zmeny či prudké zmeny počasia a teploty. 

K charakteristickým príznakom pritom patrí aj začervenanie pleti, jej svrbenie, v horších prípadoch zápalové prejavy. Avšak, citlivá pleť nie je niečo, čo by sa dalo odstrániť lusknutím prsta. Je bežné, že ak k nej má človek sklon, sprevádza ho dlhodobo. To však neznamená, že sa s ňou nedá pracovať. Tými správnymi krokmi a opatreniami je ju možné udržiavať v stabilnejšom stave. Čo všetko by mala zahŕňať starostlivosť o citlivú pleť? Ako jej nepríjemné prejavy tlmiť?

Odporúčame: VIDEO: Rýchle domáce liftingové ošetrenie pleti so značkou GERnétic

Nové ampulky Sensi Boost pre citlivú pleť

Citlivá pleť je nepríjemným kozmetickým problémom, ktorý trápi nemalé percento žien i mužov. Práve preto sme sa rozhodli tejto problematike venovať i v našom novom videu, v ktorom vám o citlivej pleti povieme viac a rovnako vám ukážeme, ako môže vyzerať starostlivosť o ňu. Súčasťou správnej starostlivosti je i výber vhodných kozmetických produktov, ktoré pleť nebudú nijako dráždiť a ktoré jej naopak poskytnú potrebné upokojenie. Vo videu sa preto pozrieme i na novinku značky GERnétic, a to ampulky Sensi Boost, ktoré sú určené presne na ošetrenie precitlivenej a hyperaktívnej pleti. 

Fialkové sérum GERnétic Sensi Boost vo forme ampuliek je navrhnuté tak, aby jemne ošetrovalo pleť so sklonom k začervenaniu, pnutiu a pocitom diskomfortu. Vďaka svojmu zloženiu ampulky napomáhajú znižovať prehnané reakcie kože. V zložení nájdeme napríklad polyfenoly zo šupiek paradajok, ktoré tlmia alergické a zápalové prejavy na koži. Extrakty z ibiša lekárskeho (Althaea officinalis L.) zase pokožku rýchlo upokojujú, zvlhčujú a zmäkčujú, dokonca pôsobia protizápalovo. 

Viac sa však už o citlivej pleti, jej príznakoch, príčinách i formách starostlivosti dozviete v našom videu. Svoje prípadné otázky nám môžete zanechať v komentároch. Želáme príjemné sledovanie!

- Anketa

TRÁPIA VÁS NIEKEDY PREJAVY CITLIVEJ PLETI?

Odpovedalo 11 ľudí  

Žiaľ, s citlivou pleťou bojujem dlhodobo.
64%
Áno, niekedy prejavy citlivosti na pleti pociťujem.
18%
S citlivou pleťou, našťastie, nemám problém.
18%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 18:34

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 18:34

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

Janka Komadova 15.03.24 20:01

karma
-1.00

S citlivou pletou našťastie nebojuje

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní