14 inšpirácií na jarné vence, ktoré vnesú farby a pozitívnu náladu do domácností

14 inšpirácií na jarné vence, ktoré vnesú farby a pozitívnu náladu do domácností

Poďme vniesť trochu pozitivity do našich príbytkov a rozžiarme si ich jarnými farbami, ktoré dokážu povzniesť aj nášho ducha. V aktuálnej dobe je vítané, ak do našich domovov vnesieme závan dobrej nálady, ktorá je akousi vstupenkou do lepších zajtrajškov. A čo iné nám môže tieto dní spríjemniť, ak nie práve jarné dekorácie, ktoré už na pohľad vyzerajú optimisticky a každú miestnosť naplnia jarom, ktoré už netrpezlivo všetci očakávame? Po zimnom období je načase opäť vytiahnuť z povaly alebo z pivnice všetky jarné dekorácie a rovnako ich doplniť o nové pučiace kvety, živé farebné odtiene i žiarivú zeleň.

Nemusíte sa obmedzovať len na vchodové dvere a ich výzdobu. Aj keď už takouto výzdobou privítate vašich hostí pozitívne a naladíte ich pozitivitou, ktorou v žiadnej domácnosti rozhodne nepohrdnú. Síce sa už núka siahnuť priamo po veľkonočných dekoráciách, nepreskočte tie jarné. Už rozkvitnuté tulipány vnesú do miestnosti jar. Inšpirujte sa nápadmi na čarovné jarné dekorácie, ktorými si vytvoríte vlastnú osobnú oázu pohody, ktorá vám dodá silu a energiu.

jarné dekorácie

Zdroj: Shutterstock®

Greenery, pastelové a žiarivé farby

Aj v tomto roku v interiérovom dizajne prevláda greenery dizajn či výzdoba. Zelené kvety či zelené dekorácie sa dajú ľahko kombinovať s ďalšími farbami, preto sú také obľúbené. Okrem toho však stále dokážu ohúriť aj pastelové odtiene, ako je jemná ružová, svetložltá či nebesky modrá. A ak ste si mysleli, že pastelové farby sú len pre ženy, tak opak je pravdou. Pastelové odtiene rozžiaria aj pánsku domácnosť. Neváhajte tak siahnuť po vankúšoch a ďalších dekoráciách v pastelových farbách, ktoré pôsobia sviežo, jarne a letno zároveň.

Viac radosti do domácnosti vnesiete farebnou výzdobou, napríklad v podobe kvetinovej výzdoby. Farebný mix kvetov v priehľadnej váze bude pôsobiť štýlovo. Zaistite si harmóniu na jedálenskom stole so živými kvetmi. Poprípade môžete voliť aj umelé kvety, vence či iné dekorácie na jedálensky stôl. Voľte však také, ktoré na pohľad vyzerajú ako živé, a tým dokážu oklamať kohokoľvek.

My však odporúčame živé kvety, napríklad aj taký hyacint, pretože práve živé kvety dokážu miestnosť rozvoniať a tým celú domácu pohodu ešte umocniť. Pred Veľkou nocou sa vydajte do lesa a natrhajte si zlatý dážď alebo bahniatka.

Jarné vence na dvere i na stôl

Ani táto jar 2022 nebude ukrátená o rôzne trendy, ktoré vnesú do našich príbytkov závan „novoty“. Už dávno neplatí, že vence by mali byť len okrúhle a mali by visieť len na vchodových dverách. Pokojne voľte dekorácie v prútenom košíku, ktorý môžete zavesiť na dvere, položiť ho pred ne alebo aj kamkoľvek v interiéri.

Módne maniačky môže osloviť jarný veniec zo šatiek či iných látok s jarnou tematikou, ktoré sú obviazané okolo kruhu. Našli ste starý kovový lievik a plánujete ho vyhodiť? Tak si to ešte rozmyslíte, pretože ho môžete naplniť jarnými dekoráciami a postaviť do záhrady, zavesiť na dvere a pod. Ozdobiť v jarnom duchu môžete aj drevené koleso z voza, krhlu na polievanie a iné.

1 z 14

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Katarína Konečná 08.03.22 09:35

KK
karma
105.00

práve včera som si zavesila na dvere krásny kvetinový veniec a čakám na dúfam, že krásnu jar :)

  • 1
Odpovedať

Katarína Kačuriková 11.03.22 08:09

karma
113.00

Ja sa už tiež neviem dočkať toho krásneho a hlavne slnečného a teplého obdobia :) Tak tiež dúfam, že príde čím skôr ;)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní