Už žiadna rozvarená kaša: Nauč sa, ako servírovať zemiaky originálne!

Už žiadna rozvarená kaša: Nauč sa, ako servírovať zemiaky originálne!

K tradičným slovenským jedlám volíme často ako prílohu zemiaky. Táto lacná zelenina sa objavuje na našich tanieroch pomerne často, no málokto sa so zemiakmi pohrá tak, aby bola príloha dobrá, efektná a zaujímavá.

Pamätajte si, že jedia hlavne oči, a preto ak chcete, aby po zemiakoch na tanieroch neostalo ani stopy, naučte sa ako servírovať zemiaky trochu inak.

Zbohom, zemiaková kaša

Zemiaková kaša, teda spojenie uvarených zemiakov, masla a mlieka, to je asi najčastejšia podoba slovenskej zemiakovej prílohy. My jej dávame zbohom a vítame nové kreatívne servírovanie zemiakov. Poďme teda na to!

Vyskúšaj: Recept na jednoduché muffiny: Zdravá dobrota len z 3 ingrediencií

zemiaková kaša inak

Zdroj: Shutterstock®

Mini francuzáky

Táto zemiaková príloha by sa dala nazvať aj mini francúzskymi zemiakmi. Potrebujete len surové zemiaky, lístkové cesto, niekoľko plátkov slaniny a je to. Potrebná bude ešte forma na muffiny. Postup si pozrite vo videu.

Zemiakové pusinky

A čo tak zemiaky naservírovať ako malé pusinky? Áno, tento recept je inšpirovaný sladkými pusinkami, no ide to aj naslano. Potrebujete uvarené zemiaky, trochu masla, soľ a korenie, a napokon dva vaječné žĺtky.

Vypracujte si cesto a pomocou cukrárskeho vrecka tvarujte na plech vystlaný  papierom pusinky. Pečte na 190 stupňov asi 20 minút. Aby boli pusinky ešte lepšie, môžete do cesta vmiešať muškátový oriešok alebo trochu nastrúhaného parmezánu, alebo oboje.

Pozri aj: Vedľajšie účinky zdravého stravovania. O týchto ti povie málokto!

ako pripraviť zemiakové pusinky

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: www.pinterest.com

Špirálky

Posledný spôsob, ako podávať zemiaky je vo forme vypražených špirálok. Jednoduché cesto z varených zemiakov obohaťte o lyžicu parmezánu a zemiakového škrobu, vymiešajte a pomocou cukrárenského vrecka tvarujte špirálky priamo do rozpáleného oleja. Keď zhnednú, vyberte.

Zaujme ťa: Dokonalý deň zamilovaných: Venuj kreatívny valentínsky darček!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

14 komentárov

Ľubica Šťastná 10.02.18 17:18

ĽŠ
karma
100.00

Vyzerá to úžasne, škoda zjesť!

  • 0
Odpovedať

Helena Povalova 10.02.18 17:57

HP
karma
107.00

Rady nad zlato. Ďakujem....

  • 0
Odpovedať

Milka Damašková 15.02.18 12:40

MD
karma
132.00

Tu sa najedia aj oči :) je to síce trošku prácne, ale na špeciálne príležitosti efektné...

  • 0
Odpovedať

Daniela Revayová 15.02.18 13:05

DR
karma
104.00

Tym pusinkam by sa potesila hlavne nasa mala dcera :-)

  • 0
Odpovedať

Ingrid Šimoniková 17.02.18 09:11

karma
74.00

parádne tipy veru poskúšam super článoček

  • 0
Odpovedať

Soňa Horáčková 20.02.18 12:44

SH
karma
123.00

vyzerajú super....

  • 0
Odpovedať

Anna Bútorová 20.02.18 13:46

AB
karma
100.00

originálna príloha, vyskúšam

  • 0
Odpovedať

Darina Božiková 20.02.18 14:36

DB
karma
114.00

tak klobúk dolu pred takýmito prílohami.

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 25.02.18 22:52

JK
karma
100.00

Pusinky robievam a tie rúže wau vyskúšam

  • 0
Odpovedať

Mária Chromíková 04.03.18 14:57

MC
karma
109.00

Občas treba vyskúšať aj nové recepty.

  • 0
Odpovedať

Peter Maňák 11.03.18 00:20

PM
karma
107.00

Pekné, ale ja radšej tú kašu :)

  • 0
Odpovedať

Anna Kristova 11.03.18 13:37

AK
karma
100.00

veľmi pekné a chutné inšpirácie

  • 0
Odpovedať

Jana Čipková 22.03.18 17:36

karma
106.00

Zemiaky mám rada v každej forme, ale manžel je za klasickú zemiakovú kašu.

  • 0
Odpovedať

Blažena Sádovská 19.06.18 19:30

BS
karma
100.00

Super nápady, teraz máme momentálne naše nové zemiačky, sú vynikajúce, stačí ich uvariť a pridať petržlenovú vňať:))

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní