Vieš, ako sa opáliť rýchlo a hlavne zdravo? Vsaď na túto zložku!

Vieš, ako sa opáliť rýchlo a hlavne zdravo? Vsaď na túto zložku!

Na etiketách potravín nás zaujímajú éčka a na kozmetických prípravkoch účinky. Nemalo by to byť rovnako? To, čo dávate do seba, rovnako ako to, čo dávate na seba, by malo byť bez zbytočne komplikovaných ingrediencií. Skúste si prečítať zloženie toho-ktorého opaľovacieho krému. Rozhodne natrafíte na množstvo názvov chemických zlúčenín, ktoré neviete ani vysloviť. Keď však budete vedieť, čo je unipertan, uľahčíte si tým cestu za vysnívaným opálením.

Odporúčame: Tipy pre jemné vlasy: Takto im ľahko dodáš objem a posilníš ich

co je unipertan

Zdroj: Shutterstock®

Opálenie skôr než poviete švec!

Okrem bežných výrazov, ako je bambucké maslo či beta karotén, nájdeme aj slovíčka ako tocopheryl (vitamín E) alebo unipertan. Práve unipertanu sa dnes budeme venovať. Verte či nie, no bez neho by sa výsledky opálenia dostavili neskôr. Vďaka tomuto unikátnemu komplexu sa naštartuje produkcia melanínu, a tak pokožka hnedne prirodzene. Je to v podstate kombinácia tyrosínu, kolagénu a riboflavínu (vitamínu B2). Tyrosín je aminokyselina, ktorá tiež stimuluje produkciu melanínu v pokožke. Ako bonus navyše stimuluje produkciu chemikálií v mozgu, ako je serotonín a dopamín, ktoré pozitívne ovplyvňujú našu náladu.

ako sa rychlo opalit

Zdroj: Shutterstock®

Je unipertan vegánsky?

Áno aj nie. Existujú dva typy tohto komplexu. Jeden je označovaný ako unipertan a druhý ako unipertan V-242. Ten bez dodatočných čísel obsahuje látky, ktoré sú vedľajšími produktmi živočíšnej výroby. Na druhej strane, unipertan V-242 je čisto rastlinný komplex. Namiesto kolagénu a vitamínu B2 obsahuje rastlinnú látku, ktorá pomáha urýchliť stmavnutie pokožky. Unipertan je skvelý pomocník pri opaľovaní. Pomáha pokožke vytvoriť základné opálenie, aby ste docielili farbu, po ktorej naozaj túžite. Je to teda bioaktívny komplex, ktorý prirodzene napomáha pokožke pri tvorbe melanínu. Podľa testov pomáha zvýrazniť opálenie až o 40 %. Aj napriek tomu, že pochádza z laboratórií, má veľa benefitov.

čo obsaujú opaľovacie krémy

Zdroj: Shutterstock®

Unipertan nie je komplexom, ktorý by ste našli v samoopaľovacích prípravkoch. Tento bio-komplex je jednoducho kombináciou hydratácie, opálenia a ochrany pred slnečným žiarením. Je to skvelý doplnok a mal by ho obsahovať každý dobrý opaľovací krém. Tak čo, obsahuje váš opaľovací krém unipertan? Pozrite sa na naše testy opaľovacích krémov a zistite, čo sa nám na nich páčilo!

Pozri tiež: Inšpirácia na letnú manikúru: Toto na nechtoch tento rok frčí!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Mária Slováková 03.08.19 11:17

MS
karma
118.00

Na opaľovanie sa mi najviac osvedčili opaľovacie oleje a po opaľovaní zase krémy.

  • 0
Odpovedať

Milka Damašková 04.08.19 00:42

MD
karma
132.00

Škoda že ja nemám pigment :/// Vždy ma to opáli do červena a zas to vybledne. Kedysi som snívala o peknej do zlatista opálenej pokožke, no nič sa nedá robiť... Dnes mám aj alergiu na slnko, tak som dosnívala...

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní