Vynikajúca veľkonočná torta z vaječného likéru!

Vynikajúca veľkonočná torta z vaječného likéru!
  • 20.03.2016
  • Jarkapecie .sk

Veľkonočné sviatky sa u nás spájajú s vajíčkami, údeným mäsom, medvedím cesnakom, čokoládovými zajačikmi, bahniatkami a narcismi. Čo by ste tentokrát povedali na niečo úplne iné? Pripravila som pre vás jedinečný recept, Vynikajúca veľkonočná torta z vaječného likéru!


Hlavný symbol Veľkej noci sú vajíčka a to v každej ich podobe. Varené, maľované, vyfukované, zdobené na stovky spôsobov, robia sa z nich chutné veľkonočné plnky, rolády a samozrejme sa používajú do domáceho pečenia a pri príprave vaječného likéru.


Ja tento likér robím varený a recept sa u nás doma dedí a nepotrebujeme ho meniť. Pre mládežníkov sa vyrábal viac s rumovou príchuťou ako alkoholom, ale dospeláci mali pravý likér  smiley

Odporúčame prečítať: Bezlepkové recepty: Tradičné slovenské šišky s lekvárom

vynikajuca velkonocna torta z vaječného likeru, chutne recepty, velkonocny recept

Zdroj: Shutterstock®

Príprava tejto chutnej jarnej tortičky je jednoduchá a poskytuje veľa možností na zmenu a verím, že šikovné gazdinky vymyslia veľa možností.

 Na prípravu budete potrebovať: 

( kruhová torta o priemere 26 cm)

  • 2 ks vajcia
  • 50 g mletých mandlí ( alebo akýchkoľvek orechov)
  • 50 g hladkej špaldovej múky
  • štipku soli
  • 1 čl prášku do pečiva
  • 80 g trstinového cukru
  • 1 ks vanilkový bourbon cukor
  • brusnicový džem

Postup:

  • Rúru si rozohrejte na 180°C. Na dno tortovej formy dajte papier na pečenie.
  • Vajcia vyšľahajte do peny a pridajte cukor a aj vanilkový cukor a šľahajte do hustej bledej peny.
  • Vmiešajte preosiatu múku so soľou a práškom do pečiva. Preložte cesto do formy, zarovnajte ho a pečte cca. 20 – 25 minút. Vychladnutý korpus prekrojte horizontálne na dve časti a spodnú natrite hustým brusnicovým džemom. Priložte druhým plátom a vložte znovu do tortovej formy.

Bude vás zaujímať: Recept na domáce Chai Latte - spojenie čaju, latte a korenín

vynikajuca velkonocna torta z vaječného likeru, chutne recepty, velkonocny recept

Zdroj: Shutterstock®

 Na krém budete potrebovať:

1ks vanilkového pudingu (najlepšie v bourbon kvalite)
3 PL trstinového cukru
350 ml mlieka
6 ks plátkovej želatíny
250 g šľahačky na šľahanie
250 ml vaječného likéru

 Postup:

  • Plátkovú želatínu namočte do studenej vody podľa návodu.
  • Vanilkový puding s cukrom rozmiešajte v mlieku a uvarte hustý puding.
  • Do horúceho pudingu vmiešajte vymačkanú želatínu, vymiešajte a preložte do väčšej misy.
  • Pridajte vaječný likér a premiešajte.
  • Šľahačku vyšľahajte v extra nádobke. Nechajte pudingovú zmes mierne vychladiť a keď začne po stranách
  • tuhnúť želatína opatrne vmiešajte vyšľahanú šľahačku.
  • Takto pripravený krém navrstvite na tortový korpus v tortovej  forme, vrch zarovnajte a nechajte minimálne 4 hodiny vychladiť a stuhnúť. Vhodné je pripraviť si tortu vopred.
  • Ak chcete túto tortu s ovocím naukladajte ho na korpus a zalejte krémom, prípadne po stuhnutí ozdobne aj vrch torty ovocím.
  • Ja som zvolila veľkonočné ozdôbky.

Odporúčame prečítať: Je čokoláda zdravá? 8 dôvodov, prečo ju jesť

vynikajuca velkonocna torta z vaječného likeru, chutne recepty, velkonocny recept

Zdroj: Shutterstock®

Veselé a zdravé veľkonočné sviatky vám želám! 

 

Viac receptov nájdete na: www.jarkapecie.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Soňa Krátka 20.03.16 07:39

SK
karma
114.00

no tak tento recept si nenecham ujst

  • 0
Odpovedať

Mária Sedláková 20.03.16 19:37

MS
karma
73.00

krásna veselá jarná torta a určite aj úžasne chutí... tiež želám všetkým veselé veľkonočné sviatky

  • 0
Odpovedať

Erika Špacírová 07.04.16 13:25

karma
93.00

vyzerá krásne :)

  • 0
Odpovedať

Mária Zámečníková 21.07.16 11:58

MZ
karma
-1.00

Vyzerá úžasne :)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní