Vyrob si ich sama: Inšpirácie na vianočné pozdravy a menovky!

Vyrob si ich sama: Inšpirácie na vianočné pozdravy a menovky!

Aj keď sú šťastné a veselé Vianoce takmer za dverami, ešte stále nie je neskoro na trocha kreativity. V papiernictvách a iných predajniach síce kúpite vianočné karty a aj menovky na darčeky doslova za niekoľko centov či eur, no vlastnoručne vyrobené, to je úplne niečo iné…

Inšpirácie na vianočné pozdravy a menovky vám poslúžia na to, aby ste zistili, aká jednoduchá a najmä zábavná môže byť ich výroba. Do kreatívnych príprav sa nebojte zapojiť aj vášho partnera. K predvianočným prípravám si zapáľte sviečky a uvarte horúci punč. Uvidíte, že lepší program vám nedá ani telka!

Vyskúšaj: Recepty na vianočný punč: Skús tento sviatočný nápoj trikrát inak!

DIY vianočná pohľadnica

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj: www.pinterest.com

Zásobte sa tvrdým papierom

Na výrobu vlastných menoviek či pozdravov toho naozaj veľa nepotrebujete. Zíde sa vám pravítko a ceruzka, no a potom veľa, veľa tvrdého papiera. Samozrejme, že záleží aj od toho, koľko kariet a menoviek budete vyrábať, ale to je na vašom osobnom zvážení a odhade.

Dôležité si je pred samotnou návštevou papiernictva premyslieť, čo vlastne budete vyrábať, zvážiť množstvo a podľa toho nakupovať. Určite oceníte aj kúpu lepidla alebo jemnej obojstrannej pásky pre 3D efekt a spomínaný farebný tvrdý papier. Ak chcete ušetriť, vystačíte si aj s celkom obyčajným kartónom!

ako vyrobiť vianočnú pohľadnicu

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj: www.pinterest.com

Kreslite, lepte a vystrihujte

Ako môžete vidieť na fotografiách s DIY inšpiráciami na vlastnoručne robené vianočné pozdravy a menovky, fantázii sa pri ich kreovaní naozaj medze nekladú. Môžete na ne nalepiť diamantíky pripomínajúce vianočné gule a ozdoby, vatu namiesto snehu či rôzne obrazce vystrihnuté z farebných papierov a starých látok, pričom najpopulárnejší je azda stromček, darček či iné vianočné motívy. Tu nemusíte svoju umeleckú chvíľku ukončiť. Na darčeky pripevnite špagát a zviažte ho do mašličky, na stromček umiestnite ozdoby či reťaz alebo len hviezdu na špic.

Náš tip! Ak chcete na výrobu kariet a menoviek použiť staré materiály, vytiahnite starý baliaci papier z minulých Vianoc. Planéta sa vám poďakuje a vám sa opäť uvoľní miesto v poličke.

Pozri aj: Ako na vianočné svetelné dekorácie: Inšpiruj sa týmito nápadmi

inšpirácie na vianočné menovky

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj: www.pinterest.com

Menovky na darčeky

Samostatnou kategóriou je výroba menoviek na vianočné darčeky. Samozrejme, že všetky predchádzajúce tipy môžete aplikovať aj pri výrobe menoviek, ale čo tak skúsiť z kartónu vystrihnúť hviezdy, vločky, stromčeky či snehuliačikov?

Následne na ne nakreslite pekné motívy, pripevnite k nim šnúrky na uviazanie a celkom jednoduchá menovka je na svete. Využiť môžete aj staré gombíky, ktoré by inak skončili v koši či iné nevyužívané materiály, ktoré odkladáte na horšie časy.

Bude sa ti páčiť: Je škorica vhodná pre deti? Kedy predstavuje nebezpečenstvo?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Mária Maxianová 18.12.18 07:17

MM
karma
100.00

milujem kreativitu, každý rok dostávam originálne vianočné pozdravy a všetky mám odložené

  • 1
Odpovedať

Elena Švachová 18.12.18 22:11

karma
109.00

Chutné,páčia sa mi hlavne tí snehuláci a snehové vločky.Vlastnoručne vyrobené sú vždy vzácnejšie.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní