Začínate sa líčiť? Tieto základy treba poznať!

Začínate sa líčiť? Tieto základy treba poznať!
  • 21.09.2016
  • Claire Clairmont

Či už si na líčení očí dávate záležať každé ráno alebo si vystačíte s riasenkou, väčšina z nás sa pravidelne stretáva s problémom, ako správne nalíčiť oči, aby vyzerali väčšie, otvorenejšie a samozrejme krajšie.

No a pretože nie každá z nás sa môže chváliť uhrančivými mačacími okáľmi ihneď, ako sa po prehýrenej noci vyškriabe z postele, v dnešnom článku sa pozrieme na zopár tipov, ako oklamať nepriateľa a urobiť s malými unavenými očami menší zázrak.

1. Nezabudnite na obočie

Neupravené obočie upúta pozornosť, ktorá by sa mala upriamiť na oko. Navyše, ak si ho upravíte do prirodzeného tvaru, váš pohľad sa „otvorí“.

Odporúčame tiež: Malé beauty hacky, ktoré prinesú veľké rozdiely

mačacie oči

Zdroj: Shutterstock®

2. Natočte si riasy

Či už použijete nejakú doplnkovú metódu alebo sa spoľahnete na kvalitnú riasenku, ktorá vám ich vyzdvihne do nebeských výšin, vytočené riasy oko opticky zväčšia a zvýraznia.

3. S kruhmi preč

Tmavé kruhy pod očami spôsobujú, že vaše oči pôsobia unavenejšie a tým aj menšie. Stavte na naozaj kvalitný, dobre pigmentovaný korektor, ktorý sa neusádza v drobných vráskach pod očami a zapudrujte jemnou vrstvou púdru, aby všetko vydržalo tam, kde má.

Odporúčame tiež: Krok za krokom: Oči ako odraz našej duše

make up

Zdroj: Shutterstock®

4. Linka na oči

Ak chcete oči naozaj zväčšiť, rozhodne zabudnite na orámovanie oka čiernou ceruzkou! Skúste urobiť jemnú, prirodzene sa rozširujúcu linku len nad hornými riasami v ich vonkajšej polovici, práve toto vám oči opticky zväčší.

5. Biela alebo telová

Vyskúšajte trik modeliek. Dajte trošku bielej ceruzky do vnútorného kútika očí alebo telovú na spodnú vnútornú linku nad riasami. Oko sa vám „otvorí“ a rozjasní.

Odporúčame tiež: Líčenie krok za krokom: V lete rozhodne nezostávajte pri čiernej!

nalíčené oko

Zdroj: Shutterstock®

Očné tiene

Na ich aplikácii naozaj záleží. Vyskúšajte trik profesionálnych vizážistov. Najsilnejšiu vrstvu tieňa aplikujte do stredu očného viečka a rozmažte do strán. Týmto spôsobom oko zvýrazníte. Vo všeobecnosti platí, že ak chcete oko zväčšiť a dodať mu "mačací" vzhľad, tmavším tieňom nalíčte vonkajšiu tretinu oka a okraje starostlivo rozmažte, aby líčenie pôsobilo prirodzene a mäkko.

Rozjasnite

Či použijete rozjasňovač alebo svetlý očný tieň je v podstate jedno – v každom prípade dokáže zázraky na počkanie. Aplikujte ho do okolia vnútorného kútika a pod obočie. Váš pohľad tým rozžiarite a oko bude pôsobiť väčšie, jasnejšie a menej unavene.

Odporúčame tiež: Ako sa expresne nalíčiť za 10 minúť s 5 pomocníkmi?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Soňa Krátka 21.09.16 22:55

SK
karma
114.00

upravené obočie je podľa mňa,hneď po zdravej pleti, asi základom pri líčení

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní