Zdravý recept: Falafel zo sladkých zemiakov

Zdravý recept: Falafel zo sladkých zemiakov
  • 12.06.2016
  • Lucia Borbélyová

  • 3
  • 3

Hľadáte inšpiráciu čo nové si pripraviť na obed, či večeru? Mám pre vás úžasný tip, ktorý určite stojí za vyskúšanie. Reč je o veľmi jednoduchom jedle urobenom z bežne dostupných surovín, ktoré si môžete pripraviť kedykoľvek, keď dostanete chuť na ľahké a zdravé jedlo. Tieto perfektné falafely zo sladkých zemiakov som robila pred niekoľkými dňami a určite si ich urobím opäť znova aj počas víkendu :)

Ja som ich skombinovala s čiernou ryžou, ktorú som teraz vyskúšala po prvýkrát a bola som fakt milo prekvapená jej špecifickou chuťou, ktorá je úplne odlišná od klasickej bielej ryže. Nad jej kúpou som už premýšľala dlhšie a veľmi sa teším, že som si ju napokon kúpila. Ak ste doteraz taktiež o jej kúpe váhali alebo ste ešte o čiernej ryži nepočuli, určite si ju neváhajte zaobstarať a spestrite si tak jedálniček o novú, veľmi zaujímavú surovinu :) 

Odporúčame vyskúšať: Recept na: Čokoládovo-čerešňoný koláč

Zdravý recept: Falafely zo sladkých zemiakov

Zdroj: Shutterstock®

Na 7 väčších falafel potrebujeme:

  • 1/2 sladkého zemiaku v surovom stave (250gr)
  • 1 šálka uvareného cíceru
  • 3PL jemných ovsených vločiek
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 mladá cibuľka
  • 2čl horčice
  • 2čl extra panenského olivového oleja
  • štipka himaláskej soli
  • štipka čierneho korenia
  • na posypanie: čierny sezam (voliteľné)

Odporúčame vyskúšať: Domáci kváskový chlieb so slnečnicovými semiačkami

Zdravý recept: Falafely zo sladkých zemiakov

Zdroj: Shutterstock®

Postup prípravy:

Uvarený sladký zemiak vložíte do mixéra spolu s uvareným cícerom, strúčikom cesnaku, mladou cibuľkou a olivovým olejom. Všetko spolu dôkladne rozmixujete na hladkú zmes, ktorú potom premiestnite do misky, do ktorej zamiešate horčicu. K zmesi prisypete štipku himalájskej soli a čierneho korenia podľa uváženia a nakoniec aj ovsené vločky, ktoré zmes krásne zahustia. Všetko spolu dôkladne premiešate a tvarujete guľky. Guľky poukladáte na plech vystlaný papierom na pečenie, posypete čiernym sezamom a pečiete v rúre pri teplote 175°C dozlatista. 

Odporúčame vyskúšať: Zdravé recepty: Vynikajúci špaldový bryndzovník

Viac zdravých receptov od Lucky nájdete na: www.theblogger-girl.blogspot.sk


  • 3
  • 3
Návrat hore
Autor článku

3 komentáre

Erika Špacírová 29.06.16 17:44

karma
93.00

Falafel som ešte nejedla,ale skúsim si niekedy pripraviť :)

  • 0
Odpovedať

Mária Zámečníková 18.07.16 09:23

MZ
karma
-1.00

O tomto recepte som už dlhšie počúvala, snáď budem mať viacej času a pripravím ho :)

  • 0
Odpovedať

Mária Zámečníková 18.07.16 09:23

MZ
karma
-1.00

O tomto recepte som už dlhšie počúvala, snáď budem mať viacej času a pripravím ho :)

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Dekoratívna kozmetika

TEST: Hydratačná báza pod mejkap Coco Splash od Dermacolu

  • 18
  • 2
  • 16.05.2020
Telová kozmetika

TEST: Natura Siberica – Prírodný sprchový gél Ľadové bobule

  • 105
  • 1
  • 28.03.2020
Dekoratívna kozmetika

TEST: Paleta na líčenie očí a pier ARTISTRY STUDIO™ Tokyo

  • 20
  • 5
  • 30.04.2020
TOPlist