20-minútové celotelové cvičenie pre začiatočníkov: Bez pomôcok!

20-minútové celotelové cvičenie pre začiatočníkov: Bez pomôcok!

Veľmi často sa stáva, že mnohí z nás sa zameriavajú na formovanie istej časti tela a na zvyšok svalov akosi zabúdajú. Najčastejšie to môžeme pozorovať u mužov, ktorý sa snažia vyrysovať si svaly, aby sa nám viac páčili. A tak niektorí majú pevné bicepsy no nohy ako paličky. Ale to je len príklad. Pokiaľ sa jedna o nás ženy, tak sa najčastejšie zameriavame na spevňovanie zadku a bokov, formovanie bruška a na zvyšok tela zabúdame. Áno, aj naše prsia či paže by si zaslúžili pozornosť, pretože častokrát práve tieto časti nášho tela sú „mľandravé". Ak už si chcete dať poriadne do tela, tak sa zamerajte na celotelový tréning, pri ktorom si precvičíte všetky svaly na vašom tele.

Keď si hovoríte, že už by ste mohli počas tejto karantény niečo pre seba spraviť a chcete práve začať s cvičením, tak vyskúšajte nasledujúce 20-minútové cvičenie, pri ktorom nebudete potrebovať žiadne pomôcky na cvičenie. Nemusíte teda prezerať internet a vyberať si činky, ktoré by sa hodili k vášmu športovému oblečeniu. Potrebujete len podložku a chuť niečo pre seba spraviť.

Pozri tiež: Prečo nechudnem? Tu sú časté dôvody, prečo ručička na váhe neklesá!

Celotelové cvičenie pre začiatočníkov

Základom tohto cvičenia sú jednoduché cviky, ktoré sú vykonávane v 2 až 4 minútových sériách, medzi ktorými sú 30 sekundové pauzy. Nejde o žiadne náročné cviky, pri ktorých by ste „vypľúvali dušu“. Jednotlivé cviky sa navyše opakujú, aby ste si mohli zvyknúť na isté pohyby a uvedomiť si, aké svaly do cvičenia zapájate. Samozrejme v úvode nechýbajú zahrievacie cviky a na konci zase „oddychové“ cviky, počas ktorých sa vydýchate, upokojíte a „schladíte“ svoje svaly.

Pri tejto zostave ani tak nejde o rýchle chudnutie, ale skôr o pomalé spevňovanie celého tela, pri ktorom nebudete pociťovať svalovku ešte ďalšie 2 dni.

Zaujme ťa: Skvelé cviky na vonkajšie stehná: Skrášli svoje nohy správnymi cvikmi


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Kristína Sekeráková 26.04.20 18:55

KS
karma
133.00

Super, vyskúšam :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní