Ako si uľahčiť prácu v kuchyni? S týmito trikmi ti to pôjde hravo!

Ako si uľahčiť prácu v kuchyni? S týmito trikmi ti to pôjde hravo!

Kuchyňa, respektíve kuchynská linka je magnetom na neporiadok. Častokrát si ani neuvedomujeme, koľko zbytočností v nej máme. Máme množstvo zásuviek, ktoré sú zapratané množstvom kuchynských pomôcok, ktoré, ako sa zdá, nie sú až také potrebné. Veď si to povedzme úprimne – kedy naposledy ste vytiahli krájač na pizzu alebo tú naozaj potrebnú panvicu, vďaka ktorej si spravíte srdiečkové raňajky?

Takže, poďte si spolu s nami vytvárať miesto vo svojej kuchyni. Máme pre vás skvelé inšpirácie, ako využiť niektoré prostriedky kreatívne a možno netradične. Ktoré prostriedky vo svojej kuchyni naozaj nepotrebujete? 

Pozri aj: Ako využiť staré tričko? Určite ho nevyhadzuj, ale inšpiruj sa!

strihanie pizze

Zdroj: Shutterstock®

Krájač na pizzu

Ako často si robievate pizzu? Možno sa vám krájač zdá ako nevyhnutná vec, aj keď si domácu pizzu pripravujete raz za uhorský rok. Verte nám, určite ho nepotrebujete! Takýto krájač viete dokonale nahradiť kuchynskými nožnicami, ktoré majú ďalšie možnosti využitia. Viete si nimi naporcovať mäsko, bylinky a množstvo ďalších potravín. Tak čo, vymeníte krájač na pizzu za všestranné nožnice? 

pohár ako vykrajovač koláčikov

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Formičky (vykrajovače) na koláče

Uznávame, existuje enormné množstvo vykrajovačov v tých najrôznejších tvaroch, ktoré naozaj musíte mať! Ak ale patríte k tým, ktorí nepotrebujú mať koláčiky v tvare srdiečok, kosoštvorcov, snehuliakov, medvedíkov atď., tak si vystačíte s pohárom. Poháre má doma úplne každý, o tom nepochybujem, a tým, že majú pekný okrúhly tvar (možno aj iný) a ostrú hranu, tak vám poslúžia aj pri pečení. Stačí ich len namočiť do múky a začať vykrajovať!

Neprehliadni: Geniálne kuchynské triky: Šetria čas a vyhneš sa neporiadku!

fľaša ako valček

Zdroj: Shutterstock®

Valček na cesto

Keď už sme pri tom pečení, tak si cesto najprv potrebujeme rozvaľkať na tenší plát, aby sa nám skvelo vykrajovalo a rýchlo sa upieklo. Ak nemáte po ruke valček a zároveň patríte k milovníkom kvalitného vínka, tak si pomôžete s fľašou. Poprípade, vyskúšajte na vaľkanie cesta použiť okrúhlu vázu. 

vajíčka

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Dokonalo pripravené vajíčka

Máte aj vy doma nádobky na prípravu vajíčok v mikrovlnnej rúre? My áno a verte mi, použili sme ich len raz. Síce v nich pripravíte chutné vajíčka na tvrdo, ktoré môžete hneď konzumovať, je to nepraktická nádobka – hlavne ak neodhadnete čas a vajíčka vám začnú v mikrovlnke vybuchovať. Avšak, ak radi pečiete muffiny a máte doma silikónové formy, tak stačí ak do nich na spodok dáte lyžičku masla, pridáte vajíčko a vložíte na mriežku umiestnenú v hrnci. Nalejte tam pohár vody, priveďte do varu a prikryte na 4 až 7 minút. Po takto pripravených vajíčkach sa budete olizovať až za ušami. 

Zaujme ťa: Skvelá studená ovsená kaša: Priprav si ju ešte večer!

spálený toast

Zdroj: Shutterstock®

Pripálený toast

Jasné, to sa stalo už každému! Neodhadnutý čas prípravy toastu môže skončiť jeho vyhodením do koša. Každý chlieb, respektíve toast, je iný, preto sa pečie inú dobu. Takto sa často stáva, že z hriankovača vyjde spálený toast, ktorý častokrát končí v koši. Nabudúce ho však skúste oškrabať na strúhadle, vďaka ktorému všetko uhlie zoškriabete dole a budete si môcť toast vychutnať bez toho, aby ste strácali čas prípravou nového. 


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

Jana Belicová 15.02.18 15:05

JB
karma
96.00

že som si nekúpila tie formičky na muffiny... Poháre na vykrajovanie používam, fľašu som používam na rozvaľkanie cesta v malom plechu.

  • 0
Odpovedať

Katarína Kusá 15.02.18 16:01

KK
karma
90.00

tie muffiny je super vynález, tiež nemám formičky ale tuším si zakúpim

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 15.02.18 17:26

ĽŠ
karma
100.00

Sú to super rady, viacero z nich používam.

  • 0
Odpovedať

Soňa Kelemenová 16.02.18 10:54

SK
karma
86.00

okrem fľašky na víno, si veruže zvyknem ulahčovať prácu v kuchyni ako sa len dá.... nechcem tam predsa stráviť pol dňa....

  • 1
Odpovedať

Lenka Meravá 02.03.18 08:55

LM
karma
82.00

Presne tie formicky na muffiny mam. Vyskusam

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 06.09.18 15:02

JK
karma
100.00

Občas používam flašu na gulkanie a pohár na vykrajovanie

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní