Ako zatočiť so suchou pleťou v zime?

Ako zatočiť so suchou pleťou v zime?
  • 23.11.2016
  • Claire Clairmont

Zima je pre našu pokožku zaťažkávajúcim obdobím a užiť si ju môžete len v tom prípade, že máte pleť buď naozaj veľmi mastnú alebo sa o ňu dôsledne postaráte.

Častokrát len výmena kozmetiky, ktorú bežne používate v teplejšej časti roka, bohužiaľ nestačí.

Pokožka trpí najmä častými teplotnými výkyvmi – striedanie prekúrených miestností a mrazivého vetra vonku vysuší asi každý typ pleti – a preto treba so zimou zatočiť. A najlepšie ešte predtým, ako začne naša pokožka trpieť.

1. Hydratácia

A tentokrát tá vnútorná. Vypitie obligátnych 2 litrov vody je úplným základom hydratácie celého organizmu a len hydratovaná pokožka môže vyzerať zdravo.

2. Pite a jedzte zdravo

Obmedzte príjem alkoholu, sladených nápojov a jedál typu fast food, vašej suchej pokožke rozhodne nepomôžu. Naopak, zamerajte sa na ovocné a zeleninové šťavy a jedlá bohaté na vitamíny, antioxidanty a omega mastné kyseliny.

Odporúčame tiež: Čo by ste mali vedieť o pleťových krémoch

bambucké maslo

Zdroj: Shutterstock®

3. Bambucké maslo

Že ste ho v 100 percentnom čistom stave ešte neskúšali? Veľká chyba! Bambucké maslo je jeden z TOP bojovníkov v boji proti vysušenej pokožke, a preto ak budete mať túto možnosť, neváhajte ani na okamih! Možno si na jeho tradičnú, „dymovú“ vôňu budete chvíľku zvykať, výsledný efekt je ale ohromujúci.

4. Stop horúcemu kúpeľu

Či chceme alebo nie, aj v zime je rozumnejšie vzdať sa horúceho kúpeľa či sprchy. Príliš horúca voda pokožku dokáže totiž extrémne vysušiť, takže bude lepšie, ak zopár stupňov uberiete. Prospejete tým nielen vašej pokožke, ale aj vlasom.

5. Investujte do zvlhčovača vzduchu

Poďakujú sa vám nielen domáce rastliny a zvieratá, ale aj vaša pokožka. Suchý, prekúrený vzduch v izbách je totiž jedným z najväčších nepriateľov zdravia nielen našej pleti, ale celého organizmu.

Odporúčame tiež: Zopár dôvodov, prečo vaša pleť bude milovať avokádový olej

kozmetika v zime

Zdroj: Shutterstock®

6. Vymeňte kozmetiku

Jeden z prvých krokov, ktoré by ste mali pred zimou urobiť, je obmeniť celý kozmetický arzenál. Vyberajte si mastnejšie, výživnejšie produkty a kľudne vyskúšajte pleťové oleje. Pozor! Vždy pred ich aplikáciou pokožku navlhčite!

Ak vám to bude vyhovovať, vyskúšať môžete aj metódu odličovania pleti olejom – suchá pokožka tak bude v zime trpieť oveľa menej.

7. Odličujte!

A to každý jeden večer. Len čistá pleť sa môže počas spánku zregenerovať a prijať výživné látky z krémov, sér a olejov, ktorými ju na noc výdatne zásobíte.

Odporúčame tiež: Dokonale čistá pleť - ako ju dosiahnuť?

banánová a medová pleťová maska

Zdroj: Shutterstock®

8. Banán, med a aloe

Chcete vyskúšať niečo extra pre vašu suchú pleť a záleží vám na prírodnom zložení? Čo takto vyskúšať niektorú z doma pripravených pleťových masiek z banánu, medu alebo aloe vera? Všetky tieto produkty patria medzi najlepších bojovníkov proti suchej, dehydrovanej pokožke a bolo by škoda nevyskúšať ich účinok na vlastnej koži! Receptov na internete nájdete nespočetné množstvo, tak smelo do toho!

Odporúčame tiež: 10 rád ako s medom pomôžete vášmu zdraviu a kráse


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Iveta Moravčíková 23.11.16 20:15

IM
karma
100.00

masky som ešte neskušala

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 02.12.16 18:34

SK
karma
114.00

suchá pleť je naozaj dosť veľký problém

  • 0
Odpovedať

Bria Tóthová 04.12.16 19:01

BT
karma
-1.00

ja mám neustále suchú pokožku - hlavne ruky
niektoré typy sú fajn :)

  • 0
Odpovedať

simona vician 06.12.16 15:02

SV
karma
100.00

na tu masku by som sa mala konecne odhodlat :)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní