Beauty poradňa GERnétic: Peeling pokožky

Beauty poradňa GERnétic: Peeling pokožky

Odpovedá Alena Kimlová

z Kosmetického studia GERnétic 

www.StudioGernetic.cz

Ako často môžem pri domácej starostlivosti používať peeling a čo vlastne peelingom dosiahnem? A aký prípravok si mám vybrať?

Kozmetický peeling je, jednoducho povedané, odstránenie odumretých buniek z povrchu pokožky. Pomocou drobných častíc zakomponovaných do krému alebo gélu sa mechanicky rýchlejšie uvoľňujú bunky, ktoré už úplne stratili jadro a sú naplnené len keratínom. Vďaka mechanickému pôsobeniu dochádza aj k stimulácii pokožky, k intenzívnejšiemu prekrveniu a tým privedeniu okysličenej krvi plnej dôležitých živín nevyhnutných pre pokožku. Pleť je potom pružnejšia a svieža. Peelingom dosiahneme výrazné zjemnenie, vypnutie a rozjasnenie, vyhladenie drobných vrások, redukciu prípadných pigmentových škvŕn či plôch. Celkové oživenie pleti je viditeľné okamžite po odstránení peelingu.

Odporúčame tiež:  TEST: GERnétic Lift Crème - novinka roku 2016

Beauty poradňa GERnétic: Peeling pokožky

Zdroj: Shutterstock®

Peeling je možné využiť na všetky typy pleti, len je potrebné siahnuť po prípravku, ktorý bude Vašej pokožke vyhovovať. Vždy ale volíme prípravok, ktorý má brúsnu zložku guľatú a mäkkú, aby nedošlo k poškodeniu pleti. Ak máte veľmi jemnú pleť, vyberte si peeling jemnejší, odporúčam Nettoyant Gommant Marin od kozmetiky GERnétic. Tento peelingový gél sa počas aplikácie navlhčuje a ľahkými krúživými pohybmi je možné ošetriť dekolt, krk aj tvár. Prípravok môžete opatrne aplikovať dokonca aj na horné a dolné viečko. Jemné vrásky zmiznú, pokožka sa vypne, očné okolie sa neskutočne rozjasní. Počas aplikácie peelingu Nettoyant Gommant Marin sa navyše do pokožky vstrebávajú minerálne látky získané z morských rias. Tie prinášajú pokožke dostatok energie.

Ak je Vaša pokožka silnejšia, s jasne viditeľnými pórmi, môžete si dovoliť peeling s hrubšou štruktúrou. Peelingový krém Ger Peel je určený práve na tieto typy pleti. Okrem brúsnej zložky obsahuje mandľový olej a výťažky z alantoínu, má upokojujúci a antibakteriálny charakter. Odstránením odumretých buniek sa zlepšuje priechodnosť kože a okysličovanie buniek. 

Odporúčame tiež: Beauty poradňa GERnétic - Starostlivosť o očné okolie

Beauty poradňa GERnétic: Peeling pokožky

Zdroj: Shutterstock®

Mechanický peeling vykonávame podľa potreby, u jemnejších typoch pleti postačí väčšinou jedenkrát za 1-2 týždne, u silnejších typoch pleti môže byť častejší.

Pri domácej starostlivosti môžete využiť aj enzymatický peeling, ktorého účinné zložky pôsobia hlbšie v pokožke. Zjemňujú medzibunkovú hmotu a umožňujú tak rýchlejší odchod odumretých buniek a intenzívnejšie rozjasnenie a stimuláciu bazálnej vrstvy a dermis. Zvyšuje sa tak aj účinnosť kozmetických prípravkov, ktoré sa následne aplikujú. V dôsledku rýchlejšieho obnovovania buniek sa pokožka omladzuje, je jemnejšia, hladšia, pleť sa presvetľuje.

Enzymatické peelingy používame maximálne jedenkrát týždenne. Kvetinový enzymatický peeling Lotion Aux Acides De Fleurs využíva jemné výťažky z kvetov frézie, ibišteka a ľalie, a dokonale splní Vaše očakávania. Nedráždi pokožku, hydratuje a zachováva pleť pokojnú, jemnú a sviežu.

  Odporúčame tiež: MASQUE YEUX od kozmetiky GERnétic
Beauty poradňa GERnétic: Peeling pokožky

Zdroj: Shutterstock®

Produkty GERnétic zakúpite v kozmetických salónoch, kde Vám kozmetička poradí, ako prípravky používať a môže ponúknuť aj salónne ošetrenie.

Zoznam salónov na www.gernetic.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Lucia Kobíková 01.08.16 08:06

LK
karma
100.00

Super článok, pílingy používam rada :)

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 03.08.16 21:12

SK
karma
114.00

pílingujem iba občas s jemnejšími pílingami

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní