Beauty poradňa GERnétic: Správna starostlivosť o očné okolie

Beauty poradňa GERnétic: Správna starostlivosť o očné okolie

Odpovedá Alena Kimlová z Kozmetického štúdia GERnétic www.StudioGernetic.cz

Ako sa mám správne starať o očné okolie, aby sa mi netvorili vrásky? 

Pokožka okolo očí je veľmi citlivá a tenká. Je to najtenšia pokožka na ľudskom tele. Jej vzhľad je ovplyvňovaný vonkajšími aj vnútornými vplyvmi, vďaka ktorým sa tvoria vrásky, často predčasné. Predčasným vráskam môžeme zabrániť správnou starostlivosťou – ochranou, výživou a regeneráciou pokožky. Je potrebné spomenúť aj pravidelné a dôsledné večerné odličovanie, aby zvyšky líčidiel zbytočne nezaťažovali pokožku počas noci, kedy má pleť oddychovať a regenerovať sa.

Odporúčame: Beauty poradňa GERnétic: Ako na kvalitnú výživu a hydratáciu pleti?

očný krém

Zdroj: Shutterstock®

Dôkladná starostlivosť o očné okolie

Na dôkladné odlíčenie použite jemnú emulziu čistiaceho a výživného mlieka Glyco. Uvoľní líčidlá aj nečistoty, nedráždi oči. Na dočistenie je vhodné navlhčiť kozmetický tampón bylinným tonikom Sebo Ger a pokožku zľahka utrieť. Tonikum upraví pH pokožky a príjemne ju osvieži. Večerná starostlivosť by potom mala pokračovať nanesením transparentnej vrstvy očnej masky Masque Yeux. Aktívne zložky pôsobia proti vráskam, opuchom, regenerujú a vyživujú bunky. Masku je vhodné zapracovať ľahkým vklepávaním a potom naniesť vhodný regeneračný krém. Odporúčam krém Synchro, ktorý doplní ďalšie dôležité potrebné látky, ktoré bunky na dobrú regeneráciu potrebujú.

Prípravok Masque Yeux môžete jedenkrát týždenne aplikovať okolo očí v tenkej vrstve, nechať 10 –15 minút pôsobiť, potom umyť vodou a naniesť príslušný regeneračný krém. Tento spôsob aplikácie posilní účinky prípravkov a pôsobí veľmi účinne proti opuchom.

GERnétic starostlivosť o očné okolie

Zdroj: Shutterstock®

Ranná starostlivosť by mala predovšetkým ochrániť jemnú pokožku okolo očí pred vonkajším prostredím a pripraviť ju na nalíčenie. Očné okolie zľahka utrieme tampónom navlhčeným v toniku Sebo Ger a potom nanesieme Gel Contour Yeux. Tento jemný ochranný gél vytvorí ochranný mikrofilm na povrchu pleti, ktorý chráni pred znečisteným prostredím, zabraňuje dehydratácii pokožky a bráni vzniku voľných radikálov. Príjemne pokožku vypne. Gél necháme chvíľu zasychať a potom nanesieme denný krém. Ak sa na pokožke už nejaké vrásky vyskytujú, aplikujte po vstrebaní denného krému prípravok Lift Crème, ktorý jemné vrásky vypne a hlbšie vrásky zjemní. Krém naneste ako finálny produkt v úplnom závere ranného ošetrenia. Aplikujte v malom množstve na partie s vráskami.

Produkty GERnétic zakúpite v kozmetických salónoch, kde vám kozmetička poradí, ako prípravky používať a môže ponúknuť aj salónne ošetrenie. Zoznam salónov na www.gernetic.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

Ľubica Šťastná 07.01.19 10:17

ĽŠ
karma
100.00

Najtenšia pokožka na ľudskom tele, ktorá si zaslúži pozornosť, vďaka za tipy!

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 07.01.19 17:59

SK
karma
114.00

očné okolie si zaslúži špeciálnu každodennú starostlivosť, s množstvom prípravku to však nesmieme preháňať...

  • 0
Odpovedať

Elena Švachová 07.01.19 23:37

karma
109.00

Bez vyčistenia pleti a očí a nanesenia očného a nočného krému,nejdem ani spať.Je to denný rituál.

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 15.01.19 16:43

JK
karma
100.00

Túto kozmetiku nepoznám no vyzerá lákavo

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 15:19

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 15:19

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní