Banány plnené čokoládou v lístkovom ceste – dezert od Kvetky Horváthovej, ktorý musíš ochutnať!

Pripravujete z lístkového cesta radšej slané dobroty, alebo sladké maškrty? Dalo by sa povedať, že s lístkovým cestom sa dá priam čarovať a nech už nájdeme doma akékoľvek suroviny, dá sa z neho vykúzliť vždy niečo úžasné. Pre slané dobroty možno voliť rôzne druhy zeleniny, šunky, salámy, rôznorodé syry, ale napríklad aj pesto. Do sladkých pochúťok sa zase hodí ovocie, džemy, čokoládové či orechové nátierky a mnohé iné. 

Ak ale patríte k tým, ktorí si radšej vychutnávajú lístkové cesto na sladko, máme dnes pre vás jeden tip. A o to viac vás nadchne, ak patríte k fanúšikom kombinácie banánov a čokolády. Čo by ste povedali na banány plnené čokoládou zabalené v lístkovom ceste a upečené do zlatista? 

Po zahryznutí vás prekvapí krehké cesto, pečený banánik a hlavne rozpustená čokoláda. To skrátka musíte ochutnať! S týmto receptom sa na sociálnych sieťach podelila obľúbená moderátorka Kvetka Horváthová. Vyskúšate jej banány v lístkovom ceste aj? Dajte vedieť, ako vám chutili. 

Na banány plnené čokoládou v lístkovom ceste potrebujeme:

  • 6 banánov
  • čokoládu
  • 2 lístkové cestá (2x275 g)
  • 1 vajíčko na potretie
  • práškový cukor na posypanie

POSTUP: Z banánov si urobíme akési misky, aby nám vzniklo miesto pre čokoládu. Strednú časť vyrežeme a vzniknutý priestor naplníme čokoládou. Použiť možno čokoládové lupienky, alebo aj klasickú čokoládu nakrájanú na malé kúsky. 

Lístkové cesto si narežeme na asi 1 až 2 cm hrubé pásy, ktorými budeme následne opatrne obmotávať naplnené banány. Banány zabalené do lístkového cesta dáme na plech s papierom na pečenie a potrieme ich rozšľahaným vajíčkom. 

Dezert pečieme pri teplote 200 °C asi 20 minút. Zlatisté banány v lístkovom ceste necháme chvíľku ochladnúť a potom ich posypeme práškovým cukrom. Ihneď podávame. Dobrú chuť!

Zdroj úvodnej foto: instagram.com/kvetkah

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE