TEST: Inovovaná TimeWise® Zázračná kolekcia s 3D komplexom od Mary Kay

TEST: Inovovaná TimeWise® Zázračná kolekcia s 3D komplexom od Mary Kay

Vedeli ste o tom, že asi len 20 % najviditeľnejšieho starnutia pleti pochádza z prirodzeného procesu starnutia? Mnohé vnútorné a vonkajšie faktory, ktoré na ňu neustále vplývajú, vedú k jej rýchlejšiemu a predčasnému starnutiu. Denne je vystavená napríklad aj environmentálnym stresorom, ktoré jej obranyschopnosť znižujú. Jeden zo spôsobov, ako pleti pomôcť, je pomocou vhodne zvolenej starostlivosti. 

Na posilnenie pleti, s cieľom pomôcť pokožke starnúť prirodzeným tempom a nie predčasne, sú zamerané inovované a vylepšené prípravky z radu TimeWise® od značky Mary Kay. My sme sa v redakcii pozreli na ich pozmenenú TimeWise® Zázračnú kolekciu, ktorá má zastaviť rýchlosť viditeľného starnutia pleti už za neuveriteľné 2 týždne. Ak sa osvedčila v praxi?

Vylepšená TimeWise® Zázračná kolekcia s 3D komplexom

Vylepšená TimeWise® Zázračná kolekcia zahŕňa štyri základné produkty pre každodennú ranú a večernú starostlivosť o pleť – čistiaci krém-gél, hydratačný krém-gél, nočný gél a dennú emulziu. K nim sa pridáva očný krém na špeciálnu starostlivosť o očné okolie. 

TimeWise® Zázračná kolekcia obsahuje vedecky overený a patentovaný 3D komplex – zapuzdrený resveratrol (silný antioxidant), vitamín B3 a peptid proti starnutiu. Vďaka obsahu týchto látok vynovené produkty z radu TimeWise® zabezpečujú antioxidačnú ochranu pred voľnými radikálmi, rozjasnenie pleti a doplnenie potrebného kolagénu, ktorého množstvo sa v procese starnutia v pokožke znižuje. 

Benefity vylepšenej TimeWise® Zázračnej kolekcie pri pravidelnom používaní:

  • silnejšia a zdravšia pleť už za 4 týždne,

  • menej viditeľných jemných liniek a vrások,
  • väčšia rozjasnenosť pleti,
  • zvýšená hydratácia pleti,
  • lepšia štruktúra pleti,
  • lepší celkový vzhľad pokožky tváre,
  • produkty vhodné aj pre citlivú pleť,
  • produkty sú nekomedogénne, bez oleja a parfumácie a dermatologicky testované. 

Pozri aj: Superséra Mary Kay – druhy, účinné látky, spôsob použitia a možnosti kombinovania

čistiaci gél

Zdroj: Redakcia KAMzaKRÁSOU.sk

TimeWise® Čistiaci krém/gél 4v1 s 3D komplexom

Čistiaci krém/gél z vynovenej Zázračnej kolekcie zabezpečuje každodenné ranné a večerné čistenie pleti, pričom pomáha odstraňovať aj odumreté kožné bunky, nečistoty, zvyšky make-upu. Pleť pomáha rozjasniť a zanecháva ju čistú a sviežu. Obsahuje spomínaný 3D komplex. K dispozícii je v dvoch verziách – pre normálnu/suchú pleť a zmiešanú/mastnú pleť. 

Moje hodnotenie: Vzhľadom k mojej prevažne zmiešanej pleti som si vybrala na testovanie, prirodzene, čistiaci prípravok určený pre zmiešanú/mastnú pleť. Tento gél je neparfumovaný, má klasickú priehľadnú gélovitú konzistenciu, v ktorej sa ale nachádzajú malé čiastočky. S čistiacim gélom sa na pleti pracuje veľmi dobre, dobre kĺže, pričom ho stačí naozaj maličké množstvo.

Ak to s množstvom človek preženie, tak i zmývanie z tváre trvá trošku dlhšie. Čistiacu schopnosť prípravku hodnotím veľmi kladne. Prípravok v prvom rade moju pleť počas používania nijak nedráždil a nadmerne nevysušoval. Po použití som vždy mala pocit dokonalej čistoty a hlavne sa mi páči, akú hebkú zanecháva gél moju pokožku. 

Po vyše mesačnom testovaní som si najvýraznejšieho výsledku všimla hlavne v oblasti okolo nosa, kde mám problém s viditeľnými pórmi a čiernymi bodkami na nose. Pokožka v tejto časti tváre je viditeľne čistejšia, čierne bodky sa výrazne zredukovali a ani póry nie sú tak viditeľné. Za mňa je to nadmieru uspokojivý výsledok. 

hydratačný krém

Zdroj: Redakcia KAMzaKRÁSOU.sk

TimeWise® Antioxidačný hydratačný krém/gél s 3D komplexom

Antioxidačný hydratačný krém/gél z vynovenej zázračnej kolekcie poskytuje pleti až 12-hodinovú hydratáciu, ktorá pomáha zaistiť rovnováhu a funkciu pleti. Prípravok zlepšuje pevnosť pokožky, odstraňuje pocity suchosti, obnovuje zdravý jas pokožky a zanecháva ju jemnú a vláčnu.

Má rýchlo vstrebateľné zloženie s obsahom antioxidantov. Je rovnako dostupný v dvoch verziách pre pokrytie potrieb rôznych typov pleti – hydratujúci krém s obnovujúcim zložením pre normálnu/suchú pleť a krém s nemastným zložením pre zmiešanú/mastnú pleť. 

Moje hodnotenie: Aj z dvoch verzií hydratačných krémov som si zvolila ten pre zmiešanú/mastnú pleť. Krém má stredne hustú konzistenciu a tak ako celý rad je neparfumovaný. Prípravok sa skutočne veľmi rýchlo vstrebáva. Na aplikáciu make-upu mi stačí počkať len pár minút. Pokožku zanecháva ihneď po aplikácii maximálne hebučkú, ako aj ráno po prebudení.

Avšak, čo som si počas testovania všimla, že v niektorých prípadoch mi bol akoby málo zvláčňujúci a musela som použiť väčšie množstvo, resp. s krémom nešetriť. Keďže som prípravky testovala počas jesene a pomaly sa už blíži aj zima, uvažujem nad tým, či by mojej pleti v tomto momente viac nesadla verzia krému na normálnu/suchú pleť, a to aspoň v rámci večerného používania. 

Moja pleť nie je nadmerne sa mastiaca, len niekedy má sklon trošku sa premastiť v T-zóne. Počas leta, myslím si, že krém vo verzii na zmiešanú/mastnú pleť bude dokonalou voľbou. 

Pozri aj: Kolekcia tekutých rúžov s vysokým leskom Mary Kay

denná emulzia

Zdroj: Redakcia KAMzaKRÁSOU.sk

TimeWise® Ochranná denná emulzia s SPF 30 s 3D komplexom

Na rannú starostlivosť o pleť je určená ochranná denná emulzia s SPF 30 z vynovenej Zázračnej kolekcie, ktorá sa aplikuje na hydratačný krém. Chráni pokožku pred UVA/UVB lúčmi. Vďaka obsahu extraktu z opuncie pomáha posilňovať ochrannú bariéru pokožky. Emulzia má rýchlo vstrebateľné zloženie. Napomáha zlepšovať celkový vzhľad pokožky a redukuje jemné línie. 

Moje hodnotenie: Tak toto je za mňa úplná bomba! Denná emulzia s SPF 30 sa vrství na hydratačný krém a má zabezpečiť ochranu pred slniečkom. Priznám sa, používanie SPF-ka, hoci viem, aké je dôležité, nie je pre mňa vždy samozrejmosťou. Počas leta si na to dávam pozor, no po zvyšok roka je to horšie. Avšak, dobre vieme, že je dôležité v rámci prevencie starnutia a poškodenia pleti nosiť slnečnú ochranu každodenne. 

S aplikovaním opaľovacích prípravkov na tvár, najmä ak si chcem následne naniesť make-up, mám niekedy problém. Respektíve mám problém nájsť vhodný produkt, ktorý tvár nadmerne nezaťaží, nepremastí a bude dobre spolupracovať s krycím krém. To mnohé opaľovacie krémy nespĺňajú. 

Testovaná denná emulzia s SPF30 je rozhodne najlepší prípravok na pleť s SPF ochranou, aký som kedy vyskúšala. Prípravok po vytlačení má trošku vzhľad a konzistenciu opaľovacieho krému, možno i vôňa je jemne podobná (hoci rozhodne nie tak výrazná), no keď si túto emulziu aplikujem na pleť, nedá sa to s opaľovacími krémami na pleť absolútne porovnať. 

Po aplikácii mám pocit, že som si skrátka naniesla nejaký dobrý pleťový krém, ktorý je ľahký, rýchlo sa vstrebe, pleť zanechá úplne hebkú bez zamastenia a lepkavého pocitu. A výborne si rozumie aj s make-upom. Po aplikácii tohto SPF-ka sa cez deň nadmerne nelesknem. Tento produkt sa Mary Kay viac než vydaril. 

nočný gél

Zdroj: Redakcia KAMzaKRÁSOU.sk

TimeWise® Obnovujúci nočný gél s 3D komplexom

Na večernú starostlivosť o pleť je určený obnovujúci nočný gél z vynovenej Zázračnej kolekcie, ktorí sa aplikuje pred nanesením hydratačného krému. Gél v sebe ukrýva praskajúce mikroguličky NutriBeads® Duo, ktoré uvoľňujú čerstvú dávku resveratrolu a zmesi vitamínových derivátov.

Nočný gél pomáha predchádzať prejavom predčasného starnutia pleti. Obsahuje extrakt z harmančeka, ktorý má upokojujúce účinky. Obnovujúci nočný gél pomáha obnovovať pleť počas noci, zjemňuje mimické linky a redukuje viditeľné vrásky. 

Moje hodnotenie: Tento obnovujúci gél má typickú priehľadnú gélovitú konzistenciu. Jeho vzhľad je skutočne unikátny, keďže v géle sú prítomné ružovkasté guľôčky, ktoré obsahujú látky prospešné pre našu pleť. Podľa nariadenia výrobcu som tento prípravok používala v rámci večernej starostlivosti o pleť, a to pred aplikáciou hydratačného krému. 

Má úplne ľahkú konzistenciu, pleť ho dokáže veľmi rýchlo vpiť, pričom je pripravená na ďalší krok rutiny. Gélik je rovnako bez nejakej konkrétnej vône. Po vyše mesačnom používaní musím zhodnotiť, že sa ráno prebúdzam s veľmi peknou pleťou. Pokožka tváre je v prvom rade jemná na dotyk. Je krásne vypnutá, pružná.

Tiež sa mi zdá, že pleť má ráno lepší farebný tón vďaka kombinácii gélu a hydratačného krému. Moja pleť nemá úplne jednotný farebný tón, je olivová a zvyknú na nej prevládať tóny do žlta a zelena. Okrem toho mávam okolo nosa začervenania a ešte nemôžem zabudnúť na výraznejšie kruhy pod očami. Kvôli tomu všetkému niekedy moja pleť ráno vyzerá mdlo, unavene a akoby som bola chorá. 

Aktuálne som ale s mojou pleťou ráno po prebudení omnoho spokojnejšia. Pleť má oveľa krajšiu a zdravšiu farbu. Siahnem len po maličkom množstve CC krému (momentálne tiež od značky Mary Kay), ktorý to všetko krásne doplní. 

Pozri aj: Mary Kay Clinical Solutions® Supersérum proti vráskam a Hydratačné supersérum

očný krém

Zdroj: Redakcia KAMzaKRÁSOU.sk

TimeWise® Očný krém s 3D komplexom

Očný krém s 3D komplexom z radu TimeWise® je navrhnutý pre splnenie jedinečných potrieb očného okolia. Napomáha zlepšiť vzhľad jemných liniek a obnoviť pevnosť pleti. Obsahuje extrakt z morských rias, ktorý bojuje s opuchnutými vačkami pod očami a tiež obmedzuje pigment, ktorý prispieva k rozvoju tmavých kruhov pod očami. Poskytuje 12-hodinovú hydratáciu, rýchlo sa vstrebáva a rozjasňuje očné okolie. 

Moje hodnotenie: Veľmi dobre viem, že v rámci starostlivosti o pleť je aj používanie očného krému dôležité. No v tomto smere niekedy trošku zlyhávam. Podobne ako pri SPF-ku mám problém s nájdením vhodného produktu. Hoci vôbec nemám citlivú pleť, moje očné okolie je náchylné na nežiaduce reakcie voči niektorým kozmetickým zložkám v prípravkoch na oči.

Odličovače na oči, masky na oči aj krémy na oči mi dokážu pomerne rýchlo spôsobovať slzenie, v horšom prípade aj pálenie či začervenanie. Testovaný očný krém z vynovenej zázračnej kolekcie ma milo prekvapil. Nežiaducej reakcie som sa obávala, no žiadna sa nedostavila.

Tento krémik moje očné okolie dobre toleruje, za čo som rada. Je ľahký a rýchlo sa vstrebáva. Vlastne aj tomuto krému môžem vďačiť za to, že som s pleťou ráno po zobudení spokojnejšia, resp. s jej farebným tónom. Ako výrobca udáva, obsiahnutý extrakt z morských rias pomáha predchádzať aj kruhom pod očami, ktoré mávam naozaj výrazné. 

Odporúčam inovovanú TimeWise® Zázračnú kolekciu?

So značkou Mary Kay mám už celkom slušné skúsenosti a mnoho produktov som si veľmi obľúbila, či už pleťové produkty, produkty na telo alebo dekoratívnu kozmetiku. S vylepšenou TimeWise® Zázračnou kolekciou s 3D komplexom som po viac ako mesačnom testovaní aktuálne veľmi spokojná a produkty zostávajú v mojej skin care rutine.

Čo sa čistiaceho prípravku, hydratačného krému a očného krému týka, tak v podstate nemám čo vytknúť, plnia si skrátka svoju funkciu – čistia / hydratujú. Za mňa sú ale najväčšími hviezdami vylepšeného radu obnovujúci nočný gél a ochranná denná emulzia. Ako som spomenula vyššie, denná emulzia je za mňa ten najlepší produkt s vyššou SPF ochranou, aký som kedy vyskúšala. A som zaň nesmierne vďačná, pretože konečne používam SPF-ko každý deň. 

Nočný gél zase skvelo dopĺňa večernú starostlivosť o pleť a prebúdzam sa vďaka nemu s krajšou pleťou. Asi 4 až 5-týždňové testovanie produktov je ešte v podstate krátke na to, aby som spozorovala nejaké minimalizovanie vrások a podobne. Podľa klinických štúdií inovovaných produktov bolo možné takéto výsledky vo väčšej miere pozorovať po 12 týždňoch používania. 

Na druhú stranu moja pleť ešte nemá väčšie známky starnutia, proti ktorým by som musela bojovať. Jemné linky pozorujem len v očnom okolí, čo je typické pre vek blízko 30-tky. Práve preto som rada, že som si našla vyhovujúci očný krém, ktorý sa o očné okolie postará. Celkovo som s produktmi nadmieru spokojná, pomáhajú mi udržiavať pleť v dobrom stave.

Ak sa obzeráte po nových produktoch na starostlivosť o pleť a chcete mať ucelenú skin care rutinu s produktami, ktoré k sebe pasujú a dobre spolupracujú, môžem vynovenú Zázračnú kolekciu od Mary Kay len odporučiť. 

Novú TimeWise® Zázračnú kolekciu od Mary Kay nájdete u svojej nezávislej kozmetickej poradkyne Mary Kay a na www.marykay.sk.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Soňa Horáčková 19.12.23 08:49

SH
karma
123.00

Kozmetika Mary Kay je vynikajúca, používam ju už viac rokov a som spokojná

  • 0
Odpovedať

Anežka Turčiková 21.12.23 00:12

karma
-1.00

S touto kozmetikou nemam zatial ziadne skusenosti.

  • 0
Odpovedať

Iveta Sýkorová 21.03.24 11:32

IS
karma
-1.00

Výborná rada kozmetiky, určite stojí za vyskúšanie. Z okolia mám na ňu výborné ohlasy.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní