Megan Fox o svojej duševnej poruche – kráska má problém s prijatím vlastného tela

Megan Fox o svojej duševnej poruche – kráska má problém s prijatím vlastného tela

Americkú herečku a modelku Megan Fox (37) môžeme poznať napríklad z filmovej série Transformers. Hrala tiež vo filme Pozor, hryzie! či Ninja korytnačky a Ninja korytnačky 2.

Američanka s francúzskymi, írskymi aj indiánskymi predkami je často označovaná za jednu z najkrajších žien sveta. Jej krásne svetlé oči, plné pery a úžasné telo poplietli hlavu mnohým mužov a nejedna žena by si s ňou rada vymenila miesto. 

Megan sa aktuálne objaví na titulke magazínu Sports Illustrated, konkrétne na špeciálnom vydaní Sports Illustrated Swimsuit Issue 2023, ktoré je každoročne venované plavkám a celkovo plážovej kolekcii. Predaj bude spustený už čoskoro. Na ďalších verziách tituliek sa tiež objaví spisovateľka Martha Stewart, transrodová speváčka Kim Petras a modelka Brooks Nader. 

Počas rozhovoru pre Sports Illustrated Swimsuit Issue sa herečka a modelka rozhovorila aj o svojej psychickej poruche, ktorá spôsobuje, že svoje telo vníma inak, ako ho vidí okolie.

Podľa jej slov svoje telo nikdy nemala rada. Takéto vyjadrenie mnohých prekvapilo. Pri pohľade na krásku z Transformerov je totiž ťažké uveriť tomu, že má problém so svojím zovňajškom. 

Pozri aj: ​Módna návrhárka Vera Wang na svoj vek rozhodne nevyzerá. Ako to robí, že v 73 rokoch vyzerá takto?!

Megan Fox

Zdroj: instagram.com/si_swimsuit

Trpí telesnou dysmorfiou

„Trpím telesnou dysmorfiou. Nikdy som sa nevidela tak, ako ma vidia ostatní,“ povedala Megan Fox počas spomínaného rozhovoru.

Telesná dysmorfia alebo telesná dysmorfická porucha predstavuje poruchu duševného zdravia, pri ktorej sa jedinci až chorobne zaoberajú nejakou časťou svojho tela, ktorú považujú za defekt svojho vzhľadu. Porucha môže mať rôzne prejavy, ako neustále porovnávanie sa s inými, vyhýbanie sa svojmu obrazu, skrývanie svojich pomyselných nedostatkov. 

Nejde len o nízke sebavedomie, ale celkovo negatívny postoj k vlastnému telu. Príčiny tejto poruchy nie sú úplne objasnené, no hovorí sa o vplyve mnohých faktorov, ako je napr. šikana v detstve, prekonané psychické traumy, veľmi prísna výchova i vplyv médií a spoločnosti. 

V rozhovore pre Sports Illustrated Swimsuit Issue Megan vysvetlila, že už v detstve bolo pre ňu výzvou, aby samu seba vnímala za krásnu. „Keď som bola malá, mala som akúsi obsesiu, že by som mala vyzerať inak.“  Zároveň dodala, že nikdy vo svojom živote nenastal moment, kedy by milovala svoje telo. Podľa jej slov je cesta nájdenia lásky k sebe samej nekončiaca. 

Megan na titulke

Zdroj: instagram.com/si_swimsuit

herečka Megan Fox

Zdroj: instagram.com/si_swimsuit

fotenie pre Sports Illustrated

Zdroj: instagram.com/si_swimsuit

Zdroj úvodnej foto: Depositphotos/imagepressagency


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní