Tekvicové krokety podľa Zuzany Vačkovej – skvelá jesenná pochúťka

Tekvicové krokety podľa Zuzany Vačkovej – skvelá jesenná pochúťka

Obľubujete aj vy prípravu jedál zo sezónnych surovín? Variť zo sezónnych potravín sa skutočne spája s viacerými benefitmi. K hlavným benefitom rozhodne patrí čerstvom a spravidla aj vyššia kvalita potravín, lepšia chuť a vôňa a v neposlednom rade je obrovskou výhodou aj obvykle nižšia cena. K jeseni neodmysliteľne patria rôzne plody a okrem iného aj viaceré druhy tekvíc. 

Z tekvice sa dá toho pripraviť skutočne mnoho, a to vrátane polievok či prívarkov. Dobrou voľbou sú aj placky a rovnako možno tekvicu pridávať do rizota, zapekaných pokrmov či cestovín. A pokojne sa dajú použiť aj v sladkých receptoch. Čo najradšej z tekvíc pripravujete vy?

Varenie a pečenie s použitím tekvice počas jesene obľubuje aj slovenská herečka Zuzka Vačková, ktorá sa na svojom instagramovom profile podelila so svojím receptom na tekvicové krokety. Túto chutnú a zdravú pochúťku si môžete podľa jej receptu pripraviť z pár ingrediencií, počnúc tekvicou hokkaido. To musíte skúsiť!

Na tekvicové krokety podľa Zuzany Vačkovej potrebujeme:

  • 1 tekvicu hokkaido
  • olivový olej
  • soľ a mleté čierne korenie
  • mandľová múka
  • parmezán

Postup prípravy: Tekvicu hokkaido umyjeme, zbavíme jadierok a nakrájame na menšie kocky. Šúpať tekvicu nie je potrebné. Kúsky tekvice dáme do zapekacej misky, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a dáme piecť do rúry na 200 °C na 20 minút. 

Mäkkú upečenú tekvicu rozmixujeme na pyré a postupne budeme pridávať mandľovú múku a parmezán. Suché prísady pridávame dovtedy, kým nám nevznikne tvarovateľná hmota. Zo zmesi vytvarujeme guľôčky, ktoré poukladáme na plech s papierom na pečenie. Pečieme v rúre asi 20 minút pri teplote 200 °C.

Zuzka Vačková odporúča podávať tieto tekvicové krokety napríklad s domácim dresingom z jogurtu, oleja, cesnaku a korenín alebo byliniek. Rozhodne ich môžete podávať aj ako prílohu. Dobrú chuť!

Zdroj foto z úvodnej koláže: instagram.com/zuzanavackova


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Alžbeta Stanková 20.12.23 12:58

AS
karma
108.00

vyskúšam, tekvicu mám rada v každej podobe

  • 0
Odpovedať

Anežka Turčiková 21.12.23 00:27

karma
-1.00

Mnaam , vyzera to lahodne a netreba vela prisad.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní