Novembrové knižné novinky z vydavateľstva GRADA

Novembrové knižné novinky z vydavateľstva GRADA

Ako listy pomaly padajú a dni sa skracujú, november nám prináša ideálnu príležitosť zažiť dobrodružstvá skryté na stránkach kníh. Vydavateľstvo Grada sa rozhodlo prispieť k tomuto obdobiu svojou najnovšou zbierkou literárnych diel. Od hlbokej introspekcie v "Sile melanchólie" od Susan Cain až po teplé príbehy z "Vianočného kníhkupectva" Jenny Colgan, každý titul je ako brána do iného sveta.

Máme pre vás skvelé tipy na knižné darčeky pod stromček. A ak si náhodou nevyberiete z týchto novembrových noviniek, tak si pozrite kompletnú ponuku na GRADA.sk.

Pozri aj: Októbrové knižné novinky z vydavateľstva GRADA

Sila melanchólie - Susan Cain 

Podtitul knihy: Od smutnej nálady ku kreativite a spojeniu s ľuďmi 

Prečo nás baví smutný film, počúvame smutnú hudbu a čítame srdcervúce príbehy?  

Ak vás upokojuje daždivý deň, čerpáte inšpiráciu zo samoty a intenzívne reagujete na krásu v umení či v prírode, nie ste sami. Sladkobôľny pocit mali v sebe filozofovia, básnici, vedci, skladatelia či maliari a asi ho máte aj vy. Susan Cain sa touto knihou snaží ukončiť tyraniu pozitivity, a tvrdí, že je v poriadku a prospešné zažívať smutné emócie. Bez smútku tlmíme plnosť našej radosti, melancholický a nostalgický pohľad na život pomáha našej kreativite a spája nás s inými ľuďmi. Uvedomili si to aj v Pixare, a tak Smútok obsadili do hlavnej úlohy v úspešnom animovanom filme V hlave. Autorka v knihe prináša prekvapivé lekcie z prežívania smutných emócií, ktoré nás učia o kreativite, súcite, spiritualite a smrteľnosti. 

Sila Melanchólie Susan Cain

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Alena Čabáková

Vianočné kníhkupectvo - Jenny Colgan 

Podtitul knihy: Tie najkrajšie príbehy nájdete za dverami malého starobylého kníhkupectva 

V historickej uličke zasneženého vianočného Edinburghu stojí jedno útulné starobylé kníhkupectvo plné čarovných príbehov. Vedie ho milý pán McCredie a pre Carmen, ktorá práve stratila prácu a nasťahovala sa k sestre, je toto miesto ako splnený sen. Hrozí však, že sa čoskoro rozplynie ako skorá ranná hmla a pán McCredie ho bude musieť predať. Vianoce sú však časom zázrakov a Carmen sa na tomto kúzelnom mieste neocitla náhodou. So všetkým svojím entuziazmom a láskou ku knihám je rozhodnutá vrátiť kníhkupectvu jeho zašlú slávu. Na pomoc jej nečakane prichádza aj známy a charizmatický autor, ktorého však nezaujíma len kníhkupectvo, ale aj odhodlaná Carmen. 

Vianočné kníhkupectvo - Jenny Colgan

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Alena Čabáková

Návrat do údolia rieky Clarée - Eric de Kermel 

Podtitul knihy: Román o návrate k sebe a o stretnutí s dávnou láskou

Čarokrásny dojímavý príbeh z pera Erica de Kermela nás tentoraz zavedie do malebného údolia Clarée pod Alpami a otvorí nám svet plný lásky k prírode, starým priateľom, ale aj k mužovi, ktorý by mal byť minulosťou. Ekologička Ana sa vracia do svojho rodiska k strýkovi Pascovi, ktorý ju vychoval a teraz prevádzkuje horskú chatu. Znova tu nachádza stratenú chuť do života a oddáva sa láske, o ktorej si myslela, že je už dávno zabudnutá. Vylieči sa z toho, čo prežila? A podarí sa jej prekonať ťažobu tajomstiev a nájsť cestu k sebe samej? 

Návrat do údolia rieky Clarée - Eric de Kermel

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Alena Čabáková

Posledný dar - Emily Stone 

Podtitul knihy: Horúce iskrenie v ľadovej zime 

Cassin starší brat Tom jej odmalička pripravoval na Vianoce zadanie plné indícií, ktoré musela vyriešiť, aby od neho dostala darček. Ich vzťah sa ešte viac upevnil, keď im v útlom detstve zomreli rodičia. Vždy na ňu dával pozor a chránil ju. Rovnako ako Tomov najlepší kamarát Sam. Čím boli Cassie a Sam starší, tým viac to medzi nimi iskrilo. Až kým všetko nezmenil jeden chladný večer počas vianočnej 

lyžovačky. Odcudzili sa. A ešte väčšiu priepasť medzi nimi vytvorila nečakaná Tomova smrť. Objaví v sebe Cassie silu a dokáže dať druhú šancu človeku, ktorý jej tak veľmi ublížil? A pomôže jej a Samovi posledné Tomovo zadanie opäť si k sebe nájsť cestu? 

Posledný dar - Emily Stone

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Alena Čabáková

Vianoce v Sniežkove - Eliška Kramerová, Adrián Macho 

Podtitul knihy: Pripravte sa na čarovné Vianoce so zvieratkami zo Sniežkova 

V Malej studenej doline v Snežných horách sa schyľuje k Vianociam a miestne zvieratká sa tešia, ako ich spolu oslávia. To však ešte netušia, že im niekto potajomky skryje všetky vianočné ozdoby. Nie nadarmo sú však Vianoce časom zázrakov... 

Vianoce v Sniežkove - Eliška Kramerová, Adrián Macho

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Alena Čabáková

Billyho obrovské dobrodružstvo - Jamie Oliver, Mónica Armiño 

Podtitul knihy: Kúsok dobrodružstva, štipka priateľstva, kvapka tajomstva a obrovská lyžica mágie... 

Pripravte sa na nezabudnuteľné dobrodružstvo, počas ktorého na vás čakajú boje plné kúziel, stratené mýtické mesto, neuveriteľné lietajúce stroje, úžasné hostiny a jedna OBROVSKÁ záchranná akcia. 
Billy a jeho kamaráti vedia, že do Vodopádového lesa chodiť nesmú. Povráva sa, že pred mnohými rokmi sa tam prihodilo niečo zvláštne, a preto tam už desaťročia nikto z dediny nevkročil… 
Potom však Billy a jeho najlepší kamaráti Anna, Jimmy a Andy objavia tajný vchod do lesa a neodolajú túžbe preskúmať ho. Čoskoro zistia, že vo Vodopádovom lese sa to len tak hmýri kúzlami a žijú v ňom rôzne nezvyčajné bytosti – bzučiaci elfovia, smradľaví búnovia a všeličo iné. 
No les má problémy. Všetko je prepojené prostredníctvom Rytmu, tepu prírody, ktorý udržiava veci v harmónii, no práve teraz sa Rytmus vychyľuje… Dokážu Billy a jeho kamaráti zistiť, čo sa deje, a napraviť to skôr, ako bude príliš neskoro? 

Billyho obrovské dobrodružstvo - Jamie Oliver, Mónica Armiño

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Alena Čabáková

Hrad v Škótsku - Julie Caplinová 

Podtitul knihy: Vydajte sa do krajiny tisícich hradov 

Keď sa Izzy vráti z vychýrenej kuchárskej školy Killorgally späť do škótskeho hradu, ktorý zdedila, čaká ju tam hneď niekoľko prekvapení. Okrem toho, že vo svojej kuchyni objaví príťažlivého profesora histórie Rossa, jej mama sa počas Izzyinej neprítomnosti pustila do rozsiahlej rekonštrukcie a navyše hrad na Vianoce prenajala skupinke zámožných hostí!  

A tak Izzy zostáva len niekoľko týždňov na to, aby chátrajúci hrad premenila na kúzelný hotel. Našťastie má hneď niekoľkých pomocníkov a jedným z nich je na prekvapenie všetkých aj Ross. A hoci si to Izzy vôbec nechce pripustiť, začína na neho myslieť čoraz viac... 

Hrad v Škótsku - Julie Caplinová

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Alena Čabáková

Akí sme boli - Guido Barbujani

Podtitul knihy: Príbehy veľkých dejín človeka

Od prvej dobrodružnej výpravy na dvoch nohách v afrických stepiach až po jaskynné maľby, pyramídy, plavidlá, parlamenty a oveľa viac: mnoho sa popísalo o evolučnej ceste ľudstva vďaka práci paleontológov, archeológov a genetikov. Každý z nich má svoj podiel pri tvorbe veľkého obrazu našich dejín. Dnes sa nám však podarilo urobiť ďalší krok: vďaka nadobudnutej schopnosti čítať do dôsledkov DNA mnohých ľudí, minulých i súčasných a interpretovať rozdiely medzi nimi, ich pozostatky nám nielenže poskytujú obraz o migráciách, výmenách, procesoch adaptácie prostrediu, ktoré z nás urobili to, čím sme, ale umožnili nám aj zrekonštruovať vzhľad našich predkov. Vďaka dôslednej práci skupiny umelcov sa konečne môžeme pozrieť do tváre Homo erectus, ktorý sa ako prvý naučil narábať s ohňom a tiež malým hominidom z ostrova Flores v Indonézii, ktorých niekto nazval hobbitmi; starým Európanom neandertálcom ba aj tým novým ako bol Ötzi, ľadový muž z múzea v Bolzane, a mnohým iným. Keď sa im zadívame do očí, môžeme lepšie pochopiť, čo všetko máme spoločné, akí sú nám blízki a pravdu o tom, že napriek obrovskej časovej vzdialenosti, my sme svojím spôsobom oni.

Akí sme boli - Guido Barbujani

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Alena Čabáková


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní