Uhorkové sushi s lososom podľa Zuzany Vačkovej – skvelé aj na silvestrovské pohostenie

Uhorkové sushi s lososom podľa Zuzany Vačkovej – skvelé aj na silvestrovské pohostenie

Sushi je typické tradičné japonské jedlo, ktoré je známe naprieč celým svetom. Keď sa povie sushi, mnohí si predstavia hlavne malé koliesko ryže obalené riasou, uprostred ktorého je napríklad losos alebo iná surovina. Sushi však môže mať rôzne tvary, môže zahŕňať rôzne ingrediencie a môže sa pripravovať vždy trošku iným spôsobom.

V závislosti od toho rozoznávame rôzne druhy sushi. Vo všeobecnosti však základ spravidla tvorí práve spomínaná ryža, ku ktorej sa pridávajú ryby, plody mora, zelenina aj morské riasy. Sushi vyzerá na tanieri vždy atraktívne a skvelo sa hodí aj ako malé pohostenie. Čo tak ho ale vyskúšať pripraviť v úplne netradičnej verzii?

Vyskúšajte toto uhorkové sushi s lososom podľa herečky Zuzany Vačkovej. Hoci má takéto sushi viac-menej s tradičným sushi spoločný hlavne tvar, prípadne niektoré suroviny, verte, že si túto drobnú pochúťku obľúbite.

Ak chcete na silvestrovský stôl pripraviť aj niečo zdravé, vyskúšajte tieto uhorkové rolky s lososom, ktoré ako drobné pohostenie môžete pripraviť kedykoľvek počas roka, hoc aj pre návštevu. Vyskúšate?

Na uhorkové sushi podľa Zuzany Vačkovej potrebujeme:

  • šalátová uhorka
  • nátierkové maslo
  • plátky lososa (napr. v oleji)
  • avokádo
  • sezam na posypanie

Postup: Ako prvé si škrabkou pripravíme tenké pásy uhorky. Tie následne poukladáme na potravinársku fóliu tak, aby sa trochu prekrývali. Uhorkové pásy osušíme papierovou utierkou, aby sme ich zbavili vody. Následne uhorkové pásy potrieme nátierkovým maslom.

Potom poukladáme plátky lososa a nakrájané avokádo. Zatočíme do rolády a v potravinárskej fólii odložíme na 1 hodinu do chladničky. Potom nakrájame na hrubšie kúsky (ako sushi) a pred podávaním môžeme ešte posypať sezamom. Dobrú chuť!

Zdroj úvodnej foto: instagram.com/zuzanavackova


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní