Najkrajšie pláže na Menorce: Tieto tri by si určite nemala vynechať!

Najkrajšie pláže na Menorce: Tieto tri by si určite nemala vynechať!
  • 01.03.2023
  • Michaela Kožáková

Veľa ľudí vníma Menorcu ako menej slávnu sestru ostrovov Malorka a Ibiza, nie je to však úplne tak. Nádherné zátoky, rozmanitosť, nedotknutá príroda, starobylé pamiatky, čarovné zákutia, vynikajúca kuchyňa – toto je len zlomok toho, čím vás tento španielsky ostrov prekvapí. 

Ostrov Menorca je druhý najväčší z Baleárskych ostrovov a zároveň je z nich najtichšou destináciou, ďaleko od turistickej vravy, utopenou v symfónii cikád a trieštenia morských vĺn.

Premýšľate nad tým, kam sa vybrať tento rok na dovolenku pri mori? Vynechajte preplnené Chorvátsko či Turecko a lacné bazáre. Zbaľte plavky, opaľovací krém, nezabudnite ani pas a cestovné poistenie a vyberte sa na Menorcu. Predstavujeme vám top tri najkrajšie pláže, ktoré tento Baleársky ostrov ponúka.

Neprehliadni: Ako ušetriť na dovolenke? Vyskúšaj tieto triky

pláž

Zdroj: INSTAGRAM/the_menorca_mum

Cala Macarelleta

Cala Macarella je pravdepodobne jedným z najpozoruhodnejších kútov Menorcy. Táto rozprávková pláž ukrytá medzi skalami a voňavými borovicami ponúka jedny z najčistejších vôd Stredozemného mora. Cala Macarelleta s jemným bielym pieskom sa nachádza na juhozápadnom pobreží Menorcy a okrem opaľovania a kúpania sa v priezračnej vode vás očarí aj nádhernými výhľadmi.

Menorca

Zdroj: INSTAGRAM/alexandrebillaut77

Cala Turqueta

Cala Turqueta je dôvodom, prečo sa do ostrova Menorca zamilujete. Názov tejto idylickej pláže je výstižný – tyrkysová. Voda je tu nádherne čistá a hrá všetkými farbami od modrej až po  zelenú. Tento raj ukrytý v zálive medzi dvoma mysmi, Punta de s'Encletxa a Na Foradada, dotvárajú píniové lesy a menšie útesy ideálne na skákanie do vody. 

Pláž je chránená pred vetrom a vlnami, čo z nej robí výborné miesto na kúpanie. Môžete tiež šnorchlovať okolo skalnatých útvarov a objavovať podmorský svet.

Pozri aj: Grécke pláže s panensky čistou vodou ťa očaria

Menorca

Zdroj: INSTAGRAM/orange_sphere

Arenal d'en Castell

Arenal d’en Castell je turistickým strediskom na severnom pobreží Menorcy. Nájdete tu niekoľko hotelov, apartmánov, rodinných viliek a všetky potrebné služby pre príjemnú, relaxačnú dovolenku pri mori.

Pláž Arenal d'en Castell ležiaca v malebnej zátoke je vhodná najmä pre rodiny s deťmi. Pozvoľný vstup do mora, krištáľovo čistá voda a krásny jemný piesok ocenia nielen deti pri stavaní pieskových hradov, ale aj dospelí pri opaľovaní či hraní loptových hier. 


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní