Najškaredšie mestá na svete: Bude ti z nich do plaču!

Najškaredšie mestá na svete: Bude ti z nich do plaču!
  • 01.03.2022
  • Michaela Kožáková

Svet je plný krás v podobe úchvatných prírodných úkazov, historických pamiatok a archeologických objavov, magických metropol s unikátnou architektúrou či mnohých ďalších  neprebádaných miest. Každý kúsok našej planéty je iný, jedinečný a láka zvedavcov, ktorí neváhajú precestovať tisíce kilometrov, aby na vlastné oči videli všetku tú nádheru. Cestovatelia, rekreanti, turisti, lovci instagramových záberov, milovníci prírody, bloggeri a influenceri, obdivovatelia a objavitelia – každý z nás cestuje za nejakým účelom. Podľa štatistík spoločnosti Forward Keys, ktorá sa zaoberá správou databáz a sleduje trendy leteckých spoločností a cestovného ruchu, najnavštevovanejšou destináciou za rok 2021 bol Dubaj. Po ňom v rebríčku nasledoval mexický Cancún. Na treťom mieste to bol Istanbul. Štvrté a piate miesto obsadili americké atrakcie New York a Miami. Prvú desiatku uzatvára Paríž, hlavné mesto Kataru Doha, Londýn, Káhira a Madrid. Každé z týchto miest má svoje čaro a okúzli svojich návštevníkov tak, že sa opakovane doň vracajú. Nie všetky kúty sveta však oplývajú krásou. Niektoré z nich až dokonca odpudzujú už na prvý pohľad.

Najškaredšie mestá na planéte

Špina, prach, smog, chátrajúce a rozpadajúce sa budovy s nepeknými fasádami poznačenými grafitmi pouličných umelcov, nevkusné paneláky z betónových blokov zo sovietskych čias, hrdzavejúce strechy a povybíjané okná, hutnícke závody, biedne chatrče svojpomocne postavené chudobnými a zúfalými obyvateľmi, kriminalita a zločin, znečistené ulice plné odpadov a výkalov – na mnohé zo svetových miest je skutočne smutný pohľad. 

Nazrite do galérie nižšie a sami sa presvedčte o tom, že dané miesta si právom vyslúžili prívlastok najškaredšie. Viete si predstaviť, že by ste v nich žili?

Neprehliadni: Najnebezpečnejšie miesta planéty: Budeš mať zimomriavky po tele!

- Najškaredšie mestá sveta
1 z 11

Caracas, Venezuela

Venezuela je známa svojimi mimoriadnymi úspechmi na medzinárodných súťažiach krásy a Venezuelčanky sú neprehliadnuteľné svojimi dokonalými telami upravenými plastickými operáciami. Avšak hlavné mesto krajiny ani náhodou neoplýva krásou. Je obklopené chudobnými štvrťami a už na pohľad sa zdá, že jeho najcentrálnejším častiam akosi chýba štýl.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Kristína Sekeráková 18.06.22 16:41

KS
karma
133.00

Pri takomto pohľade môže byť človek rád za to čo má.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní