Ako skrotiť vlnitú hrivu? Skús tieto jednoduché účesy pre vlnité vlasy!

Ako skrotiť vlnitú hrivu? Skús tieto jednoduché účesy pre vlnité vlasy!

Čo sa vlasov týka, každá z nás dostala do vienka niečo trošku iné. Vlasy môžu byť v rôznych odtieňoch hnedej, čierne, blonďavé aj ryšavé, rovné, vlnité i úplne kučeravé, tiež jemné alebo naopak pevné a hrubé. Dokonca ich ešte možno deliť podľa typu na normálne, rýchlo sa mastiace či suché. A to je len zlomok toho, čo o vlasoch môžeme povedať. 

Každá žena sa s tým, aké vlásky jej nadelila príroda, respektíve genetika, vyrovnáva trochu inak. Mnohé ženy sú spokojné, no snáď ešte väčšie percento nie. My ženy sme totiž neraz také, že túžime po tom, čo nemáme.

A tak tmavovlásky túžia po blond vlasoch, ženy s rovnými vlasmi zase po kučerách. Na pomoc v takomto prípade prichádzajú farby na vlasy a rôznorodé metódy úpravy vlasov. Nech už s vlasmi robíme čokoľvek, zabúdať by sme nemali na to, že v prvom rade sa o ne musíme správne starať.

Každý typ vlasov, či už z hľadiska ich farby, štruktúry alebo iných parametrov, si vyžaduje úplne inú starostlivosť. Špeciálna starostlivosť je nevyhnutná aj v prípade vlnitých či kučeravých vlasov. Vlasy s krásnymi prirodzenými vlnkami sú snom mnohých žien s rovnými vlasmi, no pre mnohé majiteľky tohto typu vlasov je to skôr nočná mora.

Starostlivosť o vlny či kučery býva náročná, no najhoršie, čo môže žena robiť, je vlasy dennodenne žehliť a narovnávať. Oveľa lepšie je staviť na správny strih a jednoduchý účes!

Pozri aj: TOP strihy vlasov pre rok 2022 – ktoré účesy budú tento rok v kurze?

Skroťte vlnité či kučeravé vlasy vďaka jednoduchému účesu

Vlnité či kučeravé vlasy majú často tendenciu sa vysúšať a lámať. Bývajú objemné a neraz nepoddajné. Pri nevhodnej starostlivosti môžu byť krepovité a vyzerať, takpovediac, ako vrabčie hniezdo. Pri starostlivosti o vlnité alebo kučeravé vlasy je preto nevyhnutné začať v prvom rade voľbu správnych kozmetických prípravkov. 

Nemenej dôležitý je aj výber vhodného strihu. Medzi najlepšie strihy pre vlnité vlasy môžeme zaradiť napríklad trendový long bob (lob) s dĺžkou po kľúčne kosti, ale aj kratší bob v rôznych verziách, vhodné je tiež postupné zostrihanie v pár vrstvách pre prirodzený vzhľad. 

No okrem toho je potrebné mať v zálohe i pár jednoduchých a rýchlych účesov, vďaka ktorým budú aj neposlušné vlasy vyskakujúce na každú stranu pôsobiť úhľadne, upravene a elegantne. Vo videu vyššie nájdete hneď osem veľmi pekných a jednoduchých účesov, ktoré bez potreby skorého ranného vstávania stihnete vyčarovať aj pred prácou.

Niektoré z týchto účesov sú i pomerne hravé a teda vhodné aj na voľnočasové aktivity. Účesy z videa vyššie sú ako stvorené pre polodlhé alebo dlhšie vlnité či kučeravé vlasy, no niektoré z nich môžete pokojne vyskúšať aj na kratších vlasoch, povedzme s dĺžkou po ramená. Ktorý z účesov vo videu najviac zaujal vás?

Pozri aj: Rýchle účesy z dlhých vlasov: Potrebuješ na ne len 60 sekúnd


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Anna Jasná 23.02.22 13:16

AJ
karma
-1.00

Mladšia dcéra má vlnitú hrivu a keď bola malá, bol celkom problém "skrotiť ju":).
Účesy vyzerajú parádne.

  • 1
Odpovedať

Mária Maxianová 23.02.22 17:49

MM
karma
100.00

mňa hriva netrápi, mám jemné vlasy bez objemu, hrive by som sa len potešila

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 23.02.22 21:23

JK
karma
100.00

Mám jemné vlasy po ramená krásné husté vlasy len tíško závidím

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní