TOP strihy vlasov pre vlnité vlasy – skúsiš lob či francúzsky bob?

TOP strihy vlasov pre vlnité vlasy – skúsiš lob či francúzsky bob?

Čo sa vlasov týka, ženy akoby vždy chceli mať presne to, čo nemajú. Tie, ktoré sa narodili s prirodzenými vlnami alebo kučerami neraz túžia po tom, aby ich vlasy boli dokonalo rovné. A tak siahajú po žehličke. A druhým ženám sa naopak ich rovné vlasy zdajú mnohokrát nudné, a tak siahajú po kulme, aby vlasom dodali trochu objemu pomocou väčších alebo menších vĺn. Nehovoriac ešte o farbe vlasov. Tmavovlásky neraz túžia po jemných svetlých prameňoch, prirodzené blondíny by zase uvítali pevnosť tmavších vlasov. Nuž, nič sa nedá robiť, také sme my ženy. 

Stále však netreba zabúdať na to, že každé vlasy majú svoje pre a proti, či už hovoríme o ich type, tvare, kvalite, farbe. Napríklad i spomenuté vlnité vlasy môžu vyzerať pekne, no nie je to s nimi vždy jednoduché. O prirodzené kučery sa treba vedieť starať, pri umelo vytvorených treba rovnako vedieť, ako na ne. Pomôže však napríklad i dobrý strih vlasov, vďaka ktorému vlny vyniknú. Ktoré strihy vlasov sú vhodné pre ženy, ktoré majú prirodzene vlnité vlasy alebo ženy, ktoré si obľubujú vlasy pravidelne natáčať?

Pozri aj: Ako urobiť drdol len pomocou dvoch gumičiek? Tento trik a účes určite oceníš!

Lob

Takzvaný lob patrí medzi najtrendovejšie strihy vlasov už niekoľko sezón a pravdepodobne tak skoro prachom nezapadne. Tento strih je totižto veľmi univerzálny, pôsobí sviežo a mladistvo. Hodí sa prakticky každej žene. Lob je skratka pre long bob, čiže v preklade dlhý bob. Ide teda o predĺžený klasický bob, ktorý končí niekde pod bradou, často až na kľúčnych kostiach. Dobre síce vyzerá aj v rovnej verzii, no veľmi pristane i vlnitým vlasom. Ak obľubujete vlnky a nechcete vlasy ani príliš dlhé, ani príliš krátke a zároveň vám záleží na tom, aby sa dal strih ľahko udržiavať a mohli ste experimentovať s účesmi, lob je pravdepodobne najlepšou voľbou. 

Asymetrický bob

Ak ste za kratšie vlasy, môžete zvoliť aj vyššie spomínaný bob. Existujú však rôzne verzie tohto typu strihu vlasov, z ktorých si môžete vyberať. Veľmi populárny je napríklad i takzvaný asymetrický bob, ktorý sme mohli vidieť na herečke Rachel McAdams i Jennifer Lawrence. Charakteristickou črtou asymetrického bobu je jeho nerovnomernosť. Dĺžka vlasov obvykle nepresahuje plece, pričom jedna strana vlasov je o niečo dlhšia ako druhá. Tento strih pôsobí na žene veľmi elegantne, no zároveň hravo. Ak si myslíte, že tento strih vynikne len pri vlasoch rovných ako pravítko, tak ste na veľkom omyle. Na vlnitých vlasoch totiž vyzerá božsky!

Francúzsky bob

A spomenúť môžeme i ďalšiu verziu bobu, ktorou je french bob, čiže francúzsky bob. Ide o skrátený bob, ktorý je obvykle strihaný pod bradou a spája sa s redšou rovnou ofinkou, ktorá končí pri línii obočia, prípadne ofinkou naboku v rovnakej dĺžke. Tento strih môže v dokonalo rovnej verzii pôsobiť veľmi vážne, ostro a drsne. Oveľa častejšie ho vídame práve vo zvlnenej verzii, v ktorej dodáva žene ležérny vzhľad. Francúzsky bob je veľmi elegantným účesom, ktorý vďaka vlnám získava objem a vzdušnosť. 

Pozri aj: Ako pôsobí ryžová voda na vlasy a pleť? Už ju nikdy nevylievaj!

Pixie cut

Spomedzi klasických strihov, ktoré asi nikdy nevyjdú z módy, môžeme ešte spomenúť takzvaný pixie cut. Ide obvykle o pomerne krátky strih, ktorý je charakteristický veľmi krátkou dĺžkou vlasov po bokov a vzadu na hlave a o niečo dlhším zostrihom na temene hlavy. Obvykle sa kombinuje s krátkou ofinkou. Pixie cut sme mohli vidieť na mnohých celebritách. Typickým príkladom je Halle Berry, no tento strih si vyskúšala aj Scarlett Johansson či Charlize Theron. Práve vlnité vlasy pridajú tomuto strihu viac textúry a rozmeru, vytvoria strapatý a hravý vzhľad. 

Prirodzený vzhľad s pár vrstvami

Pri vlnitých vlasoch trafíte do čierneho aj v prípade, ak strih nebudete veľmi riešiť. Najmä ak obľubujete dlhšie vlasy, tak ich, takpovediac, nechajte len voľne rásť. Vlnitým vlasom, či už prirodzene vlnitým, alebo vytvoreným pomocou kulmy, skrátka pristane tento akýsi neupravený vzhľad, ktorý pôsobí prirodzene, bezstarostne a zároveň zábavne. Tento strih, ktorý vlastne ani nie je žiadnym špeciálnym strihom, si nevyžaduje väčšiu údržbu, čo je jeho veľkou výhodou. Avšak odporúča sa vlásky zostrihať aspoň v pár minimálnych vrstvách v spodnej časti, vďaka čomu vlny ešte viac vyniknú. 

Strih so záclonovou ofinkou

Takzvaná záclonová ofinka, z originálu curtains bangs, predstavuje v posledných rokoch veľký trend v rámci strihov vlasov. Ide o ofinu, ktorá rámuje tvár z oboch strán, podľa čoho dostala svoj názov. Vyzerá totiž doslova ako záclony visiace na okne. Z vnútornej strany býva táto ofina obvykle krátka a smerom von sa predlžuje. Práve vlnité vlasy v takmer akejkoľvek dĺžke s týmto typom ofiny perfektne vyniknú. Avšak, myslieť treba na to, že tento účes nie je úplne bez údržby. Na vytvorenie peknej ofinky v tvare záclon bude totiž potrebná práca s fénom a okrúhlou kefou, prípadne žehličkou. 

Pozri aj: Rýchle účesy z dlhých vlasov: Potrebuješ na ne len 60 sekúnd


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Elena Švachová 05.02.22 19:54

karma
109.00

Keby som si mala vybrať,tak by to boli skôr dlhšie vlasy :-)

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 14.02.22 21:19

JK
karma
100.00

Skvelá inšpirácia

  • 0
Odpovedať

Daniela Bieliková 22.02.22 18:00

DB
karma
117.00

Veľmi pekné účesy

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní