Poznáš svoje sesterské znamenie zverokruhu? Protiklady sa vraj priťahujú!

Poznáš svoje sesterské znamenie zverokruhu? Protiklady sa vraj priťahujú!

Hoci to nemá korene v tradičnej astrológii, pojem sesterské znamenie sa začína čoraz viac objavovať. V podstate môžeme povedať, že sesterské znamenie je to, ktoré sa nachádza presne oproti tomu vášmu v samotnom zverokruhu. Astrológovia sesterské znamenie označujú ako opačné znamenie alebo ako protiklad. Napríklad, ak ste narodení v znamení zverokruhu Baran (narodení vtedy, keď na severnej pologuli prichádza jar), vašim sesterským znamením sú Váhy (znamenie tých, ktorí sa narodili začiatkom jesene). Sesterské znamenia sú vo zverokruhu od seba vzdialené 180°, no majú niečo spoločné a v niečom sú odlišné, čo ich na sebe priťahuje. Ktoré znamenie je vaše sesterské?

BARAN (21. marec – 20. apríl) a VÁHY (23. september – 22. október)

Aj keď platí, že sesterské znamenia sú diametrálne odlišné, u týchto 2 znamení to platí na 100 %. Totižto Baran a Váhy sú najviac v rozpore. Baran je živý a impulzívny, zatiaľ čo Váhy vždy hľadajú rovnováhu. Váhy sú ochotné podstúpiť dlhú cestu ku konsenzu, zatiaľ čo Baran by najradšej volil skratku poháňanú svojim egom a následkom čelil až neskôr. Obe znamenia sú však lídrami orientovanými na vzťah.

Baran je nevyspytateľný a jeho rýchly životný štýl môže byť pre niekoho šokom. Váhy sú úplným opakom. Charakterizuje ich trpezlivosť a jemnosť. Tieto osobnostné črty oboch znamení sa však nejakým spôsobom navzájom vyvažujú, vďaka čomu sú dynamickým, silným a neprekonateľným tímom.

Pozri aj: Sen všetkých zamestnávateľov: Tu sú najlepší zamestnanci podľa znamenia zverokruhu

protiklady v horoskope

Zdroj: Shutterstock®

BÝK (20. apríl – 20. máj) a ŠKORPIÓN (22. október – 23. november)

Kým znamenie horoskopu Býk, ktorému vládne sladká Venuša, preferuje pokojnú atmosféru a miluje svoje pohodlie, Škorpión, ktorému vládne Mars, sa živí zraniteľnosťou a miluje byť stredobodom pozornosti. Býk je to znamenie, ktoré si radšej objedná pizzu a večer strávi pod dekou, Škorpión si radšej vyrazí z kopýtka. Proste sú si úplnými protikladmi. Čo však majú spoločné, tak obe znamenia si dávajú záležať na výbere priateľov a ako sa hovorí, priateľov si držia blízko, no nepriateľov ešte bližšie.

Býk si dáva záležať na tom, aby viedol šťastný a bezstarostný život a aby v živote robil presne to, čo chce – čo ho baví a napĺňa. Škorpión sa snaží zo života vyťažiť maximum, no iným spôsobom – nechce premrhať ani jeden jediný deň, preto sa rád zabáva. Aj keď tieto dva znamenia sú si navzájom odlišné, niečo majú spoločné – riadia sa heslom, že život je príliš krátky na to, aby ho premrhali.

BLÍŽENCI (21. máj – 20.jún) a STRELEC (22. november – 21. december)

Niekto môže nazvať Strelca domýšľavým a Blížencov malicherným znamením, oba znamenia sú však príliš komunikatívne, veselé a neboja sa premostiť priepasť medzi filozofickým a obyčajným. Pravdepodobne ide o najpodobnejšiu sesterskú dvojicu zo všetkých znamení. Obe znamenia sú viac-menej premenlivé, zvedavé a zakladajú si na informovanosti a komunikácii. Každé znamenie však svojim spôsobom. Blíženci veria klebetám a milujú pokojné listovanie na sociálnych sieťach, zatiaľ čo Strelec večne hľadá pravdu. Blíženci sú zameraní na kvantitu, Strelec zase na kvalitu informácii.

Túžba po informovanosti z nich robí skvelé sesterské znamenia, ktoré spolu dobre vychádzajú a spolupracujú. Vďaka schopnosti získavať informácie vidia veci vždy v novom svetle.

RAK (21. jún – 22. júl) a KOZOROŽEC (22. december – 19. január)

Niektorí nazývajú Raka a Kozorožca mamou a otcom zverokruhu. Rak je typ človeka, ktorý sa chce o vás vždy starať. Aj keď si to možno ani neuvedomuje, má tendenciu mať silnejší výchovný inštinkt než ostatné znamenia. Intuitívna osobnosť Raka mu umožňuje byť tu pre vás, keď to potrebujete.

Znamenie horoskopu Kozorožec je rovnako obdarené výchovným inštinktom, ale iným spôsobom. Keď k vám Kozorožec pociťuje náklonnosť, má tendenciu cítiť sa za vás zodpovedný. Urobí všetko, čo je v jeho silách, aby vás nasmeroval správnym smerom.

Kozorožec a rovnako ani Rak vás nikdy nenechajú padnúť na kolená. Vždy vám pomôžu vstať a nasmerovať vás na správne chodníčky v živote.

Zaujme ťa aj: Šťastný deň v týždni podľa znamenia: Komu prajú pondelky a komu víkend?

znamenia horoskopu

Zdroj: Shutterstock®

LEV (23. júl – 22. august) a VODNÁR (20. január – 18. február)

Tieto dve znamenia horoskopu sa môžu javiť ako najnekompatibilnejšie zo sesterských znamení. Exhibicionistickému Levovi vládne Slnko a skromnému Vodnárovi zase Saturn. Lev je stvorený pre výkon, Vodnár zase na pozorovanie. Avšak tieto pevné znaky veria v stabilný pokrok a silu spájania ľudí. Lev patrí medzi obľúbené znamenie, pretože je spoločenské a očarujúce. Ani Vodnári sa nenechávajú zahanbiť, rovnako sú populárni v komunite.

Obe znamenia si vytvárajú hlboké putá, zaujímajú sa o spojenie s ostatnými na úrovni, vďaka ktorej sa cítia najviac prepojení.

PANNA (23. august – 22. september) a RYBY (9. február – 20. marec)

Ak budete niekedy v koncoch a budete potrebovať pomoc, mali by ste sa obrátiť na znamenie Panna alebo Ryby. Tieto premenlivé znamenia nechcú nič iné, len slúžiť. Merkúrom ovládaná Panna poskytuje praktické riešenia každého problému, zatiaľ čo Ryby ovládané Jupiterom sa neboja predstaviť si ideálnu budúcnosť.

Panna aj Ryby patria k empatickým a flexibilným vodcom, ktorí sú na jednej strane múdri, no na druhej zase trpia istými nedostatkami. Panny sa totižto fixujú na to, že majú vždy vo všetkom pravdu. Ryby sa zase zameriavajú len na potreby ostatných a pritom zabúdajú na tie vlastné.

Aj keď sú nesebeckí, občas sa môžu cítiť frustrovane a zneužito, no aj napriek tomu sa nikdy neprestávajú snažiť pomáhať ostatným.

Neprehliadni: Multitasking podľa horoskopu: Ktorým znameniam bol daný od narodenia?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Katarína Konečná 04.02.22 10:41

KK
karma
105.00

mám doma "Býka" a toho ste trafili na 100% :)

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 18:20

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 18:20

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní