TOP farby na vlasy pre rok 2022 – v kurze budú viaceré odtiene hnedej

TOP farby na vlasy pre rok 2022 – v kurze budú viaceré odtiene hnedej

Patríte k ženám, ktoré sa stoj čo stoj držia svojej prirodzenej pôvodnej farby vlasov, a teda si udržujú vlasy buď nefarbené, prípadne si vykukujúce šediny prekrývajú vždy len v podobných tónoch? Alebo naopak patríte k ženám, ktoré s obľubou menia svoje vlasy hoc aj každých pár mesiacov? Nech už je to akokoľvek, pozrite sa spolu s nami na vlasové trendy pre rok 2022, a to konkrétne na trendy týkajúce sa farieb, ktoré budú v kurze.

Možno tak nájdete inšpiráciu na zmenu, ak patríte do prvej skupiny, prípadne vám uľahčíme výber novej farby na vlasy, ak patríte do druhej skupiny. A aké farebné tóny budeme na vlasoch vídať tento rok? Do módy sa vracajú hlavne mnohé odtiene hnedej, ktoré pôsobia prirodzene. Úplným favoritom budú najmä tie teplejšie hnedé. Na svoje si však prídu aj milovníčky blond či netradičných farieb na vlasy. 

Pozri aj: Rozmarínový olej na vlasy: Ako ho používať, aby boli pevnejšie a rástli rýchlejšie?

Ľadová blond

Hoci kraľovať trendom v oblasti farieb na vlasy budú predovšetkým hnedé tóny, milovníčky blond vlasov rozhodne nemusia smútiť. V kurze budú aj viaceré plavé odtiene. Výrazná platinová blond sa nosí už dlho a z módy sa len tak nevytratí. I v roku 2022 budú patriť k najväčším trendom hlavne blond odtiene podobné platinovej, ako je ľadová blond s veľmi chladnými tónmi. Ľadová blond, takmer v štýle princeznej Elsy z Ľadového kráľovstva, pôsobí dramaticky a v obľube bude po zvyšok zimy. 

Maslovo platinová či maslová blond

Spomedzi najsvetlejších farieb na vlasy bude v roku 2022 v móde aj takzvaná buttery platinum či buttery blond, skrátka maslový blond odtieň. Tento odtieň pôsobí na vlasoch o niečo prirodzenejšie a na rozdiel od predchádzajúcej ľadovej blond je teplý. Maslová blond sa v podstate snaží napodobniť tóny prirodzených blond vlasov. Teplé tóny tejto blond krásne vyniknú počas slnečných dní. V kurze však bude i takzvaná kašmírová blond. Ide o jemnú a luxusne pôsobiacu blond, ktorá vznikla zmiešaním chladných a teplých plavých odtieňov.

Medená na vlasoch

To, že v roku 2022 budú trendom kraľovať hlavne farby na vlasy v teplých tónoch, potvrdzuje i ďalší odtieň, a to copper red, alebo jednoducho medená. Medená sa bude nosiť v tmavšom, ale aj svetlejšom a žiarivejšom prevedení. Tieto červenkasté a hrdzavé odtiene sa však nehodia každej žene. Ak máte viac červene v tvári, napríklad kvôli problematickej pleti, alebo sa často červenáte, medené vlasy to ešte viac zvýraznia. Žiarivé odtiene medenej navyše zvýrazňujú i vrásky. Medená sa odporúča svetlejším jesenným typom, no tabu nemusí byť ani pre ženy so snedšou pleťou.

Tmavohnedá s nádychom červenej

Ak máte vo svojom srdci hnedé farby na vlasy, i pre vás máme pár tipov. V roku 2022 budú v obľube viaceré odtiene tmavšej hnedej s červenkastými tónmi. Typickým predstaviteľom tejto skupiny je napríklad gaštanová. V kurze však budú i ďalšie výrazne teplé odtiene, najmä so zlatistými a medenými tónmi. Ak ste bruneta, netúžite po veľkej zmene, no zároveň chcete svoje vlasy len trochu oživiť, menované farby a odtiene sú skvelou voľbou, najmä však vtedy, ak ste teplý typ. Na vlasoch totiž pôsobia bohato a prirodzene, vlasom hlavne dodávajú úžasný lesk. 

Pozri aj: TOP tip od kaderníka: Účes z polodlhých vlasov i dlhých za 60 sekúnd

Bohatá čokoláda

Do trendov sa v roku 2022 dostala aj ešte tmavšia a výraznejšia čokoládová hnedá. Výhodou čokoládového odtieňa vlasov je to, že je dostupný vo viacerých tónoch. Ak ste teplejší typ, voľte teplé čokoládové odtiene, ak ste studený typ, sadne vám odtieň ľadová čokoláda. I čokoládové vlasy pôsobia veľmi prirodzene a vlasom dodávajú úžasne lesklý a zdravý vzhľad. Veľkým trendom bude farba chocolate cherry, čiže bohatá čokoládová s výraznými bordovými odleskami. 

Karamelový melír

Ak neobľubuje jednoliate farby na vlasy, ale páči sa vám, ak sú vlasy popretkávané viacerými odtieňmi, skúste melír. Do módy sa dostáva najmä melír s karamelovými odleskami. Na mysli však teraz nemáme klasický melír, ktorý má podobu po celej dĺžke zosvetlených prameňov, ale predovšetkým melír v podobe jemnejšieho a prirodzenejšieho zosvetlenia určitej časti vlasov. Moderné bude hlavne presvetlenie vlasov technikou balayage alebo ombré, prípadne len zosvetlenie pár predných pramienkov a akési orámovanie tváre. Pri všetkých technikách zosvetlenia sa budú uplatňovať spomínané karamelové tóny. 

Very Peri

A na záver ešte možno inšpirácia pre tie z vás, ktorým prirodzené farby na vlasy nie sú veľmi pochuti a práve naopak milujú s vlasmi experimentovať. Farbou roka 2022 je podľa spoločnosti Pantone farba s názvom Very Peri. Ide o akúsi výraznejšiu pastelovú fialovú, ktorá vznikla miešaním červených a modrých tónov. No a ak milujete netradičné farby vlasov, tak v roku 2022 na svojej korune krásy môžete privítať práve aj tento trendy odtieň. V kurze však budú aj iné fialkové odtiene, najmä jemná lilavá. 

Pozri aj: Domáci šampón proti lupinám 3x inak: Zbav sa ich „prírodnou“ cestou!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Andrea Petrušková 05.05.22 09:27

AP
karma
104.00

Aspoň viem, aké farby budú v móde tento rok, nechám sa inšpirovať.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní