Pepek Námorník, Jurský park, Sám doma: Kde sa natáčali slávne filmy?

Pepek Námorník, Jurský park, Sám doma: Kde sa natáčali slávne filmy?
  • 13.05.2021
  • Michaela Kožáková

Každý z nás má svoj obľúbený film. Už ako deti sme snívali, o tom, aké by to bolo byť krásnou Snehulienkou alebo Supermanom, ktorý zachraňuje svet. Vyrastali sme na rozprávkových hrdinoch, pôvabných princeznách a komiksových postavách. Často sme si predstavovali, ako objavujeme záhady strateného mesta, predierame sa džungľou, panujeme celej krajine či zaklíname všetkých nepriateľov. Filmoví režiséri presne vedia, ako nás zaujať a poštekliť našu fantáziu. Ich precízna práca, detailný príbeh, dokonalé efekty, zaujímavé postavy, nečakané zvraty a rozuzlenia v nás vyvolávajú túžbu pozerať film stále dookola. A veľa z nás chce navštíviť miesta, kde sa jednotlivé scény natáčali a pocítiť tú pravú atmosféru.

Sú skutočné?

Zamýšľali ste sa niekedy nad tým, kde boli jednotlivé filmy natočené? A či tieto miesta naozaj existujú? Nie sú to len makety alebo filmové triky? Alebo je za tým všetkým technológia?

Nie je nad originál. A túto skutočnosť filmoví režiséri veľmi dobre vedia. Pre scény vo svojich filmoch vybrali autentické miesta a my dnes mnohé z nich môžeme dokonca navštíviť.  Napríklad taký muzikál Mamma Mia sa natáčal na nádherných piesočných plážach gréckeho ostrova Skopelos. Jedno z miest, kde sa filmovala dráma Hra o tróny bolo Severné Írsko. Niektoré časti filmov Múmia, Gladiátor, Princ z Perzie využili čaro púštneho mestečka na juhozápade Maroka s názvom Aïta Benhaddoua. Neďaleko pobrežného mesta Taormina nájdete Savocu, ktorá v klasike Krstný otec z roku 1972 predstavovala skutočnú dedinu Corleone. Prezrite si galériu nižšie s ďalšími filmovými miestami.

Pozri aj: Najčarovnejšie chaty na svete: Zamiluješ sa na prvý pohľad!

- Kde sa natáčali slávne filmy?
1 z 8

Dedinka Pepka námorníka, Malta

Kto by nepoznal legendárneho Pepka námorníka? Komiksový hrdina so silnými ramenami, ktorý si pochutnával na špenáte z konzervy, bol veľmi populárny a obľúbený po celom svete. Zoskupenie drevených, maľovaných chalúpok na ostrove Malta, známych tiež ako dedina Sweethaven, boli vybudované pre živú akčnú verziu z roku 1980, v ktorej si zahral Robin Williams. Teraz je sprístupnená turistom ako múzeum.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Kristína Sekeráková 23.05.21 10:03

KS
karma
133.00

Do rebríčka určite patrí aj Winnetou, ktorý sa natáčal na Plitvických jazerách v Chorvátsku, ktoré som mala možnosť navštíviť a sú skutočne prekrásne :-)

  • 0
Odpovedať

Peter Maňák 11.10.21 23:56

PM
karma
107.00

Palec hore

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní