Fenomén s názvom Netflix: Pre toto sa teší veľkej popularite

Fenomén s názvom Netflix: Pre toto sa teší veľkej popularite
  • 18.10.2020
  • Radka Vargová

Určite ste už aj vy počuli pojem Netflix. A mnohí z vás asi vedia, o čo ide. Populárna americká streamovacia stanica dorazila na Slovensko len pred pár rokmi, no za krátky čas si našla fanúšikov takmer v každej domácnosti. A to aj napriek tomu, že Netflix nefunguje bez registrácie a ide o platenú televíziu. No i tak sú ľudia ochotní si ju predplatiť. A prečo nie? Veď kde inde môžete nájsť stovky filmov hollywoodskej, svetovej aj domácej produkcie pod jednou „strechou"? A rovnako tak seriály či dokumenty? Asi nikde. Netflix je vlastne moderný spôsob požičovne. Má takmer 200 miliónov aktívnych používateľov a funguje vo viac ako 190 krajinách sveta.

A práve počas tohto obdobia, počas rôznych obmedzení či už kvôli situácii s COVID-19 alebo kvôli sychravému počasiu, si zaslúži Netflix aj vašu pozornosť. 

Zorientovať sa zo začiatku na Netflixe môže pre niekoho predstavovať problém. Ale nie je to nič, na čo sa nedá zvyknúť. Na stránke nájdete hneď niekoľko kategórií, takže ak presne viete, na čo máte chuť, výber je jednoduchý. Môžete voliť medzi európskou, bollywoodskou či hollywoodskou tvorbou alebo aj ich vlastnou. Áno, Netflix je aj produkčnou spoločnosťou, vytvára si vlastné seriály, vlastné filmy a dokumenty. A investuje do nich skutočne milióny. Takže máte tak jedinečnú možnosť vidieť filmy s hviezdami ako Jennifer Aniston či Scarlett Johansson, ktoré nikde inde jednoducho neuvidíte. A aby sme vám to zo začiatku uľahčili, vybrali sme pre vás 3 zaujímavé filmy, jeden seriál a dokument, ktoré musí vidieť každý užívateľ Netflixu.

Pozri tiež: Hollywoodske herečky, ktoré svet miloval: Čo je s nimi dnes?

Manželská história

Scarlett Johansson, Adam Driver, Laura Dern – hlavní aktéri úžasného filmu Manželská história. Príbeh je postavený na skutočných udalostiach a trpkým spôsobom odráža realitu rozvodového konania a súdnych prieťahov o starostlivosť o dieťaPovinná jazda pre všetkých partnerov, šťastných aj nešťastných.

The Irishman – Životný príbeh jedného gangstra

Ak máte radi gangsterské klasiky, tak si pri tomto filme prídete na svoje. Legandy ako Al Pacino a Robert De Niro opäť v spoločnom filme prilákali k televízií milióny divákov. Film zobrazuje život slávneho gangstera Franka Sheerana. Pripravte sa však na dlhý príbeh. Snímka má 3,5 hodiny!

Vražda na jachte

V hlavnej úlohe s obľúbenou Jennifer Aniston a Adamom Sandlerom. Dvojica, ktorú jednoducho musíte milovať, sa stretla opäť na plátne pri vzniku tejto úsmevnej komédie. Manželský pár sa chystá osláviť výročie svadby a vyberú sa do vysnívanej Európy. Počas cesty ich však zastihne jedna nepríjemnosť – vražda. A nie príliš schopní policajti. Príjemný film na sobotný podvečer.

The Witcher

Seriál Zaklínač bol tiež veľmi očakávaným produktom Netflixu. Vznikol na základe knižnej predlohy a okamžite si získal popularitu. Nakrútená bola zatiaľ len prvá séria, ktorá má osem častí, no budúci rok má prísť aj druhá. Seriál je plný fantasy prvkov, no nedajte sa oklamať. Rozhodne nejde o rozprávku pre deti.

Sociálna dilema

Dokument je v podstate jednou z noviniek Netflixu. A je celkom možné, že po jeho vzhliadnutí si budete chcieť vymazať účty na Facebooku či Instagrame. Zobrazuje realitu, ktorú vidí len máloktorý užívateľ sociálnych sietí. Tento film by mal byť povinnosťou. A hlavne ak sú vo vašej rodine deti. Pustite im ho. 

Zaujme ťa: Vtipné fotky ľudí a ich domácich miláčikov: Skús sa nezasmiať!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Alžbeta Neuschlová 18.10.20 16:29

AN
karma
109.00

Zo seriálov na Netflixe odporúčam najmä Ozark, Narcos, House of Cards, Dark, Sherlock, The Sinner

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 19.10.20 06:42

ĽŠ
karma
100.00

Fenomén s názvom Netflix si zaslúži pozornosť počas tohto obdobia, už dokument Sociálna dilema je toho dôkazom.

  • 0
Odpovedať

Mária Chromíková 19.10.20 08:08

MC
karma
109.00

Ešte som sa k Netflix-u nedopracovala,ani mi nechýba.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní