Chceš vedieť, ako v práci excelovať? Skús recepty na produktivitu

Chceš vedieť, ako v práci excelovať? Skús recepty na produktivitu

  • 86
  • 4

Hovorí sa, že láska ide cez žalúdok. To je možno pravda, no my vieme, že aj práca ide cez žalúdok! Ako je to možné? Existuje totiž spôsob, ako v práci excelovať pomocou zaradenia určitých jedál a potravín do jedálnička. Odteraz už si budete do práce na desiatu či obed baliť len jedlá určené na posilnenie vašej produktivity. Váš mozog bude rýchlejší, pohotovejší a vaše výkony efektívnejšie a lepšie. Jednoducho povedané – budete produktivita sama.

Batátovo-šošovicový šalát

Obed, ktorý si môžete narobiť aj niekoľko dní vopred do praktických zatváracích pohárikov, nikdy nesklame. Navyše šošovica a batáty sú ľahké a zároveň zasýtia, takže po nich nehrozí hrozná únava. Pripravte si batátovo-šošovicový šalát s čili a limetkovou zálievkou podľa @sweetpeasandsaffron. Z ingrediencií pripravíte 2 porcie.

Ingrediencie na zálievku:

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice bieleho vínneho octu
  • 2 lyžičky limetkovej šťavy
  • štvrť lyžičky mletého čili
  • štvrť lyžičky soli
  • 2 lyžičky medu
  • 1 pretlačený strúčik cesnaku

Ingrediencie na šalát:

  • 0,5 kg sladkých zemiakov (batátov) na kocky
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 konzerva šošovice (zbavená nálevu a prepláchnutá) alebo 250 g uvarenej čerstvej šošovice
  • 1 menšia konzerva kukurice (zbavená nálevu a prepláchnutá)
  • 0,5 lyžičky mletého čili
  • 1 červenú papriku nakrájanú na tenké plátky

Postup prípravy:

  1. Všetky ingrediencie na zálievku jednoducho zmiešame a necháme postáť.
  2. Rúru si predohrejeme na 220 stupňov a dáme do nej batáty nakrájané na kocky a poriadne premiešané s olivovým olejom a čili. Poukladáme ich na plech s papierom na pečenie.
  3. Pečieme 10 minút, potom batáty obrátime a pečieme ešte 15 minút. Musia byť pekne hnedé a mäkké.
  4. Pripravíme si 2 zatváracie poháriky, na dno dáme lyžicu dresingu, polovicu šošovice, polovicu kukurice, polovicu batátov a na vrch polovicu papriky.
  5. Skladujeme v chladničke až 4 dni.

Zaujme ťa: Slnko na tanieri: Tieto 3 jednoduché letné recepty musíš vyskúšať!

Bezlepkové koláčiky z ovsených vločiek

Keď v práci príde chuť na sladké, siahnite po niečom domácom, napríklad po týchto bezlepkových koláčikoch z ovsených vločiek podľa @cottercrunch. Obsahujú samé superpotraviny, ktoré sú vhodné najmä pri podpore produktivity.

Ingrediencie:

  • 250 g bezlepkových ovsených vločiek (použiť môžete aj klasické)
  • 125 g bezlepkovej múky (alebo klasickej hladkej múky)
  • 200 g čučoriedok
  • 170 ml mandľového mlieka
  • 1 vajce
  • 125 g cukru (kokosového alebo trstinového)
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • štipka soli
  • 60 g jahôd alebo malín
  • 2 lyžice ľubovoľných semienok (voliteľné)

Postup prípravy:

  1. Rúru si rozohrejeme na 180 stupňov.
  2. V jednej mise si zmiešame všetky ingrediencie.
  3. Na plech s papierom na pečenie začneme dávať zmes pomocou naberačky aspoň 3 cm od seba.
  4. Po naliatí zmesi na papier ju jemne pritlačíme rovnou stranou pohára.
  5. Pečieme približne 20 – 25 minút , resp. dovtedy, kým nebude spodok koláčikov upečený dozlatista. Po vytiahnutí servírujeme až po 15 minútach. Koláčiky môžeme aj zamraziť.

Snack z quinoy

Quinoa je vynikajúcou ingredienciou na pracovisko. Ide o zdravú a ľahkú alternatívu cestovín, ktorá vás zasýti na dlhú dobu, pričom neuberie energiu. Recept podľa @littlespicejar vás dostane jednoduchosťou a najmä chuťou. Ingrediencie vystačia na 2 zatváracie poháriky, v ktorých si môžete zdravé jedlo uchovať v chladničke niekoľko dní.

Ingrediencie na zálievku:

  • 125 ml olivového oleja
  • 2 lyžice medu
  • 2 lyžice dijónskej horčice
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 1 lyžička sušeného oregána
  • 3 strúčiky prelisovaného cesnaku
  • 1 lyžička soli
  • 0,5 lyžičky čierneho mletého korenia

Ostatné ingrediencie:

  • 0,5 konzervy cíceru (zbaveného nálevu a prepláchnutého)
  • 0,5 konzervy artičokov (zbavených nálevu a prepláchnutých)
  • 1 červená paprika upečená v rúre a nakrájaná
  • 250 g quinoy
  • 1 uhorka na kocky
  • 2 hrste čiernych kalamata olív na kolieska
  • 2 hrste červenej cibuľky nadrobno
  • 2 hrste sušených paradajok na malé kúsky
  • 200 g nadrobeného syra feta
  • 2 hrste baby špenátu
  • 1 hrsť nasekaných bazalkových listov

Postup prípravy:

  1. Ingrediencie na dresing si zmiešame v miske. Necháme bokom.
  2. Quinou si pripravíme podľa návodu na obale a upečieme si v rúre červenú papriku. Papriku pečieme na papieri na pečenie pri 180 stupňoch, kým začne mierne černať. Nie však úplne.
  3. Začneme s vrstvením ingrediencií do pohára nasledovne (dajte polovicu ingrediencií): najprv dresing, artičoky, paprika, cícer, uhorka, quinoa, olivy, sušené paradajky, feta, cibuľka, bazalka a špenát.
  4. Pred podávaním pohár poriadne pretrepeme. Nie však skôr, aby dresing nezničil čerstvosť ostatných ingrediencií.

Bude sa ti páčiť: Ako sa zbaviť ploštíc a štípancov od nich? Tieto triky pomôžu na 100 %!


  • 86
  • 4
Návrat hore
Autor článku

4 komentáre

Ľubica Šťastná 14.07.19 05:28

ĽŠ
karma
124.00

Bezlepkové koláčiky z ovsených vločiek pripravujem podobným spôsobom, no i ostatné sú lákavé, vďaka za inšpiráciu a recepty!

  • 0
Odpovedať

Marianna Rajniaková 14.07.19 11:24

MR
karma
113.00

Koláčiky z ovsenných vločiek robievam, sú podobné a sú super.

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 14.07.19 21:36

JK
karma
100.00

Rada som si prečítala

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 18.12.19 20:59

karma
100.00

Koláčiky z ovsených vločiek som skúšala sú chutné

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Domácnosť

Ako pestovať Aloe vera? Zisti, ako sa starať o tento liečivý sukulent

  • 48
  • 2
  • 18.06.2020
Voľný čas

Ruby Flamingo Frappuccino od Starbucks: Máj v znamení ružovej

  • 14
  • 3
  • 29.04.2020
Inšpirácie

Súkromie v domácnosti: IKEA zistila, že Slovákom skutočne chýba!

  • 32
  • 0
  • 26.05.2020
TOPlist