Chudnite a športujte s pomocou Luny

Chudnite a športujte s pomocou Luny
  • 10.01.2017
  • Silvia Karasová

Keďže máme ešte len druhý týždeň v novom roku, nedá nám to, a nad novoročnými predsavzatiami sa ešte stále zamýšľame. Ak aj medzi to vaše patrí zhodiť pár kíl, spevniť svalstvo, zvýšiť si kondičku, či jednoducho konečne sa zmestiť do čísla S/M, ktoré si ešte stále schovávate v skrini, držíme vám palce (a rovnako tak aj sebe). Pomôcť si môžeme aj postavením Luny. Pretože milé dámy, keď Luna ubúda, spolu s ňou môžu miznúť aj kalórie, či kilá. Stačí sa len posnažiť a aspoň dva týždne fungovať podľa jej rád a odporúčaní.

Odporúčame prečítať: Cvičenie ráno? Presvedčíme vás, prečo áno

Začnite splnom - (ktorý máme mimochodom už zajtra 12.1.)

Keď je Mesiac v splne odporúča sa prejsť z bežnej stravy na pôst. Ak nedokážete z ničoho nič fungovať jeden deň len na vode a bylinkových čajoch, je tu ešte možnosť pôstu, kedy si naservírujete na tanier čerstvé ovocie a zeleninu. Keď veľmi privrieme očko, uznáme vám aj zeleninu na pare, či troche tuku. A dobre no, prejde vám aj miska ryže. Čo ale rozhodne vylúčte je pečivo, cukry, ťažké a mastné jedlá, vyprážané, ale tiež mäso.

Keď sa na to cítite, môžete si dopriať takýto pôst aj nasledujúce dva dni, keďže spln sa vo svojej fáze drží rovné tri dni a následne nám už začne ubúdať.

Chudnite a športujte s pomocou Luny

Zdroj: Shutterstock®

Takáto "miznúca" Luna dokáže s našou postavou narobiť divy, čosi pre to, ale musíme urobiť aj my. Skúste počas celého obdobia ubúdajúceho Mesiaca zmeniť časť svojich stravovacích návykov. Nekupujte pečivo, dajte si na tanier menšie dávky, zavrhnite na čas čokoládu a hýbte sa. Pite tiež veľa bylinných čajov, napríklad taká žihľava je prečisťujúca - a pomôže z tela vyplaviť viacero toxínov.

Odporúčame prečítať: Detox: Zbavte sa toxickej závisti

Chudnite a športujte s pomocou Luny

Zdroj: Shutterstock®

Počas ubúdajúceho Mesiaca sa odporúča aj cvičiť

Niežeby ste vo zvyšku mesiaca mali podľahnúť ničnerobeniu, Luna, ktorí sa blíži smerom k novu sa však bude sústrediť na odbúranie tukových zásob (naopak pri rastúcom Mesiaci sa už môžete sústrediť na posilňovanie tela). Takže smelo do toho. Popravde, keď bude vaše telo odľahčené od ťažkej stravy, samé od seba si bude vyžadovať viac pohybu. Za to vám ručíme.

Odporúčame prečítať: Ako sa zbaviť tuku na brušku?

Chudnite a športujte s pomocou Luny

Zdroj: Shutterstock®

Keď budete chcieť byť pri svojom "lunárnom chudnutí" ešte dôslednejšie, môžete sa pozrieť na to, akým znamením Luna prechádza

Ak dobre poznáte svoje chuťové poháriky, ktoré sa vám ozývajú už len pri myšlienke na čosi chutné, preventívne nechoďte na nákupy v dňoch, keď je Mesiac v Býkovi. Ten sa totiž v rámci zverokruhu považuje za veľkého gurmána a pôžitkára. Podobne na vás môže vplývať aj Lev (pod jeho vplyvom aspoň budete chcieť čo to vytancovať). Mesiac v Rakovi vám zas trávenie zaťaží a pri prejedaní sa, si môžete privolať akurát tak bolesti žalúdka.

Odporúčame prečítať: Nemáte radi kardio? Skúste iný druh cvičenia


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Soňa Krátka 10.01.17 19:33

SK
karma
114.00

páčia sa mi tieto rady, práve sme prišli z prechádzky a popíjame bylinkový čaj...

  • 0
Odpovedať

Iveta Moravčíková 10.01.17 20:59

IM
karma
100.00

niečo na tom je

  • 0
Odpovedať

Mária Zámečníková 22.01.17 13:57

MZ
karma
-1.00

No, treba si vytvoriť správny režim :)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní