Čínsky rok Potkana 2020: Čo od neho môžeme očakávať?

Čínsky rok Potkana 2020: Čo od neho môžeme očakávať?

Už zanedlho sa čínsky lunárny kalendár, pre ktorý je typický pohyblivý Nový rok, preklopí z roku Prasaťa do roku Potkana. Zemské Prasa sa s nami rozlúči presne 24. januára 2020. Spomínať by sme naň mali v dobrom, a to najmä čo sa materiálnych vecí a pôžitkov týka. Vždy to tak býva, že niečoho nám je v danom roku dopriateho priehrštím, no iného je zas poskromnejšie. Ako to bude v nasledujúcom čínskom roku Potkana 2020? To sa dočítate v nasledujúcich riadkoch.

Na čo sa môžeme tešiť v roku Potkana?

V 12-ročnom cykle čínskeho lunárneho horoskopu patrí každý rok jednému zo zvierat, ktoré zároveň určuje svojou všeobecnou charakteristikou celkové tendencie a uberanie sa daného roka. Ku každému tiež prislúcha jeden zo živlov – drevo, oheň, zem, kov alebo voda. Kým sa teda prestriedajú všetky zvieratá so všetkými prvkami, tak ubehne cyklus šesťdesiatich rokov.

Kovový Potkan nastúpi na svoju púť presne 25. januára 2020 a je prvým zvieraťom v spomínanom cykle. A čo pozitívne nám teda prinesie rok Potkana? Na nudu sa určite nebudeme musieť sťažovať, keďže ide o znamenie, ktoré je naozaj dynamické, šikovné, ale aj celkom prefíkané.

Pozri aj: Aká si mama podľa znamenia? Veselá, prísna či nadmieru starostlivá?

čínsky nový rok

Zdroj: Shutterstock®

Bude to rok plný aktivít, no je mimoriadne dôležité, aby ste pri nich konali s rozumom a boli ostražití. Tak by vám potom nemala uniknúť žiadna z úžasných možností, o ktoré tento rok nebude núdza. Majte teda oči otvorené a skúste narušiť niektoré zo stereotypov, ktorými sa riadite možno už aj roky. Skúšanie všetkého nového a takzvaných „nevychodených cestičiek“ sa v tomto roku naozaj oplatí.

Potkan by mal tiež priniesť viac lásky a stability v oblasti vzťahov ako takých. Rovnako možno úspech očakávať aj v pracovnej sfére, kde však nič nebude zadarmo. Energia, ktorú však vložíte do pracovných aktivít, by mala byť adekvátne zhodnotená.

Na čo si dať pozor v roku Potkana?

Ako sme spomínali vyššie, nasledujúci čínsky rok pod taktovkou Potkana bude mať spád a dynamiku. Môže však dôjsť aj k zásadnejším zmenám, pri ktorých by sme mohli konštatovať, že „nezostane kameň na kameni“. No a to ako v pozitívnom, tak aj v negatívnom zmysle.

Pozor si tiež treba dať na dostatok regenerácie a oddychu, pretože v opačnom prípade hrozí kritické vyčerpanie, ba dokonca vyhorenie. V roku Potkana si teda určite nespôsobujte spánkový deficit a doprajte si náležitý relax. Len tak budete môcť z benefitov, ktoré ponúka nasledujúci rok, vyťažiť maximum.

potkan

Zdroj: Shutterstock®

Akí sú ľudia narodení v roku Potkana?

Nielen rok 2020, ale aj 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996 či 2008 patria k rokom Potkana (pod vplyvom striedajúcich sa živlov). A čo vo všeobecnosti platí o ľuďoch, ktorí sa narodili v čase vlády Potkana? Charakterizuje ich činorodosť a nepochybne aj nenútený šarm. Okrem šarmu je v nich aj kusisko odhodlania dosiahnuť svoje ciele, a to dokonca niekedy až agresívnym spôsobom. Nie však okato agresívnym, ale takým tým prešibaným, niekedy až „zákulisným“ jednaním.

Sú to nepochybne skvelí hospodári, takže gazdinky z roku Potkana patria medzi tie naozaj top, dokážu napríklad aj takmer „z ničoho“ navariť. Kým druhí ešte špekulujú, čo a ako urobiť, ľudia narodení v roku Potkana už konajú, pričom sú to vskutku prezieravé stvorenia. Medzi ich temnejšie stránky patrí to, že niekedy príliš „tlačia na pílu“, keď chcú druhým vnútiť svoje predstavy a taktiež majú značné rezervy v ohľaduplnosti. Ideálne zamestnania pre ľudí narodených v Potkanovi sú spojené s komunikáciou a prácou s ľuďmi. Určite zahviezdia napríklad ako advokáti.

Zaujme ťa: Najvernejšie znamenia zverokruhu: Tieto berú lásku naozaj vážne


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

9 komentárov

Soňa Krátka 28.12.19 06:29

SK
karma
114.00

Dám prečítať aj dcérke.

  • 1
Odpovedať

Ľubica Šťastná 28.12.19 07:28

ĽŠ
karma
100.00

Naozaj zaujímavý rok, určite však treba konať s rozumom!

  • 1
Odpovedať

Libuše Šumná 28.12.19 15:05

karma
113.00

manžel je v roku Potkana, ale na něho nesedí nic asi je vyjimka

  • 0
Odpovedať

Elena Švachová 28.12.19 22:33

karma
109.00

Nepoznám nikoho,kto sa narodil v roku Potkana.

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 28.12.19 22:41

JK
karma
100.00

Nie som narodená v tomto roku

  • 0
Odpovedať

Táňa Slahučková 29.12.19 07:26

TS
karma
107.00

Potkany milujeme, syn sa narodil v roku Potkana :)

  • 1
Odpovedať

Matej Varga 29.12.19 20:47

MV
karma
108.00

Teším sa na to, čo nám nový rok prinesie.

  • 1
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 19:19

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 19:20

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní