Čo musia urobiť čerství rodičia, aby sa nezbláznili? Len jednu vec!

Čo musia urobiť čerství rodičia, aby sa nezbláznili? Len jednu vec!

Ak ste sa práve stali novopečenými rodičmi svojho prvého klbka šťastia, určite máte v hlave mnoho otázok. Pravdou je, že sa pre vás práve začalo to najkrajšie, no zároveň i to najťažšie obdobie v živote. Ako čerství rodičia by ste sa mali starať (samozrejme) najmä o zdravie a spokojnosť bábätka, no zároveň i o svoju vlastnú pohodu. Povieme vám, čo musia urobiť čerství rodičia, aby sa nezbláznili. Ide len o jednu jedinú vec!

Zahoďte hrdosť

Kým sa dieťatko narodí má mnoho budúcich mamičiek a oteckov o rodičovstve skreslené predstavy. Myslia si, že nemôže ísť o nič tak strašne náročné a že všetko zvládnu sami. V niektorých šťastných prípadoch to tak naozaj je, inokedy však osud rodičom prichystá nemilé prekvapenie v podobe sklamania. Zahoďte preto svoju hrdosť a napriek tomu, čo ste vyhlasovali v kruhu rodiny či priateľov pred narodením vášho dieťatka, sa nebojte názor zmeniť a konať.

Odporúčame: Prvé zuby bábätka: Čo všetko musí rodič vedieť, než začnú rásť?

žiadosť o pomoc pri dieťati

Zdroj: Shutterstock®

Požiadajte o pomoc

Možno sa vám momentálne v hlave natíska otázka, ako konať? Nuž, tu sa dostávame k podstate veci. Čerství rodičia musia urobiť jednu jedinú vec, aby sa nezbláznili a tou je požiadať o pomoc. Rodinu, kamarátov či blízkych. Ako na to? Odborníci radia sa najprv s partnerom zjednotiť na tom, čo je vlastne to, čo by vám pomohlo. Je to nákup potravín až ku dverám alebo vypratie a vyžehlenie bielizne? Keď sa uistíte v tom, s čím vlastne potrebujete pomôcť, potom identifikujte toho najlepšieho kandidáta a požiadajte ho o konkrétnu pomoc.

Zvyknite si na to

Požiadať o pomoc raz je už pre mnohých rodičov dostatočne ťažké. Požiadať o pomoc opakovane, to je pre mnohých priam niečo neprijateľné a považované za osobné zlyhanie. Nie, nezlyhali ste a je to úplne normálne. Na pomoc blízkych si zvyknite a žiadajte o ňu opakovane. Aj vaše mamy si určite pamätajú na to, aké ťažké boli prvé dni, týždne a mesiace s novorodencom a celkom zaiste vám rady pomôžu vo všetkom, v čom sa dá. 

Pozri aj: Ako eliminovať plač dieťaťa? Zisti, čo je posunková reč pre bábätká!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Margaret Zimova 23.04.20 16:56

karma
106.00

Dieťa cíti vnútorné rozpoloženie rodičov. Pri mojich troch dcérkach som sa snažila byť vždy maximálne kľudná a príjemne naladená a oni ma tak nejak začali zrkadliť. Viem, že sa to nedá stále, ale je veľmi dôležité na to nezabúdať a nenechávať sa zbytočne rozhodiť nepodstatnými vecami.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní