Dermatológ si toto nikdy nedá na svoju pleť. Riaď sa jeho radami!

Dermatológ si toto nikdy nedá na svoju pleť. Riaď sa jeho radami!

Často striedame množstvo kozmetických prípravkov s vidinou, že najnovšie a najdrahšie produkty nám zaručia tú najkrajšiu pleť.

Ako však potvrdzujú dermatológovia, keď ide o pokožku tváre, menej je niekedy viac. Ak máte problemtickú pleť, platí to niekoľkonásobne.

Hľadáte tú svoju cestičku k vysnívanej krásnej pleti? Potom si prečítajte o tom, čo si dermatológ nikdy nedá na pleť a berte to ako odrazový mostík!

Chemické peelingy a drsné prípravky

Niekedy sa domnievame, že čím viac prísad má kozmetický produkt vypísaných na obale, tým je lepší a kvalitnejší. A najlepšie, ak vôbec nerozumieme, čo vlastne obsahuje... Podľa odborníkov je to chyba a priveľa chémie na domáce použitie  nie je žiadnou výhrou.

Dermatológovia taktiež vystríhajú pred drsnými čiastiacimi kozmetickými produktami, ktorými si viac ublížite, než prospejete. Často vedú k silnému podráždeniu, začervenaniu, a v tých horších prípadoch aj k trvalým poškodeniam pleti, ako je napríklad strata farby.

Pozri aj: Máš chuť na čokoládu, kávu, čipsy? Pozor, tvoje telo volá o pomoc!

Ako sa nežiaducim následkom vyhnúť? Na domáce použitie si zvoľte skôr prírodné peelingy a produkty jemné k vaše pokožke. Skúste si napríklad spraviť peeling doma z ingrediencií, ktoré máte v kuchyni.

peeling môže podráždiť

Zdroj: Shutterstock®

Špongiám povedzte nie!

Špongie na sprchovanie dôverne poznáme všetci. Možno aj vám mama tvrdila, že ak ju budete pravidelne používať, ušetrí sa tým veľké množstvo tekutého sprchovacieho gélu či mydla. To je možno aj pravda, no neodporúčame tieto špongie používať na pokožku tváre.

V prvom rade je pokožka na tvári oveľa jemnejšia, ako na ostatnom tele, takže ju môžete ľahko poškriabať a podráždiť. V horšom prípade si na pleť prenesiete najrôznejšie baktérie, ktoré sa v špongiách radi usádzajú a čakajú na príležitosť, napríklad udomácniť sa vo vašom oku či ústach.

špongie používajte len na telo

Zdroj: Shutterstock®

Nič, čo robí ranky

Dermatológovia sa chytajú za hlavy, keď vidia v predaji rôzne elektrické a ručné valčeky s maličkými ihlami na domáce použitie. Vytvárajú totiž malililinké ranky, ktoré sa môžu pri zlom zaobchádzaní, alebo pri nedostatočnej hygiene nepríjemne zapáliť. Preto odborníci takéto prístroje neodporúčajú používať vo vlastnej réžii. Lekári a špecialisti majú predsalen sterilné prostredie a veľmi dobré príslušenstvo na to, aby sa o vás postarali, no nie?

Zaujme ťa: Robíš tieto chyby? Takáto večerná starostlivosť o pleť sa ti škaredo 

produktom s ihlami sa vyhnite

Zdroj: Shutterstock®


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

8 komentárov

Zdena Paňková 19.01.18 07:33

ZP
karma
100.00

Mám veľmi suchú pleť a vôbec pokožku celého tela, čo znamená aj citlivú. To si vyžaduje dobrú telovú kozmetiku. Na denné čistenie pleti používam kvalitnú micelárnu vodu a na noc dobrý krém, ktorý nepatrí medzi drahú kozmetiku, skôr naopak, ale pleti vyhovuje. Telové mlieko s olejom je výborné po sprchovaní a peeling, ten používam len na končatiny a to tak 2x do roka. Všetko sú "letité" skúsenosti a je na vás, čo si vyberiete...

  • 0
Odpovedať

Marianna Rajniaková 19.01.18 09:28

MR
karma
109.00

na tvári sa odrazí naozaj všetko.. produkty kt. použijeme ,starostlivosť, nálada, stres aj pohoda..

  • 1
Odpovedať

Helena Zobková Šimurdová 19.01.18 10:14

HZŠ
karma
102.00

Najradšej mám domáce peelingy, vyskúšala som už rôzne ( s avokádom, kokosovým aj olivovým olejom a nikdy neuškodili.

  • 1
Odpovedať

Katarína Kusá 19.01.18 15:16

KK
karma
90.00

kozmetička mi raz povedala že peeling sa nemá používať na tvár tak často ako je to napísané na produktoch, stačí raz za mesiac a v poslednej dobe si robím domáci káva + kokosový olej a na celé telo

  • 0
Odpovedať

Lucia Šeptáková 19.01.18 16:18

karma
107.00

To ani nerobím...

  • 0
Odpovedať

Natália Homolová 20.01.18 11:36

NH
karma
91.00

Používam peelingy a masky aj na tvár väčšinou kupované ale niekedy aj domáce napr. med^^^plus;škorica alebo banan, jogurt^^^plus;uhorka alebo super je aj kakao^^^plus;káva^^^plus;mlieko^^^plus;med :)

  • 0
Odpovedať

Libuše Šumná 20.01.18 16:38

karma
113.00

užitečné rady

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 23.01.18 18:19

SK
karma
114.00

nechám si poradiť, porozmýšľam

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní