Domáca maska na dekolt a krk: Vyhladí pokožku a prinavráti jej mladosť!

Domáca maska na dekolt a krk: Vyhladí pokožku a prinavráti jej mladosť!

Ak by ste sa opýtali akejkoľvek kozmetičky alebo dermatologičky ako vyhladiť pokožku na krku alebo dekolte, tak každá by vám určite odporučila pleťový krém. Rovnako ako tvár, tak aj náš krk a dekolt potrebuje špeciálne ošetrenie. Častokrát si ani neuvedomujeme, ale aj pokožka na krku a dekolte starne. A starne rovnako ako naša pleť, na ktorú každý deň aplikujeme omladzujúce prípravky. Preto všetci odborníci odporúčajú ich nanášanie aj na dekolt a krk. Ak sa chcete zbaviť vrások na krku a dekolte alebo chcete predísť ich vzniku, tak aplikáciu krémov určite nepodceňujte.

Ale čo v prípade, ak tie vrásky sa už u vás objavili a začali sa postupne prehlbovať? V tom prípade je vhodné vyskúšať domácu masku na krk a dekolt, ktorá vám pomôže vypnúť pokožku a opätovne jej prinavrátiť mladosť.

Pozri aj: Žalúdočné kŕče či bolestivá menštruácia – ktorá bylinka ti pomôže?

maska na krk, dekolt aj tvár

Zdroj: Shutterstock®

Maska na krk aj dekolt

Najznámejšou maskou, ktorá sa využíva a ktorú odborníci odporúčajú je maska z pivovarských kvasníc. Tie stačí zmiešať s jogurtom a olivovým olejom, aplikovať na dekolt aj krk (samozrejme môžete aj na tvár) a nechať pôsobiť. Táto maska by sa mala aplikovať aspoň 3-krát týždenne, aby ste dosiahli viditeľné výsledky.

Na vitamínovú masku budete potrebovať:

  • 5 lyžíc mlieka
  • 1 žĺtok
  • 1 lyžicu želatíny
  • 1 lyžicu olivového oleja
  • 10 kvapiek vitamínu E
  • 10 kvapiek vitamínu A

Dajte si ohriať mlieko a pridajte doň želatínu. Nechajte ju napučať aspoň 30 minút a následne pridajte zvyšné vyššie uvedené suroviny, premiešajte a zohrejte vo vodnom kúpeli. Maska tak bude tekutejšia. Nechajte ju chvíľku vychladnúť a keď bude mať pre vás ideálnu teplotu, tak ju naneste na dekolt aj krk. Nechajte pôsobiť aspoň 30 minút a následne ju zmyte vlažnou vodou. Nezabudnite dekolt ošetriť vhodným pleťovým krémom, poprípade siahnite po olejoch, ktoré sú určené pre starnúcu pleť (arganový olej, olej z hroznových semienok, makadamiový olej, marhuľový, jojobový a pod.). 

Neprehliadni: Ako sa zbaviť akné pod vlasmi? Tejto kozmetike daj ZBOHOM!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní