Domáca maska na slnkom zničené vlasy: Výživa len zo 4 surovín!

Domáca maska na slnkom zničené vlasy: Výživa len zo 4 surovín!

Postupne už začíname vyťahovať plavky zo skríň, pretože dúfame, že začne to pravé leto, kedy teploty siahajú nad 30 °C. Chytanie letné bronzu, premávanie sa po promenáde, prechádzky po meste a vysedávanie v kaviarni – toto je to pravé leto, na ktoré tak netrpezlivo čakáme. Samozrejme k tomu patria aj krátke sukne, vzdušné šaty, šortky a netreba zabúdať ani na ochranné krémy, ktoré chránia našu pokožku pred spálením. Síce sa snažíme našu pokožku chrániť, na vlasy už akosi zabúdame. Ak nenosíte klobúky, šiltovky či iné doplnky, ktoré by chránili aj vaše vlasy, tak myslíte na to, že slnko vlasy vysúša.

Slnečné žiarenie dokáže z vlasov vytiahnuť všetku vlahu a tým ich vysušiť, no tento fakt prispieva aj k ich zničeniu. Po lete sa tak častokrát môžete zhroziť pri pohľade do zrkadla, pretože vaše vlasy môžu vyzerať ako suchá slama. Môžu byť rozštiepené, lámať sa, no hlavne môžu byť bez života a lesku. Predíďte tomu pravidelnou starostlivosťou v podobe masky na vlasy, ktorá ich dokáže počas leta krásne oživovať a udržiavať tak v nich potrebnú hydratáciu.

Pozri aj: Ako našu krásu podporí kávový olej? Famózne, čo všetko dokáže!

domáca maska na vlasy

Zdroj: Shutterstock®

Domáca maska na slnkom zničené vlasy

Keďže už aj prvé slnečné lúče dokážu byť celkom zradné, netreba zabúdať aj na ochranu vlasov. Najlepšie je používať prípravky na ošetrenie vlasov s obsahom ochranného faktora. Najlepšie sú šampóny a kondicionéry, ktoré obsahujú UV filtre a teda disponujú SPF ochranou. Na oživenie vlasov použite domácu masku len zo 4 surovín.

Vymixujte 1 ošúpaný banán s 1 lyžicou medu, 1 lyžicou oleja a plnotučným mliekom. Vhoďte všetko do mixéra, no mlieko prilievajte postupne, aby vám nevznikla príliš riedka kaša. Vytvorte si hladkú zmes, ktorú si aplikujete na vlasy. Jemne ju vmasírujte do vlasovej pokožky a, samozrejme, naneste ju aj do dĺžok a na končeky vlasov. Vlasy si zopnite do drdolu alebo ich obaľte do fólie a masku nechajte pôsobiť približne 30 minút. Po pôsobení masku zmyte a vlasy umyte vlažnou vodou.

Banán obsahuje vitamíny a minerály, ktoré ošetrujú suché a zničené vlasy. Vďaka medu a mlieku budú vaše vlasy lesklé a vďaka oleju krásne vyživené a hydratované.

Neprehliadni: Olej z čiernej bazy: Ako vplýva na naše zdravie a ako pomôže pleti?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní