Registrácia Prihlásenie

Doprajte si kvalitné mäso, vieme ktoré to je

Doprajte si kvalitné mäso, vieme ktoré to je
  • 18.01.2015
  • Lucia Hausknechtová

  • 15
  • 3

Mäso sa pomaly stáva kontroverznou surovinou, ktorú jedna skupina pokladá za dôležitú zložku nášho jedálnička, iní uprednostnia rôzne rastlinné náhrady, aby sa jej vyhli. Argumenty tých čo mäso jedia a vegetariánov sú často opodstatnené a človek sa mnohokrát nevie rozhodnúť, čo je správne. Ak jete pestrú vegetariánsku stravu, mäso vám chýbať nebude. Nevynechávajte ho však z jedálnička len tak, pretože nepremysleným krokom by ste mohli prichádzať o mnohé cenné látky.

Je mäso zdravé?

Známym faktom je, že mäso je skvelým zdrojom bielkovín a mnohých minerálnych látok. Problém však nastáva vtedy, ak kúpite nekvalitné mäso. To sa už bohužiaľ dnes stáva najmä v supermarketoch, ktoré ponúkajú lacné suroviny, na úkor ich kvality. Preto radšej uprednostnite mäso z domáceho chovu alebo od farmárov, kde máte istotu, že bude obsahovať všetky cenné látky.

Odporúčame prečítať: Čím nahradiť kravské mlieko?

mäso

Zdroj: Shutterstock®

Ako často jesť mäso?

Ako sa hovorí, všetko s mierou. Platí to pri každej potravine a je to zlaté pravidlo, ktorým nič nepokazíte. Optimálne by sme mali jesť mäso 2 až 3 krát týždenne. Viac dôležité než druh mäsa je jeho kvalita a preto si môžete pokojne dopriať aj hovädzie či bravčové mäso, ktoré bude kvalitné.

Jeho príprava je rovnako dôležitá ako správny výber. Ak nakoniec kvalitné mäso skončí ako vyprážaný rezeň, vášmu zdraviu to prospešné nebude. Môžete ho pripraviť zdravšie napríklad aj grilovaním či dusením.

Odporúčame prečítať: Kuchárska biblia (recenzia)

mäso

Zdroj: Shutterstock®

Vnútornosti radšej vynechajte

Menej obľúbené v našej strave sú vnútornosti, ktoré obsahujú vitamín A a železo. Na druhej strane obsahujú aj cholesterol, ktorému by sme sa mali radšej vyhnúť. Preto by sme ich mali konzumovať veľmi výnimočne.

Paštéty sú jedny z tých potravín, po ktorých by sme mali v obchodoch siahať sporadicky, nielen pre vnútornosti, ktoré často obsahujú, ale aj množstvo tuku a iných pridaných látok, ktoré v konzerve kúpime. Ideálne je pripraviť si takúto dobrotu doma, z tých najlepších ingrediencií.

Odporúčame prečítať: Falošná treska, chutné raňajky pre deti

mäso

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: www.thinkstockphotos.com  

  • 15
  • 3
Návrat hore
Autor článku

3 komentáre

Anna Kristova 16.05.16 12:57

AK
karma
112.00

ktovie či je bežné mäso aj kvalitné?

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 17.05.16 18:44

SK
karma
115.00

najlepsie je z domaceho chovu

  • 0
Odpovedať

Anna Kristova 10.12.16 12:15

AK
karma
112.00

kvalita je až na druhej koľaji

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Declaré 5 Secrets Night Cream: Uvoľnený spánok pre vás (a vašu pleť)!
Kozmetické novinky

Declaré 5 Secrets Night Cream: Uvoľnený spánok pre vás (a vašu pleť)!

  • 35
  • 0
  • 11.03.2020
Beauty poradňa GERnétic: Účinnosť enzymatických peelingov
Poradňa

Beauty poradňa GERnétic: Účinnosť enzymatických peelingov

  • 109
  • 1
  • 10.03.2020
Neboj sa padania vlasov, odpoveďou je Kérastase GENESIS!
Kozmetické novinky

Neboj sa padania vlasov, odpoveďou je Kérastase GENESIS!

  • 1
  • 0
  • 15.04.2020
TOPlist