Farbenie vlasov doma: Takto dosiahneš účes ako od kaderníka! ​

Farbenie vlasov doma: Takto dosiahneš účes ako od kaderníka! ​

Či už si zakrývate šediny alebo len jednoducho nemáte svoju prirodzenú farbu ako vysnívanú, v oboch prípadoch patríte k ženám, ktoré praktizujú farbenie vlasov. Ak pravidelne navštevujete kadernícky salón, je možné, že vás farbenie vlasov stojí ročne nemalé peniaze.

Menej nákladnou verziou je domáce farbenie vlasov pomocou farieb, ktoré kúpite bežne v drogérii. Farbenie vlasov doma však má určité zásady, ktoré by ste mali dodržiavať pre dosiahnutie dokonalého výsledku. Poďte sa na ne pozrieť spolu s nami!

Čas farbenia hrá úlohu ​

Ak sa strachujete, ako na farbu zareagujú vaše jemné vlasy či citlivá pokožka hlavy, poistite sa. Vlasoví experti radia, aby ste medzi umývaním vlasov a farbením nechali rezervu minimálne 48 hodín. Prečo? Čerstvo umyté vlasy sú zbavené prirodzených olejov, ktoré chránia vlas aj pokožku hlavy. Preto je dôležité, aby vaše vlasy mali určitú dávku tejto prirodzenej ochrany. Dva dni to budete musieť s mierne mastnými vláskami jednoducho vydržať!

Vyskúšaj: Dosť bolo trápenia! Skús triky, ako sa zbaviť kruhov pod očami

zásady farbenia vlasov doma

Zdroj: Shutterstock®

Dvakrát meraj... ​

...raz rež. Túto vetu ste už zrejme niekedy počuli. Platí aj pri farbení vlasov a to niekoľkonásobne. Preto sa odporúča kúpenú farbu, s ktorou nemáte skúsenosti, najprv naniesť na jeden menší pramienok, ktorý nie je vidieť. Počkajte, ako farba chytí konkrétne na vašich vlasoch a až potom sa odhodlajte naniesť ju na celú hlavu. Raz by sa totiž mohlo stať, že namiesto platinovej blondínky z vás bude fialová príšera.

Zásobte sa! ​

Ak s domácim farbením vlasov nemáte príliš veľa skúseností, ale skúšate nový typ farby po prvý raz, je lepšie kúpiť o jedno balenie viac. Prečo? Ľahko sa môže stať, že po nafarbení polovice hlavy zistíte, že už vám došla farba. A potom sa s farbou na hlave zháňa ďalšia zásoba len ťažko. Preto sa pripravte a investujte do farby navyše. Vo väčšine prípadov to ženy naozaj ocenia.

starostlivosť po farbení vlasov

Zdroj: Shutterstock®

Ďalšie užitočné rady ​

Keď máte všetko potrebné pripravené, prichádza na lámanie chleba. Nebojte sa, žiadna veda v domácom farbení vlasov nie je. Tieto rady vám pomôžu zvládnuť túto úlohu ako profíčka.

  • Vyzlečte sa. Aspoň teda do pol pása alebo si dajte cez plecia starý uterák. Uvidíte, že oceníte, že nemáte farbu na najnovšom tričku z vášho šatníka.
  • Začínajte od korienkov. Táto časť vlasov býva najnáročnejšia na zafarbenie, pretože tu sú vidieť odrasty, ktoré chceme zakryť a ktoré potrebujú aj viac času. Preto naneste farbu najskôr na korienky a potom vyčesávajte alebo roztierajte smerom ku korienkom.
  • Dve zrkadlá sú na mieste. Ak máte doma len jedno zrkadielko, je na čase si zaobstarať ešte jedno. Nikdy neviete, na ktorom dôležitom mieste vynecháte zafarbenie a to vás bude po vysušení mrzieť.
  • Starostlivosť po. Aj po samotnom farbení vlasov si musíte dávať pozor na to, aby ste ich neumývali šampónom príliš často. Farba tak zlezie oveľa skôr a vy budete musieť siahnuť po farbe znova. Umývajte si vlasy šampónom maximálne každý druhý deň, prípadne každý deň len čistou vodou.

Tip od profesionála! Na záver vám poradíme, ako dosiahnuť v domácom prostredí prirodzené presvetlenie vlasov. Budete potrebovať tmavšiu a bledšiu farbu a čistú kefku na zuby, prípadne od špirály. Naneste si tmavšiu farbu na celú hlavu a následne presvetlite s bledšou farbou na miestach, kde chcete dosiahnuť presvetlenie - najčastejšie to býva pri končekoch. Začešte dostratena a nechajte pôsobiť spolu s tmavšou farbou tak dlho ako je uvedené na obale.

- Anketa

FARBÍTE SI VLASY DOMA?

Odpovedalo 2424 ľudí  

Áno stále.
76%
Občas, ale striedam to zo salónom.
4%
Nie, chodím ku kaderníkovi.
10%
Vlasy si nefarbím vôbec.
10%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

9 komentárov

Helena Zobková Šimurdová 30.08.18 10:39

HZŠ
karma
102.00

Článok mi padol vhod, dnes mám v pláne farbiť vlasy, Ďakujem.

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 30.08.18 18:12

ĽŠ
karma
100.00

Výborné rady, dodržiavam...!

  • 0
Odpovedať

Iveta Moravčíková 30.08.18 21:48

IM
karma
100.00

mne ich farbý manžel a som spokojná

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 31.08.18 08:23

MM
karma
100.00

farbila som si predvčerom, ani neviem ako, ale vždy zafarbím aj zariadenie okolo :-)

  • 0
Odpovedať

Alžbeta Stanková 09.09.18 13:13

AS
karma
108.00

je dobré použiť kadernícku pláštenku, je to výborná vec. Dostať kúpiť za pár eur

  • 0
Odpovedať

Alžbeta Stanková 09.09.18 13:11

AS
karma
108.00

ja už celé roky farbím sesternici vlasy. Hlavne netreba šetriť na cene, kvalita sa oplatí

  • 0
Odpovedať

Ľuba Reháková 09.09.18 21:08

ĽR
karma
-1.00

No u mňa je celý proces domáceho farbenia vždy celodenná práca, lebo vždy to vypáli inak ako očakávam :D

  • 0
Odpovedať

Jana Pitonakova 13.01.19 22:12

JP
karma
100.00

to je novnka pre mňa že vlasy netreba vždy umývať šampónom ... dobré vedieť

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 16.06.19 11:04

JK
karma
100.00

Občas si ich farbim doma keď nestíham

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní