Feng Šuej v partnerstve a láske: Ako rozprúdiť zmyselnosť?

Feng Šuej v partnerstve a láske: Ako rozprúdiť zmyselnosť?
  • 07.09.2019
  • Darina Veen-Kaššová

Či hľadáte nového partnera, chcete oživiť vzťah alebo nanovo definovať svoju úlohu v partnerstve – pre všetky tieto ciele nám Feng Šuej ponúka rady a tipy. Feng Šuej je čínska náuka o harmonickom bývaní a o energii v priestoroch. Prostredníctvom opatrení Feng Šuej možno aktivovať tok energie Chi v dome tak, že budú mať z toho prospech všetci obyvatelia domu.

Partnerský vzťah možno z hľadiska Feng Šuej posudzovať ako dve splývajúce rieky. Obe vodstvá sa miešajú do jedného veľkého celku. Silný a všetky prekážky prekonávajúci živý prúd tečie vytrvale za svojím cieľom. Spolu sme viac ako každý sám za seba – pokiaľ máme rovnakú cestu.  Rieka je stále v pohybe a je cestou.

Podobne je to s partnerstvom. Existuje, aby ľudia mohli ísť spoločne „cestou“.  Táto cesta môže pripraviť mnohé prekvapenia, bude na nej treba prekonávať prekážky, priehrady a bude treba sa popasovať s množstvom špiny. Dôležité je zostať v pohybe, na ceste, v prúde. 

Odporúčame: Úložné priestory v malom byte: S týmito nápadmi už nebudú problémom!

vzťahy a Feng Šuej

Zdroj: Shutterstock®

Pozor na „potopenie“

Nech je akokoľvek krásne celkom sa odovzdať veľkému celku, človek sa v ňom môže rýchlo stratiť. Umenie žiť v dobrom vzťahu spočíva v tom, že partneri kráčajú spoločne ako „tím“, ale súčasne si ďalej rozvíjajú svoje individuálne schopnosti. 

Sledujete v partnerstve naďalej svoje osobné záujmy? Máte dostatok energie a času, aby ste sa im venovali? Ak áno, môžete sa považovať za šťastných.

Partneri nemusia tráviť všetok voľný čas spoločne. Zatiaľ, čo jeden navštevuje kurz cudzieho jazyka, druhý dozerá na deti, no a inokedy je to naopak – aby si obaja mohli užívať trochu voľnosti. Je to vec organizácie a dôvery vo vzťahu.

ako zariadiť spálňu podľa feng šuej

Zdroj: Shutterstock®

Ako si vytvoriť hniezdočko lásky ?

Miesto, kde odpočívame a kde sa najčastejšie odohráva najintímnejšia časť nášho partnerstva – láska a sexualita, je spálňa. Mala by pozývať na oddych a relaxáciu, ale i pôsobiť zvodne a zmyselne. O tom, ako zariadiť spálňu a kde najlepšie umiestniť posteľ pre zdravý spánok, sme hovorili v článku – Ako zariadiť spálňu podľa Feng Šuej?

Tu sa sústredíme na to, ako vytvoriť zaujímavú a zmyselnú atmosféru v spálni, kde sa môžete nerušene venovať súzvuku dvoch bytostí, môžete podporiť blízkosť a intimitu, čo je veľmi dôležité pre dlhodobý a šťastný vzťah. Snažíme sa vytvoriť v spálni priestor naplnený vibráciami lásky, nežnosti, vášne a radosti. Chceme, aby tam vládla pohodová atmosféra.

Preto sa postaráme o čistotu a vyhneme sa v prvom rade televízoru, neporiadku, veciam uskladneným pod posteľou a všetkému, čo súvisí s prácou. Priestor energeticky očistíme. Na energetické čistenie môžeme použiť sviečky, šalviu, ružovú vodu, kvety, vône a krásne kamene. Efektívne je „čistenie zvukom“. Vibrácie hudobných nástrojov alebo zvukových telies rozprúdia dokonca i stagnujúcu energiu.

Zaujme ťa: Ako zariadiť kuchyňu a jedáleň podľa Feng Šuej? Na toto si daj pozor!

ako na šťastný a perspektívny vzťah

Zdroj: Shutterstock®

Použite fantáziu

Zvážte, aké materiály pôsobia na vás mimoriadne zmyselne. Aké osvetlenie a farby, aké zvuky, aké vône by vám mohli pomôcť zabudnúť počas ľúbostných hier na starosti všedného dňa? Dodajte si odvahu a uskutočnite i tie najintímnejšie sny. S trochou fantázie možno premeniť i tu najobyčajnejšiu spálňu na priestor pre zmysly.

Láska, maznanie a čas, keď ste spolu, sú tvorivými a energetizujúcimi procesmi. Čím harmonickejšie bude prostredie, tým ľahšie sa tento potenciál rozvinie. Miestnosť, ktorá sa pravidelne nabíja osobitými vibráciami lásky, emocionálne lieči, posilňuje dôveru a živí hĺbku vzťahu.

zariadenie spálne podľa Feng Šuej

Zdroj: Shutterstock®

  1. Textílie, mäkké splývajúce záclony, jemné vankúše, koberce alebo tapisérie a tlmené osvetlenie prinášajú do priestoru silu „jin“ a pozývajú k intimite. 

  2. Svetlo sviečok je nesmierne hrejivé a mäkké a pôsobí v intímnych chvíľach ako afrodiziakum. Jeden jediný svietnik v inak tmavom rohu a izba hneď pôsobí mäkko, hrejivo a  a harmonicky. Svetlo sviečok zosilňuje ochotu vyjsť zo svojho vnútra a hreje na srdci i na duši.

  3. Objavte kúzlo vône a éterických olejov. Vôňa bola v dávnych dobách považovaná za reč bohov. Dokáže prebudiť rôzne nálady, pocity, prináša spomienky, emócie. Môžete použiť jednoduchú odparovaciu lampu. Do misky lampy nalejete trocha vody a do nej pridáte 3 alebo 4 kvapky esencie. Zahriatím pomocou čajovej sviečky pod miskou sa olej odparuje a rozvíja sa pôsobenie vône. Krásne a zmyselné vône sú esencie santalového dreva, ylang-ylangu, pomarančového oleja, škorice, jemnej ruže, jazmínu. 

  4. Hudba tiež vytvára atmosféru, navodzuje náladu, povzbudzuje, uvoľňuje... Pri jej výbere sa riaďte vlastným vkusom, možno sa vám páčia pokojné, zmyselné a hlboké zvuky ako napríklad klavír alebo violončelo alebo meditačná hudba. A možno uprednostníte gitarovú hudbu alebo náladovú hudbu s jemne jazzovým charakterom „Jazz for Lovers“ alebo ste ohnivejší typ a mate radi rytmickú a horúcu hudbu: flamenco, tango a juhoamerické rytmy. Hudba obohatí váš ľúbostný život.

  5. Sladké chvíle milencov obohatí i romantický kúpeľ vo dvojici. O príjemnú atmosféru sa postarajte romantickým svetlom sviečok a krásnou hudbou na podfarbenie. Rozmaznajte sa jednohubkami a dúškom dobrého vína. Skúste voňavú prísadu do kúpeľa. Zaujímavý je takzvaný „indický milostný kúpeľ“. Ohrejte 2 šálky mlieka, zamiešajte doň 2 lyžice medu, až kým sa úplne nerozpustí. Potom pridávajte 3 kvapky oleja zo santalového dreva, 5 kvapiek ylang-ylang a 4 kvapky pomarančového oleja.      

Neprehliadni: Vieme, čo prináša šťastie do domova. Poznáš tieto zásady?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní