Čo symbolizuje most v sne? Ide o varovanie i predzvesť pozitívnych zmien

Čo symbolizuje most v sne? Ide o varovanie i predzvesť pozitívnych zmien
  • 08.07.2023
  • Michaela Kožáková

Sen je duševná činnosť, ktorá prebieha počas spánku. Podľa odborníkov sú sny vačšinou spúšťané udalosťami, ktoré sú pre nás nejakým spôsobom emočne významné a spojené so situáciami v našom bdelom živote. Sme neustále obklopovaní podnetmi, ktoré vnímame vedome, ale existuje množstvo aj takých, ktoré nestíhame spracovať a uvedomovať si. 

Podnety, ktoré spúšťajú sny môžu byť celkom nepodstatné alebo tiež veľmi významné. Je to vysoko individuálna záležitosť a nemusia to byť iba vonkajšie udalosti. Môže sa jednať o rôzne vnútorné konflikty či nepokoj, s ktorými bojujeme. Môžu to byť očakávania, myšlienky na predošlé udalosti, ktoré dávajú podnet našim snom.

Každý sen má svoj špecifický význam, či už je to sen o vlaku, sny o dverách či sen o výťahu. V našich snoch sa môžu objaviť rôzne výjavy, scenáre či predmety. Jedným z nich je aj most. Aký význam má most nad priepasťou vo vašom sne? Akú predpoveď so sebou prináša horiaci most?

Neprehliadni: Čo znamená, ak sa ti sníva o kostole? Akú symboliku má horiaci alebo prázdny kostol v sne?

Most v sne

Most v sne symbolizuje dôležité prechodné obdobie v živote snívateľa, v ktorom prechádza do novej fázy. Takýto sen naznačuje, že krok, ktorý sa chystáte urobiť, vám prinesie úžitok v každom aspekte vášho života. Podľa snáru most cez rieku vo vašom sme môže tiež znamenať, že sa snažíte niečo preklenúť alebo spojiť dve veci.

Ak sa vo vašom sne objavil most, mali by ste v prvom rade venovať pozornosť jeho stavu, tomu, čo bolo pod ním a kam viedol. Ak sa most objaví na mieste, na ktorom by ste to nečakali, výklad snov tvrdí, že sa vám dostane pomoc od človeka, od ktorého ste by ste to vôbec neočakávali.

Silný, pevný a krásny most vo vašom sne je znakom úspešného naplnenia všetkých vašich plánov. Ak bolo pre vás ľahké prejsť cez most vo vašom sne, znamená to, že ľahko prekonáte všetky životné prekážky.

Nezvyčajne zakrivený polorozpadnutý most vyjadruje dlhotrvajúcu depresiu a nespokojnosť so životom. Tento výjav v sne je zároveň predpoveďou sklamania v objekte vašej lásky. Rozbitý, chátrajúci most symbolizuje veľký smútok a dokonca aj smrť.

Sen, v ktorom stojíte s niekým na moste alebo v ktorom je niekto na druhej strane mosta, naznačuje, že musíte preklenúť priepasť medzi vami a touto osobou. 

Ak bol most vo vašom sne príliš dlhý a ste unavení z chôdze po ňom, tento výjav môže vyjadrovať váš strach z choroby. Ak ste zničili most vlastnými rukami, váš sen odráža to, že si chcete s niekým urovnať vzťahy.

Prechod cez most

Sen, v ktorom prechádzate cez most, symbolizuje dôležité rozhodnutie. Toto rozhodnutie vám prinesie pozitívnu zmenu plnú prosperity a bohatstva. Prekážky, na ktoré narazíte pri prechode cez most vyjadrujú bezmocnosť, stres a upadnutie do depresie.

Neistá chôdza po moste naznačuje, že snívajúci si nie je istý svojimi krokmi v bdelom živote.

Most nad priepasťou

Snár most nad priepasťou interpretuje ako schopnosť vyrovnať sa s ťažkosťami. Ak ste ho prekonali bez veľkého úsilia, vaše súčasne problémy sa ľahko vyriešia.

Rieka s čistou vodou, cez ktorú vedie most, sľubuje úspech vo všetkých začiatkoch. Špinavá a kalná voda predpovedá nešťastie. Hluk vody a búrlivé prúdy vody naznačujú zmeny v živote a zmenu vášho bydliska.

Most v sne a súvislosť so vzťahmi v rodine

Ak ste prechádzali po moste spolu so svojou manželkou, ktorá vás držala za ruku, takýto sen je predzvesťou tehotentsva v rodine. Spadnutý most predpovedá hádku a problémy v rodine. Ak boli zlomené iba podpery konštrukcie mosta, znamená to, že vaše deti alebo vnúčatá budú mať nezhody v práci alebo vo vzťahoch.

Pozri aj: Búrka v sne: Čo symbolizuje a aký je jej význam?

Padajúci a horiaci most v sne

Videli ste vo svojom sne padajúci most? Podľa online snáru most, ktorý sa vám rúti pred očami symbolizuje neúspechy a obavy súvisiace s prekážkami vo vašom živote. Horiaci most v sne naznačuje hnev alebo problémy spojené s vašimi rozhdnutiami.

Skok z mosta

Sen, v ktorom sa vidíte, ako skáčete alebo padáte z mosta, naznačuje, že máte plány, no zároveň sa bojíte urobiť zmeny. Sen o páde je bežný a často sa sníva mnohým z nás. Podľa snáru pád z mosta môže naznačovať, že ste na dvoch cestách a neviete, ktorým smerom sa vybrať.

Ak vo svojom sne skočíte z mosta dobrovoľne, znamená to, že sú to vaše pocity, ktoré vám bránia v dosiahnutí vašich vytýčených cieľov v živote.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Elena Švachová 11.07.23 00:03

karma
109.00

Nie, o moste sa mi ešte nesnívalo.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní