Čo znamenajú sny o cintoríne a čo symbolizujú hroby v sne?

Čo znamenajú sny o cintoríne a čo symbolizujú hroby v sne?
  • 04.03.2023
  • Michaela Kožáková

Sny o cintorínoch môžu odrážať naše najtemnejšie obavy. Aj keď sú pre nás v tej chvíli dosť znepokojujúce, nemusia byť nevyhnutne interpretované ako negatívne znamenia.

Cintorín je miestom posledného odpočinku, ktoré predstavuje definitívne ukončenie jedného cyklu a začiatok nového. V snoch je cintorín znakom pochovania a zbavenia sa určitých svojich problémov, zlozvykov, starých postojov, bremien, častí osobnosti či závislostí.

Ako si vysvetliť sen o vlastnom hrobe? Čo o vás prezrádza sen, v ktorom prechádzate okolo cintorína? 

Neprehliadni: Sen o konci sveta - ide o posolstvo? Mala by si sa začať báť?

Čo symbolizuje cintorín v snoch?

  • Koniec – podľa veľkého snára je cintorín v sne náznakom konca určitej fázy vášho života. Môže to byť koniec vzťahu, pracovného pomeru alebo dokonca obdobia smútku. V súvislosti s tým môže sen tiež naznačovať, že ste v procese veľkej životnej zmeny.
  • Odraz vlastnej smrteľnosti – cintorín môže predstavovať vašu vlastnú smrteľnosť. Je to tiež pripomienka toho, aby ste žili svoj život naplno a nebrali nič ako samozrejmosť.
  • Nová fáza – sny o cintorínoch môžu byť strašidelné, ale zvyčajne nemajú negatívny význam, skôr sú často vnímané ako spôsob, akým dokáže podvedomie spracovať ťažké emócie a prejsť do novej fázy života.
  • Strach zo smrti alebo potreba opustiť niečo, čo už v živote človeka neslúži svojmu účelu.
  • Smútok.
  • Strata.

Vidieť v sne cintorín

Sen, v ktorom ste videli cintorín snár vysvetľuje ako rekapituláciu minulosti a jej pokojné prijatie alebo ako návrat k už dávno uzavretým záležitostiam. Takýto sen môže tiež súvisieť so silným nevedomým strachom pred smrťou alebo pred radikálnymi premenami. 

Ak vo svojom sne len prechádzate okolo cintorína, v bdelom živote máte pocit, že váš život beží príliš rýchlo. Zdá sa vám, že vám život ubieha pomedzi prsty a vy nemáte dosť času na to, aby ste stihli všetky veci, ktoré chcete urobiť predtým, ako zomriete.

Sny o hrobe

Sen o hrobe naznačuje, že sa musíte ponoriť do vlastného podvedomia a hľadať problém, o ktorom ste si mysleli, že už je dávno pochovaný. Hrob snár tiež interpretuje ako niečo, čo sa má vo vašom živote skončiť. Jednoducho povedané – opúšťate staré a začínate odznova.

Snívalo sa vám, že ste videli svoj vlastný hrob? Podľa výkladov snov a snáru vidieť vlastný hrob je upozornením, aby ste boli v strehu. Vaši nepriatelia sa chystajú vám ublížiť. 

Sen, v ktorom navštívite hrob milovanej osoby, symbolizuje smútok za vzťahom z minulosti. Tento sen môže tiež znamenať, že sa snažíte napraviť alebo nahradiť starý vzťah, ktorý bol zničený časom alebo vzdialenosťou.

Mali ste sen o tom, že ste uväznení v hrobe? Takýto sen symbolizuje, že vás trápi bolesť z minulosti a staré obavy. Zasekli ste sa a potrebujete pomoc, aby ste našli cestu zo situácie, v ktorej sa momentálne nachádzate.

Dávať na hrob kvety snár objasňuje ako znamenie návratu k uzavretým záležitostiam. Možno v nevedomí trúchlite nad nejakou svojou vyriešenou závislosťou a máte nutkanie sa k nej vrátiť. 

Pozri aj: Sen o výťahu: Snívalo sa ti, že si v ňom uviazla? Je to zlé znamenie?

Sen o otvorenom hrobe

Ako vysvetľuje snár otvorený hrob v sne? Takýto výjav znamená, že sa vo vašom živote musia zmeniť určité veci. Vaše podvedomie vás žiada, aby ste sa stali dospelými alebo zmenili niektoré zo svojich osobnostných faktorov. Mali by ste byť otvorení a prijať možnosť zmeny. Sen vám chce tiež naznačiť, aby ste začali premýšľať a našli spôsob, ako osobnostne rásť a stať sa lepším človekom.

Čo hovorí snár o kopaní si vlastného hrobu?

Ak si vo svojom sne kopete vlastný hrob, mali by ste venovať väčšiu pozornosť vášmu fyzickému a duševnému zdraviu. Výklad snov pád do jamy, ktorú ste si vykopali, uvádza ako varovný signál. Vaše podvedomie sa vám snaží naznačiť, aby ste sa vyhýbali stresovým situáciám, relaxovali a dopriali si odpočinok. 

Podľa snáru sen, v ktorom si kopete hrob vlastnými rukami tiež znamená, že chcete pracovať na svojej sebadôvere. Uvedomili ste si, že ste príliš letargickí, depresívni a úzkostliví a že pri pohľade do zrkadla často vidíte len svoje nedostatky. 

Sen o vlastnom pohrebe symbolizuje ukončenie určitej situácie alebo určitého aspektu vašej osobnosti. Možno potláčate niektoré pocity alebo časti svojho ja a sen je signálom, aby ste si tieto pocity uvedomili.

Tento sen sa môže týkať aj vašich pocitov a obáv z vlastnej smrti a naznačovať, že ste si vybrali nesprávnu cestu alebo že trpíte komplexom menejcennosti či sebaľútosti. 


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 15:19

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 20:24

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 20:24

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 15:19

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní