Schody v sne - čo symbolizujú a aký je ich význam?

Schody v sne - čo symbolizujú a aký je ich význam?
  • 22.04.2023
  • Michaela Kožáková

Schody majú v snoch silný symbolický význam. Vo všeobecnosti zobrazujú prechod a vedú našu myseľ do iného alebo vyššieho sveta. Tento prechod môže byť duchovný, emocionálny, fyzický alebo mentálny. 

Pomocou schodov stúpame na vyššie stupienky alebo naopak, zostupujeme do nižších úrovní. Na rozdiel od výťahu po schodoch musíme kráčať sami a vlastnou silou ich aj zdolávať. Schody tak predstavujú naše kroky za určitým cieľom a vydreté vzostupy. V negatívnom poňatí zase vyjadrujú bolestivé pády.

Ako snár interpretuje schodisko? Čo znamená, ak sa vo vašom sne objavili strmé alebo točité schody?

Neprehliadni: Snár: Čo znamená sen o páde z útesu či do výťahovej šachty? Je to odraz úzkosti a strachu?

Sen o páde zo schodov

Snívalo sa vám, že ste spadli zo schodov? Snár pád zo schodov vysvetľuje ako strach o svoje postavenie, moc alebo financie, ktoré ste získali tvrdou prácou. Sen tiež môže byť upozornením na problémy alebo výzvy, ktoré sú pred vami. Pravdepodobne vás čakajú ťažké dni.

Online snár zase poukazuje na netrpezlivosť, ktorú prežívate, čo môže viesť k chybám z nedbanlivosti vo vašom každodennom živote. 

Takéto sny sa vám môžu snívať vtedy, keď máte v práci veľa stresu a ste plní napätia.

Kráčanie po schodoch

Chôdza po schodoch smerom nahor je dobrým znamením. Symbolizuje prechod na vyššiu úroveň porozumenia, vedomia, duchovného rastu a emocionálnej rovnováhy. Schody vedúce nahor tiež svedčia o materialistických ziskoch a úspechu. Na emocionálnej úrovni môžu tieto sny naznačovať otvorenie vašej mysle a vyjadrenie vašich pocitov bez akéhokoľvek zaváhania.

Chôdza po schodoch smerom dole je znakom potláčania myšlienok vášho podvedomia a neúspechov, s ktorými sa možno vo svojom súčasnom živote stretávate. Samotný akt chôdze dolu schodmi môže tiež vyjadrovať prehodnotenie minulých problémov a udalostí vášho bdelého života a ich analýzu. 

Podľa výkladov snov kráčanie dole schodmi nie je vždy negatívnym znamením. Nemusí ísť o stratu, zlyhanie alebo neúspech. Môže to byť aj znak objavenia svojho hlbšieho ja.

Ak sa vo svojom sne vidíte, ako zmätene beháte hore a dole po schodoch, takýto sen vám chce naznačiť, že nie ste schopní zvládnuť veľa problémov súčasne. Takže spomaľte a vysporiadajte sa s každým jedným postupne. 

Podľa snára kráčanie po schodoch pokojným tempom znamená, že ľahko zvládate viacero problémov naraz.

Točité schody v sne

Podľa snára točité schody v sne môžu byť znakom cesty k sebaobjaveniu. Takýto sen znamená, že vstupujete do úplne novej fázy svojho života a vaša myseľ sa prebudila k novšiemu „ja“. S točitými schodmi môže súvisieť aj obnova myšlienok, ideálov, cieľov a niektorých dôležitých záležitostí vo vašom živote.

Pozri aj: Oheň v sne - aká je jeho symbolika a čo o tebe prezrádza?

Sen o strmých schodoch

Schody predstavujú rast a osobný rozvoj alebo vaše ciele, na dosiahnutí ktorých tvrdo pracujete. Ako snár interpretuje strmé schody v sne? Takýto sen vám naznačuje, že máte pred sebou ťažšiu cestu za dosahovaním svojich cieľov a ideálov.

Drevené schody v sne

Drevené schody označujú vašu neschopnosť usadiť sa alebo odhodlať sa k rozhodnutiu. Podľa snára drevené schody môžu byť tiež varovným signálom pre vzťah, v ktorom sa cítite stiesnene a obmedzene. Podľa niektorých výkladov snov drevené schody v sne súvisia i s úzkosťou a strachom, ktoré prežívate v dôsledku nejakej viny alebo nesprávneho konania.

Čo symbolizuje umývanie schodov v sne?

Podľa snára umývanie schodov v sne je indikátorom vášho potenciálu. Vaše myšlienky a názory sa menia, čo vás posúva dopredu. Umývanie schodov v sne môže byť tiež upozornením na unáhlené a nerozumné rozhodnutie v nejakej dôležitej veci. Takýto sen vám naznačuje, že ste ovplyvnení určitými negatívnymi vplyvmi vo vašom živote.

Umývanie schodov tiež symbolizuje prípravu prostredia pre budúci rast a vzostup.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 15:51

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 00:25

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 00:25

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 15:51

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní